تو بدم، بمیر و بدم! | معنی ضرب المثل تو بدم، بمیر و بدم چیست؟


معنی ضرب المثل تو بدم، بمیر و بدم چیست؟

ضرب‌المثل یا زبانزد گونه‌ای از بیان است که معمولاً تاریخچه و داستانی پندآموز در پس بعضی از آن‌ها نهفته‌است. بسیاری از این داستان‌ها از یاد رفته‌اند، و پیشینهٔ برخی از امثال بر بعضی از مردم روشن نیست، با این حال، در سخن به‌کار می‌رود.ضرب‌المثل‌ها در زبان فارسی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

در زمان‌های قدیم، پسری بود که به سن کار رسیده بود، اما تنبل بود و سرکار نمی‌رفت. هر روز پدر شغلی را انتخاب می‌کرد، اما پسر با بهانه‌ای آن را رد می‌کرد. به این ترتیب پسر شانه از زیر بار کار کردن خالی می‌کرد و دوباره روز از نو، روزی از نو و با تنبلی روز را به شب می‌رساند.

یک روز پدر تصمیم گرفت پسرش را به آهنگری ببرد. او می‌خواست پسرش را به کار کردن عادت دهد. استاد آهنگر وقتی پسر را دید، گفت: «پسرم، بیا دم آهنگری را بدم!»

پسر مدتی استاده، دم را دید، خسته شد. گفت: «استاد اجازه می‌دی بنشینم و بدمم؟»

استاد گفت: «بنشین.»

باز مدتی دمید و خسته شد. گفت: «استاد! اجازه می‌دی دراز بکشم و بدمم!»

گفت: «دراز بکش و بدم.»

بعد از مدتی باز خسته شد. گفت: «استاد اجازه می‌دی بخوابم و بدمم؟»

استاد گفت: «تو بدم، بمیر و بدم!»

پسر از این حرف استاد جا خورد. او فکر می‌کرد که استاد با او شوخی می‌کند. اما استاد جدی بود. او می‌خواست پسرش بفهمد که اگر می‌خواهد در زندگی موفق شود، باید از تنبلی دست بردارد و کار کند.

پسر از آن روز به بعد دیگر تنبلی نکرد. او به کار کردن عادت کرد و در زندگی موفق شد.

بیشتر بخوانید  هشدار تأمین‌اجتماعی درمورد کلاهبرداری از بازنشستگان و متقاضیان استخدام

ضرب‌المثل «تو بدم، بمیر و بدم» برای افرادی به کار می‌رود که از زیر مسئولیتی که بر عهده آنهاست به نحوی بخواهند در برود و بهانه بیاورند. این ضرب‌المثل به این آدم تنبل و بهانه‌گیر می‌رساند که تو نمی‌توانی از زیر کار در روی و در هر شرایطی که برایت پیش بیاید موظفی کارت را انجام دهی.

دیدگاهتان را بنویسید