می توان آن را با غذاهای غنی از ویتامین و مواد مغذی مصرف کرد سلامت چشم از ضعیف شدن آنها، دژنراسیون ماکولای چشم، خشکی چشم، آب مروارید و غیره کمک کرده و از آن جلوگیری می کند.
چشمان من هم مثل خیلی از شما ضعیف است. رنج ضعف چشم و عینک زدن را فقط کسانی می فهمند که خودشان عینک می زنند.
تقویت بینایی و تغذیه و غذا برای بهبود بینایی
یک بار فکر کردم چقدر بد است که دنیا را تار ببینی و حتی بدتر از آن دیدن با کمک دو عینک. اما الان هوای شهرمان آنقدر آلوده است که دنیای اطرافمان چه با عینک چه بدون عینک همیشه تیره و تار است. به همین دلیل به رقبای او دید روشنی دادم و جدای از کار با کامپیوتر یا تماشای تلویزیون، به سراغ عینک نمی روم و سعی می کنم غذای واقعی بخور من بینایی خود را با رژیم غذایی تقویت کنید از ضعیف شدن آن جلوگیری کنید.
البته مشکلات بینایی سایر بیماری های مرتبط با بینایی دلایل زیادی از جمله عوامل ژنتیکی و غیره دارند. اما همچنان می توان با مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین و مواد مغذی به سلامت چشم کمک کرد و از ضعیف شدن آنها، دژنراسیون ماکولای چشم، خشکی چشم، آب مروارید و … جلوگیری کرد. به ما بپیوندید بله مواد غذایی برای تقویت بینایی بیا حرف بزنیم
مصرف روغن های گیاهی برای تقویت بینایی
بتاکاروتن و دوستان
حتما در کودکی شنیده اید که هویج برای بینایی مفید است. بله کاملا درست است. هویج سرشار از بتاکاروتن است که برای سلامت چشم ضروری است. بتاکاروتن یکی از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی است که به وفور در میوه ها و سبزیجات یافت می شود. بدن ما بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل می کند. علاوه بر این مواد مغذی تقویت بینایی و پیشگیری از شب کوری خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن و همچنین آب مروارید را کاهش می دهد. باید بدانید که سطوح بالای این ترکیبات آنتی اکسیدانی در خون خطر ابتلا به بیماری های مزمن را نیز کاهش می دهد.
منابع بتاکاروتن در رژیم غذایی: هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، فلفل نارنجی، پرتقال، روغن ماهی، جگر، زرده تخم مرغ، اسفناج و همه سبزیجات رنگی.
درباره ویتامین C بیشتر بدانید.
ویتامین C از آسیب رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و از سلول ها محافظت می کند. به همین دلیل می توان آن را به روز کرد مشکلات چشمی جلوگیری کردن. این ویتامین به مقدار زیاد در عدسی چشم وجود دارد و فشار داخلی را در چشم افرادی که از نابینایی تدریجی رنج می برند کاهش می دهد.
منابع غذایی ویتامین C: مرکبات، هندوانه، خربزه، میوه های کوچک، توت ها، گوجه فرنگی، فلفل، کیوی و سیب زمینی از منابع ویتامین C هستند.
ویتامین E برای مبارزه با آب مروارید
این ویتامین از چشم ها در برابر بیماری هایی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا ناشی از افزایش سن محافظت می کند. این یک بیماری چشمی است که در آن لکه زرد، قسمت کوچکی از شبکیه چشم آسیب می بیند که متاسفانه با گذشت زمان و افزایش سن منجر به نابینایی می شود.
منابع غذایی ویتامین E: بادام، روغن های گیاهی، دانه های روغنی و مغزها، سبزیجات برگ دار، جوانه گندم و غیره. منابع خوب ویتامین E هستند.
فلز روی
روی (روی) برای تقویت بدن به ویژه برای سلامت چشم و بینایی بسیار مفید و کارآمد است. این ماده معدنی از چشم ها در برابر اثرات منفی اشعه ماوراء بنفش خورشید و پیری محافظت می کند. روی در تمام سلول های بدن به ویژه در غدد فوق کلیوی، پوست، برخی از قسمت های مغز، پانکراس و غشای چشم وجود دارد.
لازم به ذکر است که نتایج تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف زیاد روی یا مکمل های آن به طور قابل توجهی از ایجاد دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کند. محققان به زنان توصیه می کنند که 8 میلی گرم روی در روز مصرف کنند.
منابع غذایی روی: گوشت قرمز، مرغ، غلات، ماست، شیر و آجیل منابع روی هستند.
امگا 3:
سه نوع اسید چرب امگا 3 وجود دارد:
اسید آلفا لینولئیک (ALA)
ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA)
دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA)
روغن ماهی حاوی EPA و DHD است، در حالی که اسید آلفا لینولئیک یا ALA در آجیل، بذر کتان و برخی روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان یافت می شود. تعداد زیاد ماهی ها خطر دژنراسیون ماکولای سر مرتبط با افزایش سن را از بین می برد.
اگر از دردسر خشکی چشم رنج روغن ماهی و روغن بذر کتان را پیدا کنید. اکیدا توصیه می کنیم حداقل دو بار در هفته از ماهی های چرب استفاده کنید و از مصرف روغن های گیاهی غافل نشوید. باید بدانید که روغن ماهی خطر و شدت بیماری های قلبی عروقی، کلسترول خون، آرتریت و خطر زوال عقل را نیز کاهش می دهد.
منابع غذایی اسیدهای چرب امگا 3: ماهی های چرب مانند سالمون، تن، ساردین، مرزنجوش و تخم مرغ و همچنین ماست های غنی از امگا 3 نیز منابع خوبی از این اسیدهای چرب هستند.
لوتئین و زآگزانتین:
لوتئین و زآگزانتین کاروتنوئیدها هستند. رنگدانه ها در شبکیه چشم نتایج مطالعه محققان آمریکایی نشان می دهد که این دو رنگدانه خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا چشم را کاهش داده و آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید را کاهش می دهد. باید بدانید که لوتئین مانند ویتامین A باعث بهبود دید در شب می شود.
منابع غذایی لوتئین و زآگزانتین: فلفل زرد، انبه، دسر، اسفناج، نخود فرنگی، کاسنی، کاهو، ذرت، کلم بروکلی، سبزیجات برگ سبز، تخم مرغ، مرکبات