تفاوت رم و رام در چیست ؟
با توجه به کاربردهای ROM و RAM، یک کامپیوتر به هر دو نوع حافظه نیاز دارد. در حقیقت الان که مشغول خواندن این مطلب هستید حافظه RAM مشغول کار است، اما زمانی که کامپیوتر شخصی خود را روشن می کنید، سیستم برای راه اندازی خود از حافظه ROM استفاده می کند. برای آگاهی بیشتر از تفاوت رم و رام با دلگرم همراه باشید .
رم RAM چیست ؟
RAM یا Random Access Memory گونهای از حافظه برای ذخیرهسازی دادههاست که اجازه میدهد فایلها در مدت زمانی کوتاه نوشته و خوانده شوند؛ بدون اینکه در این خواندن و نوشتن تقدم و تأخر زمانی اهمیتی داشته باشد. حافظه رم به دلیل سرعت بالای آن در خواندن و نوشتن از سایر حافظهها، از جمله دیسک سخت است.
رم به سیستم شما اجازه میدهد با سرعت بالا به دادههای مورد نیاز دسترسی داشته باشد و در نتیجه رم تأثیر بالایی بر سرعت عملکرد سیستم شما دارد.
نکته دیگر آنکه رم یک حافظه موقتی است که پس از هر بار راهاندازی دوباره سیستم عامل تمامی دادههای ذخیره شده روی آن پاک میشود.
دو گونه متفاوت از رم وجود دارد: استاتیک یا ثابت و دینامیک یا متغیر. رم دینامیک یا DRAM زمان دسترسی حدود ۶۰ نانو ثانیه (یک میلیاردم ثانیه) را مقدور میسازد، در حالی که SRAM یا رم استاتیک زمان دسترسی ۱۰ نانو ثانیه دارد. با وجود این، DRAM به دلیل هزینه کمتر آن بیشتر مورد اقبال و استفاده است.
فرق بین ram و rom
رام ROM چیست ؟
ROM برگرفته از واژههای Read Only Memory با ترجمه حافظه فقط خواندنی است؛ البته این نام و طبیعتا ترجمۀ آن ارتباط بسیار کمی با واقعیت وجودی یک ROM اندروید داشته و گاهی کاربران را به اشتباه میاندازد. منظور از ROM اندروید، سیستم عامل یک تلفن همراه است که بر پایه پتلفرم اندروید شرکت گوگل طراحی و ساخته شده است.
رام و یا همان حافظه فقط خواندنی یعنی شما فقط می توانید حافظه را بخوانید. این به معنای فضای استاتیک و پایدار ROM، فقط برای ذخیره داده ها است.
رام های اصلی با رام های کاستوم چه تفاوتی دارند؟
اندروید متن باز است و از این رو هر توسعه دهندهای امکان ویرایش کد، کامپایل مجدد و بازنشر آن برای گستره متنوعی از ابزارها را در اختیار دارد. کاربران با نصب رامهای مختلف میتوانند رابط گرافیکی و شیوۀ تعامل با ابزارهایی مثل تلفنهای همراه یا تبلتها را تغییر دهند.
رامها توسط جامعۀ کاربران اندروید توسعه داده میشوند؛ در اغلب موارد تعدادی از برنامهنویسان حرفهای دست به دست یکدیگر داده و با تشکیل یک گروه، این کار را صرفا به خاطر علاقۀ خود انجام میدهند. به همین خاطر اکثر رامها به صورت کاملا رایگان عرضه میشوند. این رامها را کاستوم ROM مینامند و رام موجود روی دستگاه اندروید در هنگام خریداری راROM اصلی میگویند.
فرق رم با رام
تفاوت ROM و RAM در چیست ؟
عمده ترین تفاوت RAM و ROM این است که رام پس از قطع جریان انرژی نیز اطلاعات را حفظ می کند، اما رم این توانایی را ندارد.
به عبارت دیگر ROM برای ذخیره سازی دائمی اطلاعات و RAM برای ذخیره سازی موقت است.
تراشه ROM یک وسیله ذخیره سازی غیر فرار است، یعنی برای حفظ اطلاعات ذخیره شده روی آن به منبع برق ثابت نیازی نیست. در مقابل یک تراشه RAM فرار است و هنگام قطع جریان برق هرگونه اطلاعاتی که روی آن ثبت شده است، از بین می رود.
همچنین رام در درجه اول، هنگام راه اندازی یک کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرد درحالی که رم تنها زمانی که سیستم عامل بارگیری شد در عملیات های عادی به کار می رود. تراشه RAM می تواند بسته به ظرفیتی که دارد از ۱ تا ۲۵۶ گیگابایت اطلاعات را ذخیره کند، اما تراشه ROM تنها می تواند چند مگابایت، معمولا بین ۴ تا ۸ مگابایت را در هر تراشه ذخیره می کند.
مقایسه ROM و RAM
RAM |
ROM |
|
داده ها |
نمی تواند بدون برق اطلاعات را نگه دارد. |
می تواند بدون برق داده ها را حفظ کند. |
ذخیره سازی |
یک حافظه ذخیره سازی موقت است. |
یک حافظه ذخیره سازی دائمی است. |
عملکرد |
یک چیپ است که برای اجرای نرم افزارها و تمام اعمال کامپیوتر به کار می رود. |
هنگام روشن شدن کامپیوتر پردازنده برای راه اندازی سیستم از آن استفاده می کند.. |
سرعت |
نوشتن داده ها روی RAM سریعتر است. |
نوشتن روی ROM کندتر بوده و فقط در بعضی از انواع آن امکان پذیر است. |
چه تفاوتی بین RAM و ROM وجود دارد؟
-
RAM مخفف Random Access Memory است و ROM مخفف Read Only Memory -
RAM یک حافظه فرار است و با رفتن برق و یا Restart شدن سیستم اطلاعات موجود در آن از بین می رود -
ROM یک حافظه غیرفرار است و با رفتن برق و یا Restart شدن سیستم اطلاعات موجود در آن از بین نمی رود -
RAM یک حافظه خواندنی و نوشتنی است در حالیکه ROM فقط یک حافظه خواندنی است -
اطلاعات موجود در ROM فقط یکبار توسط کارخانه سازنده در آن نوشته می شوند -
اطلاعات موجود در RAM هر بار توسط نرم افزارهای مختلف سیستم و سیستم عامل تغییر می کند -
ROM دارای انواع مختلفی می باشد که قابل نوشتن در شرایط خاص می باشند که به EPROM معروف هستند -
RAM ها از نظر ساختاری به دو دسته SRAM و DRAM تقسیم بندی می شوند
تفاوت رم و رام و حافظه داخلی