تفاوت علائم بیماری کرونا و سارس
کرونا این روزها واژه ای است که همه ما هر روز بیش از 100 بار آنرا می شنویم یا در رسانه مختلف در رابطه با آن مطلب می خوانیم امتاسفانه زمستان امسال با شیوع ویروس کرونا در جهان همراه شد و هر روز کشورهای بیشتری درگیر این بیماری می شوند
ابتدا تعداد زیادی از مردم چین به این ویروس مبتلا شدند و سپس در سایر کشورها نیز نشانههایی از کرونا مشاهده شد. در ایران هم تعداد مبتلایان به این ویروس در حال افزایش است و متاسفانه تا این لحظه چند نفر نیز جان خودشان را به همین خاطر از دست دادهاند.
ویروس کرونا یک تهدید جدی برای سلامت افراد جامعه به حساب میآید و به همین خاطر لازم است تا اقدامات پیشگیرانه به طور جدی انجام شوند.
ویروس کرونا چیست و چه علائمی دارد؟
ویروس کرونا برای اولین بار در سال 1960 کشف شده است. کرونا به خانواده بزرگی از ویروسها گفته میشود که انواع مختلفی دارند و از ویروسهای سرماخوردگی معمولی تا سارس و غیره را شامل میشوند.
کرونا ویروس جدید که از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین شیوع پیدا کرد، در واقع هفتمین نوع از کرونا ویروس انسانی است. این ویروس که با نام اختصاری کووید-19 یا 19-COVID شناخته میشود تاکنون قربانیان زیادی گرفته است.
منابع مختلف اعلام کردند که اگر دولت چین از همان ابتدای پیدایش ویروس کرونا دست به پنهان کاری نمی زد، میتوانست با اطلاعرسانی دقیق و به موقع جلوی شیوع این بیماری را بگیرد. اما به هرحال ویروس کرونا در ووهان و سپس در سایر استانهای چین گسترش یافت و حالا بسیاری از کشورها از آسیا و اروپا گرفته تا امریکای شمالی و اقیانوسیه به مشکلات ناشی از کرونا دچار شدهاند.
تاکنون بیش از 77 هزار نفر در جهان به این ویروس مبتلا شدهاند که اکثر آنها چینی هستند. از میان این افراد بیش از 2400 نفر جان خودشان را از دست دادهاند. به طور متوسط حدود یک پنجم از افرادی که به کرونا مبتلا میشوند با وضعیت حاد و بحرانی مواجه خواهند شد. همچنین نرخ مرگ و میر در میان مبتلایان به این ویروس حدود 3 درصد است.
تفاوت بین کرونا ویروس و آنفلونزا چیست؟
علائم ویروس کرونا
ویروس کرونا سیستم تنفسی را درگیر می کند و علائم آن تا حدودی شبیه سرماخوردگی است. به این ترتیب ابتلا به این ویروس با اختلالات تنفسی، سرفه، گلو درد، تب و غیره همراه خواهد بود.
افراد مسن و همچنین آنهایی که به نقص سیستم ایمنی بدن دچار هستند در مقابل این ویروس ضعیفتر بوده و ممکن است علائم شدیدتری داشته باشند. مهمترین نشانههای کووید-19 عبارتند از:
-
اختلالات تنفسی -
سرفه خشک -
آبریزش بینی -
تب -
سرگیجه و سردرد -
گلو درد -
بدن درد و خستگی
تفاوت کرونا وسارس چیست؟
سارس یک بیماری تنفسی خطرناک است که به وسیله ویروس کرونا ایجاد میشود. این بیماری در واقع حاصل تغییرات ژنتیکی ویروس کرونا در طول زمان است و گفته میشود که اولین بار در خفاشها شیوع پیدا کرد و سپس به گربهها منتقل شد و در نهایت به انسانها رسید.
بیماری سارس در سال 2003 در چین گسترش یافت و بیش از 8 هزار نفر را مبتلا کرد. در نهایت این بیماری جان نزدیک به 800 نفر از انسانها را گرفت.
بیماری کرونا چه فرقی با سرماخوردگی دارد؟
تفاوت علائم کرونا و بیماری سارس
بیماری سارس در ابتدا علائمی شبیه آنفولانزا دارد، اما سپس دستگاه تنفسی را نیز درگیر میکند و باعث تنگی نفس شدید میشود. افرادی مبتلا به سارس اول با تب، درد عضلات و سرفه مواجه میشوند و سپس اختلال در ریههای آنها به وجود میآید.
در این شرایط استفاده از اکسیژن کمکی میتواند برای تنفس راحتتر بیماران موثر باشد. همان طور که میبینید تفاوت کرونا با آنفولانزا و سارس بسیار جزئی است و به همین دلیل ممکن است این بیماریها با یکدیگر اشتباه گرفته شوند.
نکته مهم آن است که به علائم اولیه دقت زیادی داشته باشیم و بلافاصله پس از مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کنیم. مهمترین نشانههای بیماری سارس عبارتند از:
-
خستگی و درد بدن -
سرفه خشک -
تب -
گلو درد -
تنگی نفس
چگونه میتوان از ویروس کرونا جلوگیری کرد؟
بهترین راه برای جلوگیری از شیوع این ویروس جلوگیری یا محدود کردن تماس با افرادی است که علائم این ویروس را داشته یا طی 14 روز گذشته به چین سفر داشتهاند.
بهترین گام بعدی که هر فرد میتواند در این راستا بردارد تمرین بهداشتی برای جلوگیری از شیوع باکتریها و ویروسهاست. دستان خود را به صورت مداوم و همزمان با آب و صابون به مدت 20 ثانیه بشویید. در صورت تماس دستها با سطوح مراقب باشید که صورت، چشم، بینی و دهان خود را لمس نکنید.
در صورت احساس بیماری یا علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا از خانه خارج نشوید. به هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را با قسمت داخلی آرنج بپوشانید. هر نوع دستمالی را که برای پوشاندن عطسه یا سرفه استفاده میکنید، بلافاصله دور بیندازید.
سعی کنید اشیایی را که با دستان شما در تماس است، مدام ضدعفونی کنید؛ مواد ضد عفونی کننده را بر روی تلفن، کامپیوتر، وسایل آشپزخانه، ظروف آشپزخانه و دستگیره در مدام استفاده کنید.
چه درمانی برای کرونا وجود دارد؟
در حال حاضر هیچ درمان به خصوصی برای ویروس کرونای 2019 تایید و هیچ راه حل دارویی برای جلوگیری سرایت آن تشخیص داده نشده است، اگرچه روشهای درمانی و واکسنهای مورد نیاز در دست بررسی قرار دارند. با این وجود، در صورت ابتلا به ویروس، مدیریت علائم و نشانهها به شدت در دستور کار قرار دارند.
اگر فکر میکنید به ویروس کووید 19 مبتلا شدهاید نیاز به کمکهای فوری پزشکی دارید. پزشکان در صورت بروز هر گونه علائم و عوارضی روشهای موجود درمانی را توصیه میکنند. ویروسهای دیگر مانند سارس و مرس اکنون واکسن و درمان دارند. برخی از درمانهای ویروسهای مشابه کرونا عبارتند از:
-
داروهای ضدویروس یا ویروسی -
پشتیبانیهای تنفسی مانند تهویه مکانیکی -
استروئیدها برای کاهش تورم ریوی -
تزریق پلاسمای خون
بیشتر بخوانید:
علت بیماری کرونا چیست؟ آیا این بیماری قابل درمان است؟
درمان بیماری کرونا در منزل
بیماری کرونا و شیوع آن