روز نو :در جلسه علنی امروز مجلس درباره این طرح رای گیری شد که نمایندگان با ۱۳۰ رای موافق و ۱۲۱ رای مخالف با لغو بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت نکردند.
تصمیمات عجیب مجلس شورای اسلامی درباره طرح «صیانت از فضای مجازی و ساماندهی شبکههای اجتماعی» ادامه دارد.
در حالیکه صبح امروز اعلام شد در جلسه غیرعلنی نمایندگان رای دادهاند که بررسی طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی لغو شود، اما ساعتی بعد در جلسه علنی مجلس به نظر پیشین خود پا فشاری کرده و مقرر شد این طرح همچنان بر مبنای اصل ۸۵ بررسی شود.
تقاضای عدهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد لغو رسیدگی به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهایاجتماعی طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی براساس اجرای تبصره (۲) ماده (۱۶۷) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در دستور کار بود.
در جلسه علنی امروز مجلس درباره این طرح رای گیری شد که نمایندگان با ۱۳۰ رای موافق و ۱۲۱ رای مخالف با لغو بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت نکردند.
این در حالی است که ساعتی پیش مجلس شورای اسلامی جلسه غیرعلنی تشکیل داد و به در خواست تازه نمایندگان برای خارج کردن بررسی طرح «صیانت از فضای مجازی» برمبنای اصل ۸۵ رای داد.
به این ترتیب این امیدواری ایجاد شد که طرح «صیانت» در کمیسیون ویژه و به صورت محرمانه بررسی نخواهد شد و در صحنی علنی درباره آن تصمیم گرفته می شود.
احمد علیرضابیگی نماینده مجلس با اشاره به جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی طرح «لغو بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی»، گفت: “در جلسه غیرعلنی الیاس نادران در موافقت با لغو بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی سخنرانی کرد.”
او ادامه داد: «۶۵ نماینده برای سخنرانی در مخالفت و ۶۵ نماینده برای سخنرانی در موافقت با لغو بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی ثبتنام کرده بودند.»
نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: “الیاس نادران نماینده مردم تهران در موافقت با لغو بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ صحبت کرد و معتقد بود نباید پنهانکاری کرد و با زندگی مردم دربیفتیم.”
علیرضا بیگی گفت: «در پایان نمایندگان با ۱۴۴ رأی موافق و ۱۱۱ رأی مخالف با لغو بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت کردند.»
طرح صیانت در هفتههای اخیر با مخالفت های زیادی همراه بوده است. کارشناسان معتقدند این طرح اینترنت را به شدت محدود می کند.
بررسی طرح صیانت در تاریکی
مجتبی توانگر در جریان جلسه امروز مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده متقاضیان درخواست لغو بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی در فضای مجازی براساس اصل ۸۵ قانون اساسی گفت: «بنده با تک تک طراحان این طرح صحبت کردم و همه این عزیزان از دلسوزان نظام هستند اما با همفکری که داشتیم مصلحت نیست که این طرح براساس اصل ۸۵ قانون اساسی بررسی شود.»
او ادامه داد: “آنچه که در اصل ۸۵ پیش بینی شده مربوط به موارد ضروری است که اغلب دارای اهمیت بالایی میباشد، اما طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی از این اهمیت برخوردار نیست. از سویی دیگر این طرح هنوز ناپخته است زندگی، آموزش و کسب و کار بخش قابل توجهی از جامعه تحت تاثیر این طرح قرار میگیرد. ما نباید یک قرارداد با یک شرکت خارجی را با ارتباط مردم با اینترنت مقایسه کنیم.”
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «این طرح به اعتماد بین مردم و نظام کمکی نمیکند و حتی پاسخگوی منویات رهبری نمیباشد. در این طرح نه تنها به توسعه و بومی سازی پلتفرمهای داخلی کمک نشده بلکه برای کاربران و کسب و کارها محدودیت و مانع ایجاد میکند. امروز بسیاری از زمینه فناوری اطلاعات دچار تحریمهای ظالمانه هستند و این طرح تحریمها را تشدید میکند. مجلسی که شعار بهبود معیشت و کرامت مردم را داده است چرا با تصویب این طرح به دنبال ایجاد نگرانی و دردسرسازی برای مردم است؟»
او اضافه کرد: «ما نباید با تصویب این طرح در کمیسیون مشترک باری بر دوش مردم اضافه کنیم. برخی از مواد این طرح چنان خام و مخرب است که تصویب و اجرای آن میتواند اخلال جدی در سازوکار حاکم بر فضای مجازی ایجاد کند. در این طرح حتی اهداف طراحان دلسوز آن نیز محقق نمیشود. این طرح منجر به فرار نخبگان از کشور میشود و اجرای کوتاه مدت آن نیز آثار زیانباری به دنبال دارد.»
این نماینده مجلس تاکید کرد: «مجلسی که شعار شفافیت را داد چرا میخواهد بررسی این طرح را در تاریکی پیش ببرد؟ ساماندهی فضای مجازی از اهمیت بالایی برخوردار است اما این طرح ایراداتی دارد که نیاز به بازنگری اساسی است و اصلاح آن نیز نیاز به مشارکت تمام نمایندگان دارد و لذا این طرح باید خارج از اصل ۸۵ و در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی شود.»