تعطیلی دو هفته‌ای کشور از فردا اجرا می شود؟ –



به گزارش سلام نو به نقل از تجارت‌نیوز، علیرضا رییسی اعلام کرده که امروز جلسه کمیته تخصصی ستاد مقابله با کرونا با حضور رئیس جمهور تشکیل شده و قرار است محدودیت‌های کرونایی از فردا، شنبه ۲۳ مرداد تشدید شود. اما این محدودیت‌های جدید چیست؟

آنگونه که علیرضا رئیسی اعلام کرده یکی از این محدودیت‌ها این است که ترددها را به شدت در سراسر کشور کاهش دهیم که البته در این راستا نیاز است که اقناع‌سازی و توجیه انجام شود.

مساله دوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای برگزاری مراسم محرم است. بر اساس تصمیمات این جلسه، برگزاری مراسم محرم در فضاهای سربسته و دسته‌روی‌ها ممنوع او شده است. اما هیات‌ها همچنان می‌توانند در فضای باز دایر باشند.

البته به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، قرار است محدودیت‌های دیگری هم اعمال شود. محدودیت‌هایی در حوزه تردد، فعالیت کسب‌وکارها، وضعیت کار ادارات دولتی و آموزشی. او گفته این محدودیت‌ها فردا تعیین می‌شود.

ماجرای تعطیلی کرونایی چه شد؟

این اظهارات درباره وضع محدودیت از ۲۳ مرداد در حالی است که هفته قبل سعید نمکی، وزیر بهداشت در نامه‌ای به مقام معظم رهبری درخواست تعطیلی دو هفته‌ای کل کشور را داده و گفته بود برای اینکه این تعطیلی نتیجه‌بخش باشد نیروهای انتظامی هم باید پای کار بیایند.

البته پیشنهاد تعطیلی دو هفته‌ای به ستاد ملی مقابله با کرونا ارجاع شد و در آنجا مسکوت ماند و به عبارتی با آن موافقت نشد. اما دو روز پیش این پیشنهاد دوباره از سوی فرمانده عملیات مدیریت کرونا در تهران عنوان شد.

علیرضا زالی در راستای اعمال محدودیت‌های کرونایی جدید، پیشنهاد تعطیلی دو هفته‌ای کشور را داده و گفته بود: تنها راه مهار کرونا و کاهش آمار مرگ و میر، تعطیلی کامل (لاک‌داون) کشور است. او گفته بود باید تعطیلی دو هفته‌ای کشور را جدی بگیریم. اما این تعطیلی باید تصمیم حاکمیت باشد و نه تصمیم یک وزارتخانه یا دستگاه.

بیشتر بخوانید  واژگونی وحشتناک تریلر به دلیل پنچری لاستیک / فیلم

اما این اولین باری نیست که زالی مساله لاک‌داون را مطرح می‌کند. بعد از تعطیلات نوروز، زمانی که محدودیت جدید کرونایی وضع شد، زالی اعلام کرد روند اعمال محدودیت‌های کرونایی رضایت‌بخش نبوده و ما باید شاهد تعطیلی واقعی شهر باشیم. او گفته بود پیشنهاد ما لاک‎داون (اعمال محدودیت‌های سختگیرانه) شهر است نه وضع فعلی.

محدودیت کرونایی برای کسب‌وکارها؟

اما حالا نه خبری از تعطیلی کرونایی است و نه وضع قوانین دیگر. از ابتدای سال جاری تاکنون حداقل سه تا چهار مرتبه محدودیت‌های کرونایی جدید وضع شده است. محدودیت‌هایی که بیشتر شامل حال مشاغل و مراکز آموزشی و فرهنگی و تفریحی است. اما برخلاف سال گذشته، نه اصناف جدیدا تن به تعطیلی‌ها داده‌اند و نه مردم این روند را جدی می‌گیرند.

به عبارتی در تمام دفعاتی که محدودیت‌ها وضع شده، روند رفت و آمد مردم و فعالیت اصناف مانند روزهای عادی ادامه داشته است.

مردم می‌گویند تعطیلی‌ و محدودیت کرونایی راه به جایی نمی‌برد و تنها راهکار خروج از این شرایط تسریع روند واکسیناسیون است. اما نکته قابل توجه دیگر این است که در حالی مساله تعطیلی کرونایی مطرح شده که ستاد ملی مقابله با کرونا رسما اعلام کرده هیات‌های عزادارای می‌توانند امسال دایر باشند.

دیدگاهتان را بنویسید