تعرفه های برق مرحله ای باعث ایجاد منابع صادراتی پایدار می شود – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان



طبق گزارش ها گزارشگر بیشتر، در سیستم تعرفه فعلی زیرا یارانه زیاد برای همه سطوح مصرف پرمصرف باعث شده است که بسیاری از مشترکان پرمصرف برای مصرف آن انرژی بسیار ارزان پرداخت کنند. این وضعیت بسیاری از افراد پرمصرف را از قیمت واقعی که باید بپردازند دور کرده است.

نمونه اخیر آن موضوع قبض برق علی کریمی ، فوتبالیست مشهوری بود که علی رغم مصرف زیاد یارانه زیادی دریافت کرد. البته نباید از افرادی که مصرف بالایی دارند انتقاد کرد؛ مشکل اصلی سیستم تعرفه انرژی در ایران است. این سیستم تعرفه ای باید به سرعت اصلاح شود و قیمت مردم به تدریج افزایش یابد. در مورد تعرفه های مرحله ای اضافی یا IBT ، که تعرفه ها متناسب با مصرف انرژی افزایش می یابد ، با اجرای این سیاست در بخش داخلی ، علاوه بر حفظ هزینه های ثابت انرژی برای 90٪ از جمعیت ، مصرف کنندگان پرمصرف باید مصرف خود را بهینه کنند مصرف انرژی آن را بدون یارانه پرداخت کنید.

صرفه جویی در مصرف انرژی عملی با تعرفه های گام به گام جوی نتیجه این فرصت صادرات و ایجاد منابع پایدار برای کشور خواهد بود.

سیستم تعرفه باید اصلاح شود

در همین راستا ، مصطفی نخعی ، نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون انرژی با گزارشگر بیشتر وی در مورد کمبود برق و نقش سیستم تعرفه در قطع برق اخیر توضیح داد: طبق آژانس بین المللی انرژی ، در سال 2018 این کشور حدود 70 میلیارد دلار یارانه انرژی توزیع کرده است که رقم بسیار بالایی است. در کشور ما زیاد است و ما با مصرف بهینه ، هم در بخش خانگی و هم در نیروگاه های صنعتی و نیروگاهی ، و علیرغم تلاشهایی که انجام نشده است ، مشکلات زیادی داریم و متاسفانه اقدامات مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است سالهای اخیر.

بیشتر بخوانید  چه چیزی در انتظار قیمت طلا قرار دارد؟

وی افزود: “در این سالها ، همیشه با افزایش شدت انرژی ، دنبال می کنم ما در حال افزایش تولید هستیم ، به این معنی که تمام تلاش ها برای افزایش تولید با مصرف بی رویه انجام شده است که در کشور رو به افزایش است. بنابراین باید اقدامات اساسی در این زمینه انجام شود.

سخنگوی کمیته انرژی همچنین تأکید کرد: با توجه به اینکه وزارت نیرو و به طور کلی دولت ها در سال های اخیر ، وظایفی که در زمینه تولید برق بوده است ، چه در زمینه نیروی حرارتی ، قابل تجدید یا ، هنگام بحث در مورد تعرفه ها ، و همچنین بهینه سازی و اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از اتلاف انرژی ، اقدامات درستی انجام نشده است ، در حال حاضر اکنون با قطعی مکرر برق و آسیب جدی به کشور روبرو هستیم.

وی به استخراج اشاره کرد نمادهای آن با عنوان یکی از عوامل کمبود برق اخیر کشور: نمادهای آن آنها یکی از منابع مصرف برق در کشور هستند. استخراج ارزهای رمزپایه که در کشور انجام می شود با فناوری های قدیمی و با بهره وری بسیار پایین است و متأسفانه زیرا انرژی ارزان اقتصادی است به هر حال مصرف برق را افزایش داده است. همه این موارد در کنار هم باعث عدم تعادل در تولید و مصرف برق در کشور شده است.

تعرفه های گام به گام عادلانه است و سرمایه گذاری را توجیه می کند

نخعی با اشاره به تعرفه های مرحله ای اظهار داشت: یکی از بندهای مصوب در قانون بودجه این است که مشترکان در مدل مصرفی ، برق و آب ، گاز و گاز به صورت رایگان مصرف می کنند و قیمت این مشترکان را با دریافت مبالغ بیشتر از بالا دریافت می کنند. مشترکین-مصرف ، که بالاتر است. “آنها با الگوی مصرف تعریف شده جبران می شوند. این روش شارژ از کسانی که کمتر مصرف می کنند پشتیبانی می کند و افراد را به مصرف کم ترغیب می کند و از طرف دیگر ، این یک نوع جریمه برای مشترکان پرمصرف است.

بیشتر بخوانید  مزایده خودروهای فاقد گارانتی سایپا از اول اردیبهشت ماه

وی در مورد عادلانه تر بودن تعرفه های متفاوت افزود: در سیستم تعرفه فعلی ، کسی که بیشتر مصرف کند یارانه بیشتری دریافت می کند و این عادلانه نیست. در حالی که در تعرفه های مرحله ای ، مصرف بیشتر منوط به قیمت های بالاتر است و متناسب با مصرف بالاتر ، مقدار آن به تدریج افزایش می یابد ، که بخشی از توزیع ناعادلانه یارانه های انرژی را جبران می کند.

نماینده مردم نبندان در مجلس شورای اسلامی در مورد تأثیر تعرفه ها بر ورود بخش خصوصی به صنعت انرژی گفت: انرژی مطالبات بخش خصوصی را به موقع پرداخت می کند و به تعهدات خود ، وضعیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت انرژی بهبود خواهد یافت.

صادرات انرژی شکوفا خواهد شد

وی در مورد صادرات انرژی توضیح داد: در حال حاضر در مصرف داخلی در کمبود موجود بیا دیدنم و در درجه اول این مسئله باید از نقطه بهینه سازی و از محل تولید انجام شده توسط بخش خصوصی ، به ویژه تولیدات ، مدیریت شود قابل تجدید می تواند برای انرژی صادر شود. ما در کشور برای چند دوره مازاد انرژی مازاد مصرف داخلی داریم که آن را صادر می کنیم ، اما در فصل گرم و تابستان تولید ما بعضاً برای مصرف داخلی کافی نیست.

نهائی در پایان تأکید کرد: با تعرفه های مناسب و در نتیجه کاهش شدت مصرف انرژی در کشور ، افزایش بهره وری نیروگاه ها و همچنین افزایش تولید نیروگاه ها قابل تجدید به ویژه در مناطقی که پتانسیل خوبی دارند ، مانند استانهای شرقی مانند خراسان ، سیستان و بلوچستان ، کشور نیاز به تولید ظرفیت مازاد دارد تا کشور بتواند در هر زمان از سال به تعهدات صادراتی خود عمل کند و منابع پایداری را برای کشور فراهم کند.

بیشتر بخوانید  محمدى مسئول پیگیرى امورات ویژه رییس کمیته پتروشیمى مجلس شد

دیدگاهتان را بنویسید