خبرگزاری مهر، گروه بین بین المللی – رامین حسین آبادیان: “مصطفی القدمنخست وزیر عراق در سفر خود به ایالات متحده توافق نامه ای را با ایالات متحده امضا کرد. نخست وزیر عراق پس از ملاقات طولانی با رئیس جمهور ایالات متحده این توافق نامه را امضا کرد. مصطفی پس از امضای این توافق نامه القدم و بایدن آنها بیانیه مشترکی صادر کردند که توسط کاخ سفید قرائت شد.
در این بیانیه آمده است: “واشنگتن و بغداد توافق كرده اند كه حضور نظامی آمریكا در عراق را تا پایان سال 2021 پایان دهند.” رهبران آمریكا و عراق گفتند كه دولت آمریكا بار دیگر تعهد خود را در حمایت از نیروهای ائتلاف بین المللی كه در عراق مشورت و آموزش می بینند ، تأیید كرد. هیئت های هر دو کشور توافق کردند که روابط امنیتی باید به طور کامل به یک نقش آموزشی ، مشاوره ای ، پشتیبانی و اطلاعاتی تبدیل شود. تا 31 دسامبر 2021 ، دیگر نظامیان آمریکایی در عراق حضور نخواهند داشت.
گروه های مقاومت عراقی می گویند که به قول آمریکا مبنی بر ترک کشور تا پایان سال جاری اطمینان ندارند. امضای توافق نامه بین ایالات متحده و عراق مربوط به خروج نیروهای آمریکایی از این کشور واکنش هایی را در پی داشت. در همین رابطه “نصر میگو“معاون دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی”آسمانوی گفت: “ما به آمریکایی ها اعتماد نداریم و با حضور نیروهای آنها در خاک عراق موافق نیستیم.” آمریکایی ها باید عراق را به طور کامل ترک کنند.
معاون دبیرکل جنبش آسمان وی گفت: “کسانی که بر حضور آمریکا در عراق اصرار دارند می خواهند با حمایت خارجی اندازه خود را افزایش دهند.” میگو وی با بیان اینکه آسمان عراق تحت کنترل ارتش آمریکا است ، گفت: جنایات آمریکا در عراق به ویژه ترور فرماندهان مقاومت یعنی شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی مهندس توسط نیروی هوایی ایالات متحده انجام شده است.
نخست وزیر عراق پس از امضای توافق نامه با ایالات متحده سخنرانی کرد که همه را متعجب کرد. وی گفت: “به نمایندگی از مردم عراق ، من می خواهم از مردم آمریکا برای هر کاری که آمریکایی ها برای یک عراق آزاد و دموکراتیک انجام داده اند تشکر کنم.” این کلمات در حالی که اعتقاد بر این است که کارشناسان و ناظران سیاسی در طول این اعتقاد داشته اند سالهای در گذشته ، گروه های مقاومت همه چیز را به عراق داده اند و آمریکایی ها فقط آن کشور را ویران کرده اند.
در توافق نامه ای که بین رهبران ایالات متحده و عراق امضا شد ، واشنگتن اعلام کرد که نیروهای خود را تا پایان سال 2021 از عراق خارج خواهد کرد. در همان توافق نامه ، آمریکایی ها تأیید کردند که آنها به بهانه های مختلف از جمله ارائه آموزش نظامی به ارتش عراق و اقدام به عنوان مشاور در این کشور ، همچنان در عراق حضور دارند.
از سوی دیگر ، گروه های مقاومت عراقی همیشه بر ضرورت ترک کامل کشورشان توسط آمریکایی ها تأکید کرده اند. طبیعتاً ادامه حضور نظامی آمریکا در عراق تحت عناوین مختلف را نمی توان عقب نشینی کامل واشنگتن از آن کشور دانست.
