تفاوت تأثیر لتروزول و کلومیفن سیترات
تاثیر کلومیفن
کلومیفن سیترات (به انگلیسی: CLOMIPHEN CITRATE) جزو داروهای مدولاتور انتخابی گیرنده استروژن بوده و در شکل دارویی قرص در بازار موجود است.
این دارو بهطور گسترده برای تحریک تخمکگذاری در مشکل عدم تخمکگذاری یا اُلیگواوولاسیون تجویز میگردد.[
کلومیفن (بانام تجاری کلاماید یا کلامید) برای درمان ناباروری ناشی از کاهش یا فقدان تخمکگذاری در زنان٬ بغیر از ناباروریهای با عامل ناشناخته٬ بهکار برده میشود.
این ترکیبهمچنین در درمان بیکفایتی عملکرد جسمزرد و نیز تشخیص نارسائی محورهیپوتالامیک ـ هیپوفیز ـ غده فوق کلیه مفید میباشد.
بهمنظور ارزیابی عمل تخمدانهادر تخمکگذاری نیز استفادهشدهاست. این دارو معمولاً پنج روز در ماه مصرف میشود.
در ناباروری مردانی که تولید اسپرم در آنها کافی نیست و نیز درمانی مکمل در مردان مبتلا به هیپوگنادیسم٬ جاییکه برای درمان کمبود تستوسترون طبیعی٬ از تزریق دارو استفاده میشود و برای حذف فیدبک منفی روی هیپوتالاموس و در پی آن آتروفی بیضه تجویز میگردد.
عوارض جانبی کلومیفن
مهمترین عوارض عبارتنداز تشکیل کیست تخمدان، بزرگ شدن بیشاز حد تخمدان، بزرگ شدن بافت فیبروئید رحم، شکم درد و بروز سندرم قبل از قاعدگی . همچنین در حاملگی به دنبال مصرف کلومیفن احتمال چندقلوزایی وجود دارد
-
قلبی ـ عروقی: برافروختگیهای وازوموتور شبیه گرگرفتگیهای یائسگی، زیادی فشارخون. -
پوست: کهیر، بثورات پوستی یا درماتیت آلرژیک. -
چشم: تاری دید، دوبینی، احساس برق زدن در چشمها، فتوفوبی (علائم مسمومیت چشمی قریبالوقوع). -
دستگاه گوارش: تهوع، استفراغ، نفخ، اتساع، ناراحتی یا درد شکم، زیاد شدن اشتها، افزایش وزن بدن، زرد شدن پوست و چشمها (نشانه مسمومیت کبدی). -
ادراری ـ تناسلی: تکرر ادرار و پر ادراری، کیست و بزرگی تخمدان (بهطور خودبهخود با قطع دارو برطرف میشود)، خونریزی زیاد در قاعدگی، چندقلوزایی.
بیشتر بخوانید :
تاثیر قرص کلومیفن در درمان ناباروری مردان
آیا کلومیفن باعث سقط جنین قبل از ماه ۵ می شود؟
توجه: در صورت بروز هرگونه عوارض بینایی طی درمان، باید مصرف دارو قطع شود.
در صورت رشد کیست تخمدان یا بزرگی تخمدانها، مصرف دارو تا زمان برگشت تخمدانها به اندازه قبل از درمان، قطع شده و سپس، درمان با مقدار کمتر و به مدت کوتاه تری شروع میشود
تاثیر قرص لتروزول
قرص لتروزول، یک داروی خوراکی است که برای درمان ناباروری استفاده میشود. قرص لتروزول به زنانی که با مصرف کلومیفن باردار نشده اند، استفاده میشوند.
در برخی مطالعات، لتروزول را اولین خط درمان ناباروری می دانند.لتروزول اغلب بعنوان داروی سرطان سینه معرفی شده است. اما چرا دکتر قرص لتروزول را تجویز میکند؟ چرا داروی سرطان سینه در درمان ناباروری استفاده میشود؟ آیا این قرص سالم است؟
لتروزول به عنوان یک قرص خوراکی یک بار در روز با غذا یا بدون غذا مصرف می شود. لتروزول را می توانید هر روز در همان زمان مصرف کنید.
دستورالعمل های نوشته شده بر روی برچسب تجویزی را با دقت بخوانید و از پزشک یا داروساز بخواهید هر بخشی را که نمی دانید توضیح دهد. این دارو را بیشتر یا کمتر از مقدار توصیه شده مصرف نکنید
درمان باروری با قرص لتروزول
تجویز قرص با توجه به دستور پزشک شما است. پزشک از شما می پرسد که پریود شده اید یا نه؟ اگر هم شده اید از شما می خواهد تست بارداری بدهید.
