تشنگی طارم تشنگی او را فرو می نشاند



به گزارش ایرنا ، شهرستان طارم از نظر وجود شریان حیاتی در رودخانه گزل اوزان مهمترین منطقه کشاورزی در استان زنجان است و کیفیت محصولات کشاورزی و باغی آن به خوبی شناخته شده و مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است.

به دلیل شرایط مختلف آب و هوایی طارم ، تنوع محصولات کشاورزی بسیار زیاد است ، به طوری که سالانه بیش از 60 گونه محصول زراعی و باغی در اراضی این شهرستان کشت می شود و وارد بازار مصرف داخلی و کشورهای هم مرز با ایران می شود. خلیج

کاهش قابل توجه بارندگی در سال برداشت آبیاری و وجود خشکسالی گسترده در کشور و استان زنجان ، قزل اوزن امسال بیش از هر سال دیگر تشنه بود ، که باعث نگرانی و نارضایتی کشاورزان طارم در مورد کاشت محصولات شد.

برای جلوگیری از خسارت ناشی از خشکسالی به محصولات کشاورزی طارم ، با کمک مسئولان استان زنجان ، در چهارمین سال سال جاری ، آب سد آیدوگموش در آذربایجان شرقی به کشاورزان طارمی در رودخانه گزل اوزان رهاسازی شد.

رهاسازی آب در ماهی قزل آلا برای حفظ باغات زیتون است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان گفت: رهاسازی آب از سد Idogmush برای کشت برنج نیست ، زیرا برنج به آب بیشتری احتیاج دارد.

اسماعیل افشاری تاکید کرد: رهاسازی آب برای آبیاری باغات زیتون در شهرستان طارم ، به طوری که این محصولات در اواسط تابستان از بین نرود و به دلیل کمبود آب کشاورزی آسیب نبیند.

وی یادآور شد: از طرف دیگر حجم آب سد ایدوگموش توسط طارم محدود می شود و این سد حجم زیادی آب ندارد.

بیشتر بخوانید  گفتگوی تلفنی وزرای دفاع آمریكا و تركیه درباره افغانستان

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان گفت: تخلیه آب این سد به رودخانه گزل اوزان در شهر طارم در مناسب ترین زمان انجام شده است و باید آب مدیریت شود.

افشاری گفت: به دلیل بارندگی در نیمه دوم ماه اوت سالانه آب به رودخانه گزل اوزان رهاسازی می شود که امسال به دلیل خشکسالی زودتر از حد انتظار بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سال گذشته با بارندگی قابل توجه ، جریان آب رضایت بخشی داشت ، سال گذشته از سد Idogm آب دریافت نکردیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان گفت: با رهاسازی آب به مسیر قزل اوزن در استان ، مردم شاهد احیای رودخانه قزل اوزن بوده اند.
افشاری تاکید کرد: از کشاورزان که زمین های کشاورزی آنها در امتداد این رودخانه قرار دارد از نظر میزان مصرف آب توسط قزل اوزن تعامل و همکاری داریم.

50٪ از طارم خیس خورده است

رئیس جهادکشاورزی از شهرستان طارم افزود: در حال حاضر آب گزل اوزان به 50٪ طارم یعنی کوهکان رسیده است و طی روزهای آینده این مایع صرفه جویی به سایر نقاط می رسد.

موتبی اسکندری یادآور شد: در حال حاضر سعی در مدیریت مصرف آب آزاد شده در شهرستان طارم داریم.

وی گفت: با راه اندازی آب از سد آیدوگموش به گزل اوزان ، محصولات کشاورزی طارم از خسارت خشکسالی نجات داده شده است.

کشاورزان به تولید تشویق شدند

محمدجعفر حیدری ، کشاورز در طارم گفت: رهاسازی آب به رودخانه گزل اوزان باعث خوشحالی کشاورزان منطقه می شود.

وی تأکید کرد: کشاورزان و باغداران طارم نگران از دست دادن محصولات و باغات خود در نتیجه خشکسالی هستند که توسط مسئولان استانی اجازه داده شد و دل کشاورزان را تقویت کرد.

بیشتر بخوانید  نرخ بیکاری در کشورهای اسکاندیناوی چقدر است؟

یکی دیگر از کشاورزان طارمی ادامه داد: ما انتظار داریم دولت و مسئولان استان زنجان با برنامه ریزی جدی از خسارات ناشی از کمبود آب محصولات کشاورزی طارم جلوگیری کنند.

حسین شفیعی تاکید کرد: در حال حاضر طارم مرکز کشاورزی استان زنجان است و کمترین نرخ بیکاری را در استان داریم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با پرورش محصولات زراعی و باغداری ، استخدام کارگران بیشتری از سایر استان ها را به چالش کشیده ایم که این بسیار مهم و مهم است.

این کشاورز طارمی یادآور شد: شهرستان طارم با چنین ظرفیتی نباید بدون آب بماند یا کشاورزان از کمبود آن رنج ببرند و از ادامه تولید ناامید شوند.

به گزارش ایرنا ، شهرستان طارم با 47 هزار نفر جمعیت ، حدود 5 درصد از جمعیت و 10 درصد از مساحت استان زنجان ، در 90 کیلومتری شمال شرقی زنجان واقع شده و در مجاورت استان های قزوین ، اردبیل و گیلان.
سد آیدوگموش در حدود 20 کیلومتری جنوب غربی شهر میانه در استان آذربایجان شرقی واقع شده است.
در تابستان 1996 ، 1997 ، 1998 و این سال ، رهاسازی آب از این سد محصولات را از خشکسالی و کم آبی نجات داد.

به گزارش ایرنا ، تخلیه آب سد ایدوگموش به رودخانه گزل اوزان نیز با آبیاری رودخانه فوقانی آغاز شده و پیش بینی می شود طی روزهای آینده به کل منطقه طارم و سپس گیلوان ، انتهای منطقه برسد. .
با ورود به موقع آب به مزارع برنج و باغ های زیتون ، کشاورزان به دلیل کم آبی هیچ خسارتی نخواهند دید.
رودخانه گزل اوزان یکی از طولانی ترین رودخانه های ایران است که از ارتفاعات کردستان سرچشمه می گیرد و وارد منطقه جنوب غربی استان زنجان می شود و دوباره وارد خاک استان زنجان و شهر طارم در منطقه طارم علیا (آببار) می شود. آبشارها

بیشتر بخوانید  حضور شهردار تهران ، نماینده مجلس و معاون وزیر در فدراسیون کشتی

دیدگاهتان را بنویسید