تقویت کننده معده


میوه آن سفت شکل و به اندازه زیتون قرمز تیره و خوراکی است.
این درختچه در جنگل های ارسبار آمیخته با سایر درختان جنگلی رشد می کند و هرگاه اهالی منطقه جنگل را قطع می کنند، درختانی غیر از زغال سنگ را قطع می کنند و برای استفاده از میوه های آن زغال را در محل اصلی نگهداری می کنند.

این درختچه که گل های آن برای زنبور عسل جالب است، علاوه بر ایران در اروپا، ارمنستان و قفقاز می روید.




● ترکیبات شیمیایی
پوست زغال سنگ حاوی حدود 7 تا 8 درصد تانن، 2 پکتین و 2 مالات کلسیم کلسیم است و میوه آن حاوی کورستین است و میوه آن علاوه بر گلوکز و ساکارز دارای اسیدی به نام اسید گلیکوکسالیک است و میوه آن لعاب فراوانی دارد. .




خواص – کاربرد
میوه زغال دارای طعم ترش مطبوع، قرمز تیره یا سیاه، کمی بیضی شکل شبیه به گیلاس یا زیتون است. تا زمانی که میوه خام است سبز است و پس از رسیدن رنگی می شود. از نظر طبیعت به گفته دانشمندان طب سنتی کمی سرد تا متوسط ​​ولی خشک و خشن است.

برای رفع اسهال و تقویت معده مفید است. تشنگی را رفع می کند و در التهاب معده، کبد، رگ های خونی و صفرا اثر مفیدی دارد. برای سینه مضر است و از این نظر بهتر است با شکر مصرف شود.


بیشتر بخوانید  آشنایی با ارگوتامین- سی و تداخلات دارویی آن

دیدگاهتان را بنویسید