یکی از پدیده های جشنواره فیلم فجر امسال باید ابوالفضل پورعرب باشد. بازیگر قدیمی و محبوبی که با رفتار حرفه ای و اخلاقی خود نشان داد که عاشق مردم و کشورش است. اما نه با تمسخر و خودنمایی، بلکه با عمل و رفتار مدنی در عرصه واقعیت.
او در اینستاگرام و توییتر با انتشار پست از راه دور خود را حامی مردم نشان نداد، بلکه آبروی خود را نشان داد و در شب یلدا به تعبیر صمیمانه خود گفت از رهبر معظم انقلاب خواهش می کنم. انقلاب برای بخشش و بخشش جوانانی که در حوادث گذشته مرتکب اشتباه شدند. پورعرب شفقت واقعی مردم است. وقتی می گوید مردم کشورش باید رشد کنند و به مدارج عالی علمی و صنعتی برسند و هیچ چیز مانع آنها نشود، به ویژه اینکه «کسی در آتش احساسات ناخودآگاه سیاسی نسوزد».
عفو رهبری همزمان با روزهای شلوغ جشنواره فیلم فجر صورت گرفت. روزهایی که بازیگران جای خود را در خانه جشنواره فیلم آتش گذاشتند. همان خانه ای که سیمرغ گرفتند و جلوی دوربین ها درخشیدند. خانه جشنواره این روزها کمتر بازیگر می بیند اما پورعرب سوپراستار دهه هفتادی که هنوز هم بازیگر و بازیگر حرفه ای است به جشنواره آمد. وی نشان داد که جشنواره تاریخ، اصالت، وزن و اعتبار خاص خود را دارد که نباید با سلیقه و میل خود بازی کنیم.
بازیگر من بارانی و دست های آلوده درس مهمی به همه مدیران، بازیگران، هنرمندان و سینماگران داد. «کلام سینما و توجه هنرمند به آن» این درسی که هنرمند در صحنه فرهنگ و هنر است نه در خانه با موبایل و در فضای مجازی. اشتباه نکنید، با تعطیلی سینماها ناگهان به سمتی می رویم که اعتماد نسل های گذشته از بین می رود: ما این صنعت را از نسل قدیم خود گرفتیم و به نسل بعد می سپاریم و این چرخه ادامه دارد. باید حرفی برای گفتن داشته باشد
رفتار هنری و اخلاقی پورعرب معنای دیگری دارد; آشتی ملی که بر آن نیز تاکید شده است. همه مردم باید یک بار دیگر با مسئولان و مسئولان با مردم آشتی کنند. برای ایجاد شکاف بین ملت و نظام نباید کاری کرد. این مهم هم بر دوش مدیران کشور و هم بر گردن مردم است. البته او این درس را به همه ما می دهد.
وی همچنین در اختتامیه فیلم فجر حضور یافت و بار دیگر چهره ای پدرانه و متفکر به کارگردانان و هنرمندان نشان داد و گفت برخی از سینماگران به هر دلیلی امسال به جشنواره نیامده اند. به هر حال آنها جوان هستند و ما جوان بودیم و چنین اشتباهاتی را مرتکب می شدیم، اما اکنون در 61 سالگی و بعد از میانسالی متوجه شدم که باید بخشش را یاد بگیریم و این برای جوانانی ضروری است که به هر دلیلی عذرخواهی می کنیم. که ما به جشنواره نیامده ایم.
امروز سید جید پوراحمدی مدیر عامل صندوق اعتباری هنر از این هنرمند با اخلاق عیادت کرد. پوراحمدی با ابراز خرسندی از بهبودی و رهایی از کسالت این هنرمند محبوب کشور، از خداوند منان برای وی سلامتی و طول عمر با عزت خواستار شد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وظایف و دستاوردهای صندوق اعتباری هنر را به ویژه در یک سال اخیر در دولت تدبیر و امید تشریح کرد. قرآن و عترت با حفظ شأن و منزلت هنرمندان، وظایف و مأموریت های مهم آن صندوق را برشمرد.
پوراحمدی با احترام و قدردانی از آثار تولیدی و فعالیت های هنری ارزشمند این بازیگر سینما و تلویزیون خاطرنشان کرد: استاد پورعرب یکی از شخصیت های هنری است که با ایفای نقش های ارزشمند خود لحظات خاطره انگیزی را برای مردم ایران رقم زد.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در عین حال تصریح کرد: صندوق اعتباری هنر به عنوان یک نهاد حمایتی نسبت به فرهنگ و جامعه هنری کشور احساس مسئولیت عمیقی دارد و تلاش می کند حداقل آرامش را در بین فعالان این حوزه ایجاد کند. .
ابوالفضل پورعرب نیز در این نشست با ابراز خرسندی از مجموعه اقدامات و فعالیت هایی که این صندوق برای هنرمندان کشور انجام می دهد، از حضور و بازدید مدیرکل صندوق اعتباری هنر از وی در بیمارستان و بهره مندی وی از خدمات بیمه ای صندوق اعتباری هنر.
این پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، صندوق قرض الحسنه هنر را مرکزی خودجوش و ارزشمند برای حمایت و حمایت از هنرمندان خواند و گفت: صندوق قرض الحسنه هنری مرکزی است که درآمدی ندارد و فعالیت نمی کند، اما با تلاش و دریافت ویژه. کمک های مالی دولت ها درآمد خود را صرف هنرمندان می کند.
وراراب تاکید کرد: بدون شک معتقدم صندوق قرض الحسنه هنر به جایگاهی رسیده است که مورد اعتماد قشر عظیمی از هنرمندان کشور است.
این بازیگر بیان کرد: وقتی آقای پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری حنار آذرماه امسال برای عیادت و دلجویی از ایشان به بیمارستان بستری من آمدند بلافاصله دستورات لازم را برای تنظیم بیمه ام دادند. پس از معرفی به صندوق قرض الحسنه هنر، از نزدیک شاهد بودم که چگونه دوستانم مدام از من می پرسند که حالم چطور است که برایم بسیار ارزشمند بود.
او توضیح داد: مادرم از اینکه من بیمه شدم بیشتر از خودم خوشحال بود و برای این موضوع دعا کرد.
از جمله آثاری که وی در آن بازی کرد می توان به فیلم های «عروس»، «نرگس»، «مردی چون باران»، «دست های آلوده» و «غریبه» اشاره کرد.