تغذیه ویژه برای مژه ها و کاشت مژه


کاشت مژه، امروزه بحثی بسیار داغ و جدید است. این مژه‌های نیمه دائم، با ظاهر طبیعی خود، مژه‌ها را بلندتر و ضخیم‌ تر نشان می‌دهند و آنقدر طبیعی به نظر می‌رسند که هیچ کس متوجه نخواهد شد که مژه‌های واقعی شما نیستند. امروزه اکثر خانم‌ها این کار را انجام می‌دهند. کاشت مژه باید توسط افراد خبره و حرفه‌ای صورت گیرد تا علاوه بر زیبائی کار به سلامت مژه و چشم‌‌ها آسیبی نرسد. این مژه‌ها نیمه‌دائم هستند و از الیاف مصنوعی ساخته شده‌اند. مژه‌های مصنوعی به صورت تک‌تک میان مژه‌های طبیعی کاشته می‌شوند و با مراقبت صحیح می‌توان آنها را تا مدت‌ها حفظ کرد.

به طور معمول مژه‌های طبیعی هر۶۰ -۹۰ روز می‌افتد و مژه جدیدی رشد می‌کند؛ اما مژه‌های مصنوعی هر ۲۰ روز یکبار می‌افتند و توصیه تغذیه ویژه برای مژه ها و کاشت مژهمی‌شود افراد هر دو الی سه هفته یکبار به آرایشگر خود مراجعه کرده و مژه‌ها را ترمیم کنند (البته این زمان میان افراد مختلف متفاوت است). چرخه طبیعی رشد مژه‌ها و زمان ماندگاری آنها به میزان مراقبت و توجه فرد بستگی دارد. بعضی مصرف‌کنندگان با مراجعه مکرر و ترمیم و پیگیری دقیق، حتی بیشتر از یک سال این مژه‌ها را داشته‌اند. مژه‌های مصنوعی الیاف نازکی هستند که کمی انحنا نیز دارند تا کاملاً شبیه مژه‌های طبیعی به نظر برسند و در اندازه و ضخامت‌های مختلفی ساخته می‌شوند تا برای انواع مختلف مژه‌ها، قابل استفاده باشند. خود فرد نیز می‌تواند بلندی و ضخامت مورد نظر را انتخاب کند. با استفاده از این مژه‌ها هیچ نیازی به استفاده از ریمل نیست، ولی در صورت تمایل می‌توان از ریمل‌هایی استفاده کرد که با آب قابل شستشو باشند. مژه‌های مصنوعی در خواب و با ورزش و یا شنا کردن و حمام رفتن خراب نمی‌شوند و برای مراسم خاص و حتی مصرف روزانه، مناسبند.

کاشت مژه در دو سال اخیر، طرفداران زیادی پیدا کرده و مورد توجه بسیاری از خانم‌ها قرار گرفته است. قیمت این مژه‌ها، بسته به نوع و جنس مژه متفاوت است. مژه‌های تهیه شده از الیاف مصنوعی ارزان‌ترین نوع هستند و مژه‌های ابریشمی گران‌ترند. حتی نوعی از این مژه‌ها وجود دارند که از موی سمور یا راسو پس از استریل کردن تهیه می‌شوند. قیمت کاشت مژه در کشورهای اروپایی از ۱۵۰- ۵۰۰ دلار متفاوت است. کاشت این مژه‌ها یک ساعت و نیم تا دو ساعت زمان می‌برد. به طور معمول روی هر چشم سی ‌تا هشتاد مژه قرار می‌گیرد و البته تعداد مژه در قیمت کاشت تأثیر دارد. مژه‌‌های مصنوعی در رنگ‌های سیاه، سفید، قهوه‌ای، نقره‌ای و بنفش وجود دارند، اما اگر شخصی تمایل به استفاده از رنگ خاصی داشته باشد، می‌تواند آن را سفارش دهد. بلندی این مژه‌ها از ۶- ۱۷ میلیمتر متفاوت است. برداشت و حذف این مژه‌ها بسیار آسان است؛ فقط باید کمی صبر کنید تا ظرف ۱۵-۲۰ روز، دانه دانه بیفتند. البته با استفاده از حلال چسب نیز می‌توان آنها را از روی چشم‌ها برداشت.

