ایسنا / خوزستان استاندار خوزستان گفت: قرار است از ژوئن تا پایان سپتامبر 250 میلیون متر مکعب آب وارد تالاب خور العظیم شود که تاکنون 50 میلیون متر مکعب وارد شده است اما مشکل این است که آب باز می شود از سد کرخه ، اما به هورالعظیم نمی رسد زیرا تولید کنندگان برنج آب را قطع می کنند.
کاظم سلیمانی-دشتکی عصر روز سه شنبه (12 ژوئیه) در جلسه شورای اداری خوزستان گفت: “کارهای زیادی برای بحث در مورد ارائه یک سند بزرگ پنج ساله برای پرداختن به چهار موضوع خوزستان انجام شده است ، از جمله. اصلاح و اجرای سیستم فاضلاب.
به گزارش ایسنا ، وی افزود: این طرح قبلاً توسط وزیر نفت و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه و به امضای رئیس جمهور رسیده است و اکنون مراحل نهایی آن توسط مراکز ویژه دنبال می شود . “
استاندار خوزستان گفت: این سند بسیار مهم است و اجرای آن می تواند مشکلات اصلی خوزستان را در این چهار موضوع در مدت پنج سال حل کند.
سلیمانی دشتکی با اشاره به تصویب 50 میلیون یورو برای حل مشکلات فاضلاب اهواز ، اظهار داشت: وقتی به خوزستان آمدم 7 میلیون یورو از این وام تخصیص یافت اما هزینه نشد و در مرحله دیگر 13 میلیون دیگر سرانجام ، 30 میلیون یورو نهایی به بانک مرکزی اعلام شد.
وی ادامه داد: در مورد مبلغ قرارداد و ترک تشریفات برای اجرای این قرارداد بحث هایی صورت گرفت که با تلاش فراوان ، ترک تشریفات این قرارداد به طور کامل نهایی شد و اکنون وام 50 میلیون یورویی به طور کامل فاضلاب اهواز موجود است.
استاندار خوزستان با اشاره به ادعاهای کشاورزان آسیب دیده از سیل 98 گفت: “حدود 37٪ از مطالبات باقی مانده است. ما فشار زیادی به وزارت کشور و جهاد کشاورزی برای اعمال اقدامات لازم وارد کرده ایم. برای پرداخت خسارت باقیمانده. کشاورزان در جریان سیل 98 “.
سلیمانی دشتکی افزود: در آبادان و هورامشهر شوری وجود دارد و بازگشت آب دریا به رودخانه باعث افزایش شوری آب می شود و مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کند. در این راستا پس از مشورت با سازمان برنامه و بودجه ، وزیر کشور و ستاد مدیریت بحران ، توافق کردیم که مبلغ 1360 میلیارد تومان از تبصره 18 برای استان خوزستان برای تکمیل سد مرد در کارون اختصاص یابد. و بند چوده در باخمانشیر.
وی افزود: کارگروه های استانی بسیار فعال بوده و مدیران علی رغم اینکه این پایان کار دولت است ، بسیار قوی توسعه یافته و کار مدیران در شهرها و استان ها بسیار بارز و خوب است. ” ما یک شورای تأمین بسیار خوب و مثال زدنی در کشور داریم و جلسات ستاد تسهیل ، ستاد اقتصاد مقاومتی ، شورای گفتگوی دولت و خصوصی ، ستاد تنظیم بازار ، هیئت برنامه ریزی ، ستاد مدیریت بحران و شورای کشاورزی. به طور منظم برگزار می شود.
استاندار خوزستان در مورد آخرین وضعیت فوران تاج در خوزستان گفت: تلاش های زیادی برای بحث در مورد تاج در خوزستان انجام شده است. ما وضعیت بسیار خطرناکی داشتیم ، اما اکنون وضعیت خوبی داریم. هندیجان و اندیمشک اگرچه شهرهای سرخ اعلام شده اند اما شرایط شهرهایی با وضعیت قرمز را ندارند. من در این مورد با وزیر بهداشت صحبت کردم و تصمیم بر این شد که این موضوع اصلاح شود.
