نماینده روسیه در مذاکرات، بلومبرگ، نوشت که دیپلمات ها اکنون بر این باورند که به زودی به توافقی دست خواهد یافت و توافق احیا شده می تواند تا آوریل اجرایی شود.
مذاکره کننده اصلی روسیه در مذاکرات هسته ای ایران برآورد کرد که دستیابی به توافق بیش از آنچه قبلا تصور می شد طول خواهد کشید. ایالات متحده هشدار داده است که مهلت نجات در حال بسته شدن است.
میخائیل اولیانوف چهارشنبه شب به روسیه-24 گفت: «اگر مذاکرات با سرعت فعلی ادامه یابد، در اصل، این دیدگاه که توافقی تا پایان فوریه به دست خواهد آمد، واقع بینانه است. وی افزود: این توافق می تواند تا ماه آوریل اجرایی شود. او ماه گذشته گفت که معتقد است مذاکرات برای احیای توافقنامه می تواند در اوایل فوریه تکمیل شود.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته گفت که “اکنون زمان عقب نشینی” از تلاش برای احیای توافق با ایران نیست. همچنین در اوایل این هفته، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، اعلام کرد که مذاکرات با هدف احیای توافق در حال حاضر در هشتمین دور خود قرار دارد و نمی توان اجازه داد که برای مدت طولانی ادامه یابد.
اولیانوف گفت که ایران می تواند مذاکرات مستقیم با ایالات متحده را «نسبتاً سریع» آغاز کند و توافق احیا شده تحریم های واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران را لغو خواهد کرد. وی نگفته است که آیا این بدان معناست که توافق جدید لغو تحریم های نفتی ایران را احیا می کند یا اینکه تحریم ها به طور کامل برداشته می شود.
ایران و کشورهای قدرتمند جهان تلاش کرده اند تا برخی از اختلافات کلیدی و مهم در مورد احیای توافقنامه 2015 را حل کنند. این توافق که یکپارچگی خود را از دست داده است، تهران را به افزایش چشمگیر فعالیت های هسته ای خود سوق داده است. در صورتی که طرفین بتوانند این توافق را احیا کنند، انتظار میرود که ایالات متحده تحریمهای ایران را لغو کند و این امر فروش نفت خود را برای ایران در بازارهای جهانی آسانتر میکند. نفت یکی از منابع کلیدی درآمد ایران است.
اوایل این هفته، وزیر امور خارجه و یک مقام ارشد امنیتی ایران از امکان گفتگوی مستقیم با ایالات متحده خبر دادند، مشروط بر اینکه تهران معتقد باشد یک توافق “خوب” در دسترس است.
با این حال، تندروهای تهران، نزدیک به آیتالله علی خامنهای، رهبر معظم انقلاب، ظاهراً این دیدگاه را نپذیرفتند. کیهان، یک روزنامه ابرمحافظه کار، اوایل هفته جاری از علی شمکانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به دلیل آنچه که او باز گذاشتن امکان گفتگوی مستقیم با ایالات متحده توصیف کرد، به شدت انتقاد کرد.