بیشتر بخوانید  با انواع کلم و خواص هر یک از آن ها آشنا شوید

معایب کاشت مژه
تا ۴۸ ساعت بعد از اولین کاشت، نباید مژه‌ها را خیس کنید و یا با دست آن را مالش دهید، زیرا باعث ضعیف شدن و افتادن مژه‌ها می‌شود. بسیاری از آرایشگرها توصیه می‌کنند از ریمل، فرمژه و یا نرم‌کننده مژه نیز استفاده نکنید؛ چرا که موجب می‌شود مژه‌ها زودتر بیفتند.

اگرچه چسب کاشت مژه حاوی فرمالدئید است، اما می‌تواند باعث عفونت چشم و سوزش شود، بنابراین بهتر است از قطره‌های چشمی نیز استفاده کنید، زیرا عفونت‌های چشمی گاه آنقدر شدید هستند که ممکن است به کوری منجر گردند. (اگرچه تا امروز هیچ گزارشی از کوری به علت استفاده از کاشت مژه ارائه نشده است).

یکی دیگر از معایب استفاده از این مژه‌ها، چسبی است که برای کاشت آنها مصرف می‌شود. هر نوع ماده شیمیایی عوارض خاص خود را بر روی پوست می‌گذارد، علاوه بر اینکه استفاده از این چسب‌ها ممکن است آلرژی‌زا باشند، می‌توانند مژه‌های طبیعی را ضعیف کنند و آنها کم‌کم بریزند. با این مژه‌ها، هرگز از فرمژه استفاده نکنید. در مجموع بهتر است با نگهداری صحیح مژه‌های طبیعی خود ریسک کاشت مژه را کاهش دهید.

مدت زمان رشد مژه‌ها

رشد مژه‌ها بسیار کم است و به طور معمول ماه‌ها طول می‌کشد. در واقع برای رشد آنها نیاز به صبر و حوصله زیادی است. زمان رشد مژه‌ها، به علت ریختن آنها بستگی دارد! دلایل کم شدن مژه‌ها می‌تواند رژیم‌های غذایی نامناسب، سن، ژن، هورمون، سوختگی و … باشد. چرخه رشد مژه به سه مرحله تقسیم می‌شود:
۱- آناژن: ۷ هفته اول رشد مژه‌ها را آناژن یا فاز فعال رشد می‌گویند. که مژه تقریباً ۳۰ درصد از کل اندازه انتهایی خود رشد کرده است.
۲- کاتاژن: در این مرحله که به آن فاز تأخیر نیز می‌گویند، رشد مژه‌ها متوقف و رشد فولیکول‌های کوچک آغاز می‌شود و حداکثر سه هفته زمان خواهد برد.
۳- تلوژن: این مرحله، آخرین مرحله قبل از ریزش و افتادن مژه است. بنابراین هر مژه در هر زمان، در یک فاز متفاوت قرار دارد و به همین دلیل است که ما متوجه خالی شدن و افتادن مژه‌‌ها نمی‌شویم؛ زیرا آنها به طور همزمان نمی‌ریزند (مرگ در بیماری‌ها و یا مواد خاص).
اگر مژه‌‌های شما به علت سوختگی از بین رفته باشد، رشد مجدد آنها به زمان بیشتری نیاز دارد. سن افراد نیز در مدت زمان رشد تأثیر خواهد داشت. در جوان‌ها به علت ساختار و فعالیت بدنی‌شان، رشد مژه‌ها سریع‌تر خواهد بود. حداکثر زمان رشد یک مژه ۱۲ هفته است.

بیشتر بخوانید  چای سیاه سرد است یا گرم ؟

رنگ‌ شده
رنگ مژه اکثر افراد، با رنگ مو و پوست آنها یکسان است. بعضی خانم‌ها و حتی آقایان تمایل به رنگ کردن مژه‌ها و تغییر رنگ آنها دارند. جدا از دلایل این تمایل، به سادگی می‌توان مژه‌ها را به صورت دائم یا نیمه‌دائم و موقت رنگ کرد. این کار می‌تواند توسط آرایشگر و یا حتی خود فرد به شیوه‌های مختلفی انجام شود. حتی رنگ‌های گیاهی نیز وجود دارند که بعد از شستن کاملاً از روی مژه‌ها پاک شده و به صورت موقت مژه‌ها را رنگ می‌کنند. بیشتر این رنگ‌ها به صورت ریمل‌های رنگی هستند که با فرچه روی مژه‌‌ها کشیده می‌شوند. اگر از رنگ مژه موقت استفاده می‌کنید، حتماً هر شب قبل از خواب آن را بشویید.

نگهداری

قبل از اینکه به منظور افزایش رشد مژه‌های خود به سراغ محصولات مصنوعی بروید، سعی کنید از طبیعی‌ترین روش‌های موجود بهره بگیرید. در این زمینه یک رژیم سالم غذایی جوابگوی نیاز شما خواهد بود: بدون تغذیه مناسب، بدن خوب کار نمی‌کند و موها رشد خوبی نخواهند داشت و به علت نبود مواد مغذی، موها زبر و زشت می‌شوند.

اگر می‌خواهید مژه‌های بلند و خیره‌ کننده‌ ای داشته باشید، انواع ویتامین‌ها و غذاهای غنی از کاروتن، منیزیم و روی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. سلامت مژه‌ها به سلامت فولیکول‌های مو بستگی دارد.

فولیکول در زیر سطح پوست مواد مغذی و ضروری را برای رشد مژه فراهم می‌کند، مژه از ۳۰ درصد آب و ۹۷ درصد کراتین تشکیل شده است. کراتین نوعی پروتئین است که پوست و ناخن از آن تشکیل شده‌اند. به عنوان یک قاعده کلی می‌توان گفت، هر ماده غذایی که برای پوست مفید باشد، برای مژه‌ها نیز مناسب است. انواع توت‌ها، مرکبات، چغندر، آووکادو و فلفل شیرین برای رشد مژه‌ها بسیار مفید هستند. ویتامین C موجود در این سبزیجات و میوه‌ها، رشد مژه‌ها را افزایش می‌دهد. ویتامین C نوعی آنتی‌اکسیدان است که موجب افزایش گردش خون در بدن و کلاژن‌سازی می‌شود.

بیشتر بخوانید  یک املت مخصوص سرشار از پروتئین برای خانم های باردار

زردآلو، هلو، کدوتنبل، هویج، طالبی، سیب‌زمینی شیرین نیز به علت دارا بودن ویتامین A در رشد مژه‌‌ها موثرند. این ویتامین باعث رشد سلول‌های جدید کراتین می‌شود. کلسیم نیز فولیکول مو را تقویت می‌کند؛ بنابراین غذاها و مواد حاوی کلسیم مثل موز، ماهی آزاد، چغندر، سبزیجات برگ سبز، انجیر، پنیر و ماست، رشد مژه‌ها را افزایش می‌دهند.

مژه‌ها نیاز به روغن کاری‌دارند! شاید این موضوع به نظرتان عجیب و غیرواقعی برسد، اما حقیقت دارد. مژه‌های شما خشک می‌شوند و لازم است با یک نوع روغن طبیعی مثل روغن زیتون و یا وازلین چرب شوند. چربی و رطوبت باعث تحریک و افزایش رشد مژه‌ها می‌گردد.
پیدایش: هیچ مدرک علمی در تأیید این نظریه وجود ندارد و مردم مختلف، نظریه‌های گوناگونی در خصوص آن دارند. بعضی افراد معتقدند که کوتاه کردن مژه‌ها باعث بلند شدن و رشد سریع آنها می‌شود و برخی دیگر اعتقاد دارند این مسأله صحت عملی ندارد.
استفاده از تقویت‌کننده‌های مژه‌: محصولات بسیاری وجود دارند که باعث تقویت و رشد سریع مژه‌ها می‌شوند.
ماساژ پلک: به آرامی پلک را ماساژ دهید. این کار باعث افزایش جریان خون می‌شود و همان‌طور که می‌دانید، وظیفه خون، رساندن مواد غذایی به نقاط مختلف بدن است؛ بنابراین مژه‌های شما درخشان‌تر و سالم‌تر به نظر می‌رسند.
درست زندگی کردن: عدم استفاده بیش از حد از کافئین و یا نوشیدنی‌های الکلی و داشتن یک رژیم صحیح غذایی، در سلامت مژه‌‌ها موثر است.
عدم استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی تقلبی: در خرید تقویت‌کننده مژه کاملاً دقت کنید، زیرا بسیاری از محصولات تقلبی وارد بازار شده‌اند که در واقع هیچ تأثیری بر روی رشد مژه‌ها ندارند. همانگونه که اطلاع دارید، هر چقدر سن افراد بیشتر می‌شود، رشد موی آنها کمتر شده و تعداد موها کاهش می‌یابد. بنابراین در سنین جوانی مراقبت‌ ویژه‌ای از بدن و موهای خود بکنید تا در پیری کمتر این مسأله آزارتان دهد.

دنیای سلامت

منبع:زیباشو


دیدگاهتان را بنویسید