اگر شما مطمعن نیستید که پریود شده اید یانه؟ مثلا لکه بینی کم رنگ دارید به پزشک اطلاع دهید. زمانی که پزشک از باردار نبودن شما اطمینان حاصل کرد به مدت 5 روز شما باید قرص لتروزول بخورید.
شما این قرص ها را در روزهای 3،4،5،6 و 7 سیکل خود و یا در روزهای 5،6،7،8 و 9 مصرف کند. پزشکان بین مصرف 3 تا 7 روز و 5 تا 9 روز اختلاف نظر دارند اما میزان موفقیت تقریبا یکسان است.
قرص های لتروزول معمولا 2.5 میلی گرمی هستند و شما یک تا 3 قرص را در هر روز مصرف می کنید. دکتر در روزهای 12 تا 15 سیکل برای شما درخواست آزمایش خون و سونوگرافی می کند که برای تعیین میزان موفقیت تحریک تخمدانهاست.
در همان روزهای مصرفی رابطه جنسی داشته باشید. همچنین قرص لتروزول همراه با iui قابل استفاه است .
بیشتر بخوانید :
قرص لتروزول و تاثیر آن در درمان ناباروری خانم ها
آیا احتمال دوقلوزایی با مصرف قرص لتروزول وجود دارد ؟
لتروزول و هر قرص باروری دیگر شانس چندقلویی را در شما زیاد میکند. اما این احتمال نسبت به قرص کلومیفن کمتر است. بین 2 تا 4 درصد از بارداری ها توسط لتروزول دوقلو میشود.
در درمانهای باروری، سطح پایین استروژن در جریان خون باعث افزایش تولید fsh هورمون تحریک کننده تخمدانها میشود.این نحوه عملکرد لتروزول در باروری است.
این دارو همچنان در سرطانهای استروژیکی کارساز است اما بعنوان یه داروی شیمی درمانی محسوب نمیشود.
مقایسه تأثیر لتروزول و کلومیفن سیترات بر موفقیت باروری
عدم تخمکگذاری 20درصد از علل نا باروری را تشکیل میدهد و سندرم تخمدانهای پلی کیستیک (PCOS) شایعترین بیماری غدد در زنان در سنین باروری میباشد، تخمدان پلی کیستیک سندرمی است که با عدم تخمکگذاری مزمن و نازایی همراه میباشد.
در بعضی مطالعات اخیر از داروهای مهارکننده آروماتاز مانند لتروزول بهعنوان داروی مناسبی در القای تخمکگذاری توصیه شده است. تحریک تخمکگذاری تک تخمی یکی از مزایای داروی لترزول میباشد که در سندرم پی سی او اس میتواند مد نظر قرار گیرد.
بنابراین بر آن شدیم اثرات لتروزول را در مقایسه با کلومیفن سیترات بر موفقیت القای تخمکگذاری در بیماران با سندرم تخمدانهای پلی کیستیک ارزیابی نماییم.
روش کار: در کار آزمایی بالینی حاضر 220 نفر از بیماران نازا با تشخیص PCOS به شکل تصادفی به دو گروه دارویی کلومیفن سیترات و لتروزول وارد شده و هر دو گروه مداخله آمپول گنادوتروپین، hCG و انجام IUI را دریافت نمودند.
دو گروه از نظر پیامد درمان شامل تعداد فولیکولهای رسیده، ضخامت آندومتر و تعداد گنادوتروپینهای مصرفی در روز تجویز HCG میزان بروز بارداری و چند قلویی و میزان سقط تا هفته چهاردهم بررسی و با یکدیگر مقایسه شدند.
نتایج: اختلاف میانگین سنی بیماران بین گروه لتروزول و کلومیفن از نظر آماری معنیدار نبود.
در این مطالعه اختلاف میانگین تعداد تخمک و نیز ضخامت اندمتر بین دو گروه کلومیفن و لتروزول معنیدار بودی لیکن رخداد حاملگی بین دو گروه از نظر آماری تفاوت معنیداری نداشتند.
میانگین تعداد فولیکولهای رسیده در گروه لتروزول 8/0±83/1و در گروه کلومیفن 13/1±28/27 عدد بود (001/0P=).
میانگین ضخامت آندومتر18/1±7/8 در گروه لتروزول و در گروه کلومیفن 20/1±30/7 بود (001/0P=). تعداد 30 نفر 3/27درصد در گروه لتروزول و 20 نفر 2/18درصد در گروه کلومیفن تست مثبت بارداری داشتند (1/0P=).
در ضمن با اینکه احتمال حاملگی چند قلویی با توجه به تعداد کمتر فولیکول رسیده در گروه لترزول پایینتر بود لیکن رخداد حاملگی اختلاف معنیداری با گروه کلومیفن نداشت، لذا شاید لتروزول را به عنوان داروی مؤثر برای القای تخمکگذاری در بیماران PCOS پیشنهاد نمود.