تفاوت نماز صبح و نماز آیات چیست؟


آیا می‌دانید که تفاوت نماز صبح و نماز آیات چیست؟ در ادامه مقاله ابتدا به طور مختصر به بیان تفاوت های نماز صبح و نماز آیات می‌پردازیم و در ادامه توضیحات کاملی درباره هر یک از این دو نماز به شما ارائه خواهیم داد.

تفاوت نماز صبح و نماز آیات

تفاوت نماز صبح و نماز آیات در تعداد رکوع آنها است.

نوع نماز نماز صبح نماز آیات
رکعت ۲ ۲
رکوع ۲ ۱۰
سجده ۴ ۴
قنوت ۱ ۱
تشهد ۱ ۱

روش خواندن نماز صبح

نماز صبح، یک نماز دو رکعتی است که باید آن را بین اذان صبح تا قبل از طلوع آفتاب بخوانید. در رکعت اول پس از نیت کردن، سوره حمد و توحید را می‌خوانید. پس از پایان به رکوع رفته و سپس، دو بار سجده می‌کنید. در رکعت دوم هم سوره‌های حمد و توحید را قرائت می‌کنید. سپس نوبت به قنوت است. پس از قنوع به رکوع و پس از آن به سجده می‌روید. باید دو بار سجده انجام دهید. با خواندن تشهد و سلام، نماز به پایان می‌رسد. این نماز در هر رکعت، یک رکوع و دو سجده دارد.

سجاده

روش های خواندن نماز آیات

نماز آیات، یک نماز دو رکعتی است که باید آن را در مواقع وحشت و مواردی مانند زلزله، خسوف، کسوف و رعد و برق هولناک بخوانید. این نماز در هر رکعت، پنج رکوع و دو سجده دارد.

اولین روش خواندن نماز آیات

اولین روش خواندن نماز آیات به این شکل است که بعد از نیت و تکبیره‌الاحرام، سوره‌های حمد و توحید را می‌خوانید، سپس به رکوع می‌روید، در ادامه ذکر رکوع را خوانده و دوباره سر از رکوع برداشته و دوباره سوره‌های حمد و توحید را می‌خوانید، پس از آن به رکوع بروید و باز سر از رکوع بردارید و حمد و سوره بخوانید. یک بار دیگر به رکوع بروید و سپس سر از رکوع بردارید و همین طور ادامه بدهید. در رکعت اول نماز آیات، باید پنج بار به رکوع بروید و قبل از هر رکوع، حمد و سوره را بخوانید. سپس به حالت سجده بروید دو بار سجده کنید. بعد، براى رکعت دوم قیام کنید و مانند رکعت اول، پنج رکوع انجام بدهید. سپس دو سجده به جا آورید و بعد از آن تشهد بخوانید و سلام بدهید.

بیشتر بخوانید  یک میلیون تومان متناسب‌سازی برای این بازنشستگان واریز شد

روش دوم خواندن نماز آیات

روش دیگر خواندن نماز آیات به این شکل است که بعد از نیت و تکبیره‌الاحرام، ابتدا سوره حمد و سپس یک آیه از یک سوره ‏دیگر را قرائت کنید، سپس رکوع کنید، بعد سر از رکوع بردارید و آیه دیگرى از همان سوره را بخوانید و به رکوع بروید، بعد سر از رکوع بردارید و آیه دیگرى از همان سوره را قرائت کنید. این کار را تا رکوع پنجم ادامه دهید تا سوره‌ای که پیش از هر رکوع، یک آیه از آن را قرائت کرده‌اید، قبل از رکوع آخر تمام شود.

سپس رکوع پنجم را به جا بیاورید و به سجده بروید. پس از اتمام دو سجده، براى رکعت دوم قیام کنید و حمد و یک آیه از یک سوره را بخوانید و به رکوع بروید. دقیقا مانند رکعت اول عمل کنید. بعد، تشهد را بخوانید و سلام دهید.

بیشتر بخوانید: روش های خواندن نماز آیات

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم به طور مختصر درباره تفاوت نماز صبح و نماز آیات اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهیم. آیا شما نیز تفاوت دیگری می‌شناسید؟ لطفا دیدگاه‌های خود را از طریق ارسال نظر با سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید