تغذیه مناسب دانش آموزان


این متخصص تغذیه با اشاره به غذای سالمی که دانش آموزان باید در وعده های صبحانه، ناهار و شام مصرف کنند، بیان کرد: دانش آموزان باید در طول روز از میان وعده های سالم استفاده کنند و در عین حال از خوردن تنقلات و تنقلات پرهیز کنند.

به گزارش سلام نو، مهدی شادنوش در گفت وگو با ایسنا، درباره تغذیه سالم و مناسب دانش آموزان با بازگشایی مدارس اظهار کرد: از آنجایی که دانش آموزان در حال رشد هستند، تغذیه مناسب یکی از مهم ترین پایه های آنها است. والدین باید در نظر داشته باشند که فرزندانشان در اوایل عصر غذا بخورند. بنابراین تا زمان خواب آنها 45 دقیقه فاصله است و باید به این موضوع پایبند باشند. ساعات خواب کودکان باید حداقل هفت تا هشت ساعت باشد.

وی افزود: دانش آموزان صبح ها از خواب بیدار شوند تا وقت صرف صبحانه داشته باشند. صبحانه اگر با مقدار کافی کربوهیدرات و نان کافی همراه باشد خوب است. علاوه بر این، آنها باید از لبنیات خوب به ویژه نوشیدن شیر استفاده کنند که می تواند در شروع یک روز پر انرژی برای دانش آموزان بسیار راحت باشد. اگر مدارس برنامه‌هایی را به گونه‌ای تدوین کنند که دروس مربوط به محاسبات ذهنی مانند درس‌های ریاضی اول صبح باشد، یادگیری دانش‌آموزان می‌تواند بالاتر از قبل باشد.

شادنوش ادامه داد: دانش آموزان باید در طول روز از تنقلات استفاده کنند. خانواده های دارای فرزند باید میان وعده مناسب در بسته بندی مناسب به همراه داشته باشند. تنقلات مانند دانه ها و آجیل، میوه های خشک، میوه ها و غیره. باید به عنوان میان وعده در اوقات فراغت و بین کلاس ها استفاده شود. از خوردن میان وعده و استفاده از مواد ناسالم خودداری کنید. با توجه به نظارت معاونت بهداشتی وزارت آموزش و پرورش در مدارس، هیچ گونه مواد غذایی مضر و مروج میان وعده از قبیل پفک، چیپس و … در بوفه مدارس قرار داده نشود. در صورت وجود، خانواده ها باید به مدارس اطلاع دهند.

بیشتر بخوانید  لحظه نجات معجزه آسا یک نوجوان گرفتار در آتش / فیلم

وی درباره ویژگی های غذاهای عرضه شده در بوفه مدارس گفت: معاونت بهداشت وزارت آموزش و پرورش بسیار فعال است و طبق دستورالعملی که در این زمینه صادر کرد، غذاهایی را که باید در بوفه ها باشد، مشخص کرد. غذاخوری های مدارس باید از سرو غذاهایی که فاسد شدنی هستند و نمی توان آنها را برای مدت طولانی در دمای معمولی نگه داشت، خودداری کرد. همچنین مواد فاسد شدنی مانند سس یا غذاهای تهیه شده از سس و سایر موادی که به راحتی فاسد شدنی می شوند نباید در بوفه مدارس داده شود. غذاخوری مدارس باید دارای یخچال مناسب و رعایت بهداشت باشد.

وی با بیان اینکه دانش آموزان ناهار را زیاد به تعویق نیندازند و حتما ناهار را در میانه روز بخورند، تصریح کرد: همچنین غذا باید ساده و هضم نشده باشد. آنها مقدار زیادی چربی و گوشت ندارند. زیرا از آنجایی که آنها باید بعد از ظهر در مدرسه باشند، هضم آن زمان زیادی طول نمی کشد. در عین حال مدارسی که بعد از ناهار برای دانش آموزان کلاس برگزار می کنند، اگر امکان استراحت دانش آموزان در حدود 10 دقیقه تا یک ربع را در نظر بگیرند، در توانایی یادگیری دانش آموزان بسیار ایده آل و موثر هستند.

دیدگاهتان را بنویسید