پیش از این و در توافق نامه امنیتی سال 2008 ، آمریکایی ها قول خروج کامل از عراق تا پایان سال 2011 را داده بودند که نه تنها این اتفاق نیفتاد ، بلکه به بهانه جنگ با داعش حضور آنها در این کشور افزایش یافت. در همین حال ، در لایحه ای كه نمایندگان پارلمان عراق در سال 1998 پس از ترور رهبران مقاومت آمریكا تصویب كردند ، صریحاً بر ضرورت بیگانگی كامل با عراق تأكید دارد.
با این حال ، آمریکایی ها هنوز قطعنامه را دور زدند و سعی کردند به بهانه های مختلف طی توافق اخیر ، حضور خود را در خاک عراق ادامه دهند.
علی رغم اینکه آمریکایی ها ادعا می کنند طبق توافق نامه ای که با مصطفی امضا شده است القدم آنها چند ماه دیگر عراق را ترک خواهند کرد ، اما رفتار بالا است اکثر منظور مقام رسمی آن ایالت “جو است بایدناین نشان نمی دهد که نخست وزیر عراق در کاخ سفید چه بوده است. دوربین های تلویزیون در حالی که از جانب بایدن آنها عکسی از او منتشر کردند که دست نوشته ای در دست داشت و مقاومت عراق در آن تهدید می شد.
همانطور که در تصویر منتشر شده نشان داده شده است ، به خط بایدن ایالات متحده آمادگی پاسخگویی به حملات را دارد. این موضوع ناگفته نماند که واشنگتن به جای اینکه به فکر ترک عراق باشد ، همچنان با همان روش قبلی تهدید به مخالفت و مقابله با آن است. بنابراین ، هیچ تغییری در رویکرد ، نگرش و استراتژی واشنگتن در عراق ایجاد نمی شود.
علاوه بر این ، آنچه واضح به نظر می رسد این است که آمریکایی ها برای بقای بیشتر در خاک عراق بار دیگر به “قول خروج” متوسل شده اند. طی سالهای گذشته ، مقامات آمریکایی بارها قول داده اند که عراق را ترک کنند تا از فشار ترک عراق جلوگیری کنند. سقوطاین کشور در کارمندان بغداد نمایندگی دارد.
«بایدن» در حالی که وی ادعا می کند که سربازان آمریکایی در پایان سال جاری عراق را ترک خواهند کرد ، در حالی که رسماً و علناً گروه های مقاومت را با حملات جدید علیه آنها تهدید می کند. در این رابطه باید گفت که توافق نامه امنیتی بین بغداد و واشنگتن که تقریباً 15 سال پیش تصویب شد ، تنها شاهد این مدعاست. طی توافق نامه امنیتی گفته شده ، آمریکایی ها به عراقی ها قول داده شد که تا پایان سال 2011 کاملاً عقب نشینی کنند اما این نه تنها اتفاق نیفتاد بلکه در سال 2014 واشنگتن به بهانه جنگ با داعش حضور نظامی خود را در عراق افزایش داد.
از سوی دیگر ، آمریکایی ها بیش از یک سال پیش ، در اولین دور گفتگوهای استراتژیک با بغداد ، قول دادند که به زودی تعداد نیروهای خود را در خاک عراق کاهش می دهند و طبق برنامه از کشور خارج می شوند. اکنون ، با گذشت بیش از یک سال از دور اول مذاکرات ، ما یکبار دیگر شاهد این هستیم که آمریکایی ها هنوز قول می دهند که به زودی آنجا را ترک کنند. سقوط آنها عراق را ترک می کنند و خبری از عزیمت آنها نیست.
با این حال ، واضح است که ایالات متحده در حال حاضر با چالش بزرگی در عراق روبرو است و آن چالش امنیتی است. به طور طبیعی ، ادامه حضور آمریکایی ها در خاک عراق و تحقق وعده های آنها بسیار سریع است. سقوط این سلسله عملیات ها علیه نیروهای آمریکایی را تشدید می کند.