مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

توصیه های ایمنی در خانه تکانی سال 1399

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



توصیه‌های ایمنی در خانه تکانی‌ها


وقتی تنها چند ماه به عید می ماند همه افراد در تکاپوی خانه تکانی به منظور تمیز کردن و زدودن هرگونه کثیفی از منزل هستند. جدا از بحث اینکه خیلی از افراد منزل مخصوصا آقایان از انجام خانه تکانی فراری هستند، اصولی ایمنی وجود دارد که رعایت آن ها الزامی است.


متاسفانه هرساله نزدیک های شب عید، شاهد این هستیم که خیلی از افراد به دلیل رعایت نکردن همین اصول ساده که در ادامه خواهیم گفت، دچار آسیب های فیزیکی جبران ناپذیری و حتی خدای نکرده مرگ هم می شود.


بیشتر اتفاقاتی شایع که در این ایام می افتد شامل کمردرد و آسیب های فیزیکی به استخوان های بدن مانند دست و پا، مسمومیت ناشی از استفاده از مواد شیمیایی غیرمجاز، پرت شدن از نردبان یا لبه پنجره، حساسیت های پوستی، برق گرفتگی و غیره است.


شناخت هرکدام این موارد و روش های پیشگیری از هر کدام در این مقاله از مجله دلگرم به شما کمک می کند تا خانه تکانی لذت بخش و عید بدون ناراحتی را داشته باشید.


توصیه های ایمنی و بهداشتی موقع خانه تکانی


ما در این مقاله سعی کرده ایم که هر مورد را در قالب یک بخش مجزا به همراه روش ها و توصیه های پیش گیرانه توضیح دهیم.


۴ توصیه ایمنی در زمان خانه تکانی


1. کمردرد و آسیب های فیزیکی به بدن در هنگام خانه تکانی


کمردرد و آسیب های فیزیکی به استخوان بدن جز شایع ترین اتفاقاتی است که به علت رعایت نکردن اصول ایمنی برای افراد می افتد؛ اتفاقاتی که ممکن است که تا چند ماه گریبان آن ها را تا مداوای کامل بگیرد و هزینه زیادی هم برای درمان باید پرداخت کرد.


به عبارتی دیگر با رعایت اصول مانند چگونگی بلند کردن اجسام سنگین، چگونه در دست گرفتن وسایل تمیز کننده و غیره، نه تنها هیچ آسیبی به بدن شما وارد نمی شود، بلکه از خانه تکانی منزل خود هم لذت می برید.

بیشتر بخوانید  کفش و کلاه بافتنی مخصوص کودکان


اما چه اصول و نکاتی را باید رعایت کنید تا با این مشکلات مواجه نشوید:


  1. برای بلند کردن اجسام، به هیچ وجه کمر خود را خم نکنید؛ زانوها را خم کرده و سعی کنید که روی زانو خم شده بنشینید و جسم را بلند کنید. با اینکار فشاری دیگر بر کمر شما وارد نمی شود.

  2. وقتی جسم سنگینی را بلند کرده اید، به هیچ وجه از کمر برای چرخش استفاده کنید، بلکه تمامی بدن خود را برای این منظور باید به کار بگیرید تا فشار و آسیب به کمر و مهره های آن وارد شود.

  3. در هنگام بلند کردن اشیا سنگین مانند صندلی و مبل نباید عجله کرد و به آرامی و با خم کردن زانو آن ها را بلند کرد؛ همچنین در هنگامی که جسم سنگینی را بلند کرده اید، کمر را خیلی به سمت پشت خم نکنید و سعی کنید که صاف بایستید.

  4. جسم های سنگین و حجیم را به تنهایی بلند نکنید و سعی کنید که از تمامی اعضای خانواده کمک بگیرید.

  5. برای جلوگیری از درد در کمر و مچ، ابزارهای زیادی به وجود آمده است که حتی سرعت فعالیت شما را هم افزایش می دهد؛ برای مثال استفاده از تیشو برای تمیز کردن کف به جای دست، باعث جلوگیری از آسیب به کمر و مچ می شود.

  6. برای بلند کردن اجسام سنگین، برای حفظ تعادل بدن، پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید.


