تو تعطیلات عید یه نخود پلو خوشمزه درست کن!
نخود پلو یک غذای سنتی ایرانی است که با برنج، نخود، گوشت، کشمش و زعفران تهیه می شود. این غذا معمولاً برای تعطیلات و مناسبت های خاص سرو می شود.
طرز تهیه نخود پلو:
مواد لازم:
2 پیمانه برنج
1 پیمانه نخود
1/2 پوند گوشت خورشتی
1 عدد پیاز
2 حبه سیر
1/2 قاشق چای خوری زردچوبه
1/2 قاشق چای خوری فلفل سیاه
1/4 قاشق چای خوری پودر دارچین
1/4 قاشق چای خوری پودر زنجبیل
1/2 فنجان کشمش
1/4 فنجان زعفران دم کرده
نمک و فلفل به مزه
طرز تهیه:
نخود را از شب قبل خیس کنید.
روز بعد، نخود را آبکش کنید و در قابلمه ای بریزید. آب کافی اضافه کنید تا نخودها را بپوشاند و به جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کنید و نخود را به مدت 1 تا 2 ساعت یا تا زمانی که نرم شود بپزید.
در حین پخت نخود، گوشت را آماده کنید. پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه ای با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا معطر شود.
گوشت را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه ای شود. سپس زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل را اضافه کنید و تفت دهید تا معطر شود.
2 پیمانه آب به گوشت اضافه کنید و به جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کنید و گوشت را به مدت 30 تا 45 دقیقه یا تا زمانی که پخته شود بپزید.
کشمش را بشویید و در آب خیس کنید.
برنج را آبکش کنید و در قابلمه ای بریزید. آب و نمک را اضافه کنید و به جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کنید و برنج را به مدت 15 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که نیم پز شود بپزید.
نخود پخته شده، گوشت پخته شده، کشمش و زعفران را به برنج اضافه کنید و مخلوط کنید.
حرارت را کم کنید و نخود پلو را به مدت 20 تا 30 دقیقه یا تا زمانی که برنج پخته شود دم کنید.
نخود پلو را با سالاد شیرازی یا ماست سرو کنید.