سلیمانی-دشتکی در مورد مشکل قطعی برق در خوزستان تصریح کرد: تلاش زیادی برای جلوگیری از قطعی برق صورت می گیرد. سهم قطع برق در خوزستان حدود 400 مگاوات بود که ما آن را به 200 مگاوات افزایش دادیم و اکنون قطعی برق در شهر بسیار کم است و در بسیاری از مناطق به صفر رسیده است.
وی با اشاره به مشکلات کمبود آب اظهار داشت: در صورت ادامه کشت میوه های بدون پوست ، هیچ یک از برنامه های مدیریت آب ما اجرا نمی شود و برنامه ریزی محصولات جایگزین ، محصولات پاییزه ، آب آشامیدنی و آب حیوانات نقض می شود.
استاندار خوزستان تصریح کرد: آنچه که حق کشاورزان است کشت فصلی و جایگزین است. پرورش برنج فقط به خود کشاورزان آسیب می رساند و محصولات فصلی و جایگزین و حتی پاییز را از بین می برد.
وی افزود: اگر حورالعظیم خشک شود ، محیط از بین می رود و گرد و غبار برمی گردد. ما قبول داریم که تالاب هورالعظیم مشکلی دارد ، اما برخی از فیلم ها در مورد این تالاب صحت ندارند. فیلم منتشر شده درباره مرگ ماهی در تالاب به هیچ وجه متعلق به قسمت ایرانی تالاب نیست بلکه متعلق به قسمت عراقی تالاب است.
سلیمانی دشتکی گفت: در هورالعظیم مخازن یک و دو متر ارتفاع دارند و حتی هنگام بارندگی نیز پر نمی شوند اما در تالاب آب وجود ندارد. تخمین زده می شود که 250 میلیون متر مکعب آب از خرداد تا پایان شهریور وارد تالاب شود که تاکنون 50 میلیون متر مکعب از آن وارد شده است ، اما مشکل اینجاست که آب از سد کره باز می شود اما به هورال نمی رسد. – عظیم ، زیرا تولید کنندگان برنج آب را قطع می کنند.
وی با اشاره به اطلاعات مربوط به کمبود آب و هورالعظیم افزود: رسانه ها و فعالان محیط زیست از پتانسیل و مزیت بالایی برخوردار هستند و مدیران نباید از انتقاد از این فعالان و رسانه ها ترس داشته باشند و باید پاسخگو باشند. “رسانه ها خواستار هستند و نمایانگر تعدادی از افرادی هستند که دچار مشکل شده اند. برخی ممکن است اغراق کنند یا تعصب داشته باشند ، اما مدیران نیز باید در مقابل این افراد پاسخگو باشند.
استاندار خوزستان با اشاره به لزوم گردش مالی شرکت های مستقر در استان خوزستان در خود استان گفت: گردش مالی شرکت های بزرگ نفتی ، فولادها و پتروشیمی های خوزستان باید در بانک های استان خوزستان باشد و قانون آن را تصویب می کند مالیات بر ارزش این واحدها برای بازگشت به خوزستان اضافه شده اند.
وی افزود: ما در خوزستان دود و بخار این واحدهای صنعتی را می خوریم و ارزش افزوده این شرکت ها باید به خوزستان برگردانده شود تا استان رونق بگیرد.
سلیمانی دشتکی گفت: شرکت های بزرگ فعال در خوزستان باید خرید و انجام معاملات خود را در استان خوزستان انجام دهند و از تهران و جاهای دیگر خرید نکنند. در صورت امکان ، این شرکت ها باید از پیمانکاران در استان خوزستان استفاده کنند و کارگران محلی یا استانی را جذب کنند.
وی با اشاره به سهام کالاهای اساسی و محصولات گفت: سهام محصولات استراتژیک به هیچ وجه کم نیست. از این نظر ، باید حمل و نقل و عرضه قوی تر کالاها و محصولات موجود در بازار و توزیع آنها تقویت شود.
انتهای پیام