۴ توصیه ایمنی در زمان خانه تکانی


2. سقوط از نردبان یا لبه پنجره هنگام خانه تکانی


متاسفانه سقوط از جمله اتفاقاتی است که هیچ جبرانی برای آن وجود ندارد.شکستگی پا ضربه به سر، شکستگی لگن و خدا نکرده مرگ از جمله اتفاقاتی که در نتیجه سقوط از نردبان یا پنجره خواهد بود. برای پیشگیری از این موارد، نکات زیر را باید رعایت کنید:


نردبان را بر روی مکانی صاف قرار دهید. سعی کنید از نردبان های دو طرفه استفاده کنید یا اگر دسترسی به چنین نردبانی ندارید، از یک نفر بخواهید که آن را برای شما نگه دارد.


به هیچ وجه زیر نردبان لیز نباشد. برای پاک کردن نمای داخل پنجره ها از نردبان استفاده کنید و برای تمیز کردن نمای بیرونی، از دسته های بلندی که دارای پارچه های تمیزکننده هستند، استفاده کنید.


توصیه می شود که به هیچ وجه بر روی لبه پنجره برای تمیز نکردن نروید. اگر آپارتمان شما خیلی بلند است، می توانید از شرکت های شستشو نمای ساختمان کمک بگیرید.


موقع استفاده از نردبان، چون سر ما بیشتر در حالت بالا قرار دارد، هر دو سه دقیقه یکبار سر خود را به سمت پایین آورده و کمی نرمش دهید تا به مشکلاتی مانند گردن درد برنخورید.


۴ توصیه ایمنی در زمان خانه تکانی


3. مسمومیت استفاده از مواد شیمیایی هنگام خانه تکانی


محصولات شیمیایی در بازار وجود دارند. استفاده از این محصولات می تواند باعث افزایش سرعت و کیفیت تمیز شدن وسایل خانه شما شوند؛ فقط به شرطی که برندهای با کیفیت در فروشگاه های زنجیره و معتبر را خریداری کنید. البته استفاده از این محصولات دارای عوارضی هم است که اگر مراقب باشید، هیچ اتفاقی برای شما نخواهد افتاد.


در هنگام استفاده از مواد شیمیایی مانند شیشه شور، جوهرنمک و غیره از دستکش استفاده کنید؛ مخصوصا آن هایی که دارای ناراحتی های پوستی هستند، رعایت این نکته بیشتر از همه توصیه می شود.


برای استفاده از محصولات شیمیایی مانند تمیزکننده ها، جوهرنمک و غیره برای تمیز سطوح داخل محیط های بسته مانند سرویس های بهداشتی، حتما از ماسک استفاده کنید.


اگر مبتلا به بیماری های آسم یا آلرژی شدید هستید، به هیچ وجه از محصولات شیمیایی استفاده نکنید. حتما بعد از هر استفاده درب آن ها را محکم ببندید تا برای اثر برخورد، محتویات داخلی بر روی زمین نریزید.


همچنین ممکن است که به خاطر اینکه حواس شما به تمیز کردن منزل است، کودک محتویات داخل آن را بخورد؛ برای همین توصیه می شود که هم درب آن را محکم ببنید و هم اینکه در مکان دور از دسترس قرار دهید.


۴ توصیه ایمنی در زمان خانه تکانی


4. خطر برق گرفتگی در زمان خانه تکانی


یخچال، لوستر، تلویزیون و سیم های برق، همه این ها از نمونه مواردی هستند که باید در هنگام استفاده از آن ها، حواسمان بیشتر از همه جمع باشد.


از آنجا که این وسایل برقی هستند و شما از دستمال های خیس برای تمیز کردن آن ها استفاده کنید، توصیه می شود که حتما قبل از استفاده، برق تک تک را یا کل ساختمان را قطع کرده یا حتما از دستکش های مخصوص استفاده کنید.


هر چند وقت یک بار تمامی ابزارهای خود بررسی کنید تا سیم لختی یا پارگی موجود در آن ها را برطرف کنید. به هیچ وجه در هنگام روشن بودن، اقدام به تمیز کردن وسایل برقی نکنید.



۷ منطقه از منزل که هنگام خانه تکانی نباید فراموش کرد!


بعد از خانه تکانی ماست بخورید | آشنایی با خواص ماست


۹ تکنیک طلایی برای تمیز کردن سرویس بهداشتی


بیشتر بخوانید  روش صحیح تمیز کردن فر
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *