طبق گزارش ها گزارشگر بیشترامروزه حدود 1500 روستای استان خوزستان که از تنش آبی رنج می برند ، شرایط سختی را پشت سر می گذارند و حتی زندگی خود را تأمین می کنند. پدر نوشیدن یک چالش جدی است. روستاهایی که دو سال پیش زیرا سیل خسارات زیادی به بار آورد. این تنش آبی نه تنها مردم خوزستان ، بلکه محیط زیست استان را نیز تحت تأثیر جدی قرار داده است. در روزهای اخیر ، عکس هایی منتشر شده است که تلفات حیوانات بی جان در تالاب بزرگ را نشان می دهد وحشت بزرگ، محیط را تحت تأثیر قرار داده است.
مردم و رسانه های استانی معتقدند که مقامات استانی هرگز مقصر را نمی پذیرند ، گویی که سیل سال 1998 را نتیجه روزهای بارانی و خشکسالی امسال را نتیجه بارندگی کم امسال می دانند. واضح است که علاوه بر چالش زمین ، برخی بی تدبیری ها ، نداشتن ایده برای مدیریت آب و جلوگیری از پاسخگویی مسئولان نقش مهمی در شکل گیری چالش فعلی در استان خوزستان داشته است.
خشکسالی بی سابقه ، علت اصلی و بهانه
البته خشکسالی بی سابقه امسال یک واقعیت مسلم و یکی از دلایل اصلی ایجاد تنش آبی در خوزستان است. به گفته صادق زیایان ، مدیر کل پیش بینی و هشدار سازمان هواشناسی ، میانگین بارندگی در سراسر کشور از ابتدای برداشت (اکتبر 1999) تا 5 ژوئیه سال جاری 130.5 میلی متر بوده است که نسبت به سال گذشته 53.2 درصد کمی بیشتر است سال در واقع ، طبق آمار ، امسال خشک ترین برداشت در 50 سال گذشته است.
با این حال ، این دلیل قانع کننده ای است آه تو این مسئولین نیستند که خشکسالی را مقصر همه بحرانهای اخیر بدانند. در طی این سالها خشکسالی بسیاری از کشورها را تحت تأثیر قرار داده است ، از جمله کشورهای آفریقایی مانند غنا و مالی ، اما ایجاد یک سیستم جامع و یکپارچه مدیریت آب با قدرت های بین بخشی و بین دولتی راه را هموار کرده است. با توجه به تجربه این کشورها ، تقسیم بندی آره بر اساس مرزهای هیدرولوژیکی تقسیمات استانی نیستند. این استراتژی یکپارچه منابع آب را بین ادارات و گروه ها اپراتور از سطح ملی به استان و کشور هماهنگ می کند.
البته اخیراً این تغییر ساختاری در مدیریت آب در ایران ایجاد شده و مدیران حوضه آبریز انتخاب شده اند و لازم به ذکر است که تا اجرای نتایج تصمیمات فاصله زیادی وجود دارد.
لزوم توجه به مواد حاصل از حوضه منبع در پروژه های انتقال آب
شناسایی و اجرای پروژه های مختلف انتقال آب در کارون و کره نیز ممکن است یکی از دلایل بحران آب باشد. در حقیقت ، آنچه در اعتراضات مردمی در خوزستان اغلب ذکر می شود ، استفاده از آب حمل و نقل در مسیرهایی غیر از نوشیدن است. از نظر عمومی استان خوزستان ، انتقال آب آشامیدنی به سایر استان ها با رعایت تمام جنبه های مورد نظر مانعی ندارد ، اما انتقال آب برای اهداف دیگر از جمله صنعتی و کشاورزی نیز مشمول قوانین بین بین المللی و فضای داخلی غیرمجاز است ، هم منابع آب زیرزمینی و هم محیط زیست را به خطر می اندازد.
در حال حاضر و بر اساس آخرین اطلاعات ارائه شده کشیدهاز 12 پروژه تصویب شده انتقال آب از حوضه های آبریز کارون و کرخه ، 3 پروژه در دست بررسی است و 9 پروژه برای استفاده از جمله آب آشامیدنی ، کشاورزی و صنعتی در حال بهره برداری است. از میان پروژه های در حال اجرا ، بزرگترین پروژه بنام پروژه بهشت آباد که استانهای اصفهان ، یزد و کرمان را هدف قرار می دهد و میزان انتقال آب 580 میلیون متر مکعب را متوقف کرده است.
در صورت بارش کافی و به نفع حوضه آبریز ، می توان آب اضافی را نیز انتقال داد عقبه پرونده هر ساله توسط شورای عالی آب و مطابق با آن انتقال می یابد ته نشینی سالانه تعیین شود. در ضمن مشارکت برو بیرون مجموعه منبع می تواند شفافیت و آگاهی را برای مردم محلی فراهم کند.
نیاز به توسعه روش هایی برای مدیریت حوضه آبریز
یکی از مهمترین عملیاتی که می تواند در صورت کاهش انجام شود ته نشینی توسعه روشهای مدیریت حوضه در حال انجام است. استفاده از روشهای مدیریت حوضه آبریز می تواند از رواناب و سیلاب هنگام باران های سیل آسا جلوگیری کرده و منجر به جاری شدن سیل در سفره های زیرزمینی شود و در موارد کمبود آب مورد استفاده قرار گیرد.
این عملیات برای استان خوزستان است که علاوه بر خشکسالی و کم سابقه ، دارای سیلاب های بزرگی نیز هست فرزند پسرهمچنین در هنگام وقوع سیل از خسارات زیادی جلوگیری می کند. مشکلی که متأسفانه به درستی رسیدگی نشده است.
غفلت کشاورزی هنگام ترویج مدل مناسب تولید مثل
سومین دلیلی که می تواند به عنوان عامل تنش آبی در استان خوزستان ذکر شود ، مدل غلط کشت در خوزستان است. به گفته مسئولان محیط زیست استان ، علی رغم اینکه امسال کشت سیاه گوش برنج ممنوع شد ، اما این کشت در مقیاس وسیعی انجام شده و به گفته ایزدیار ، مدیر براساس تصاویر ماهواره ای ، آب منطقه خوزستان تا اواسط تیرماه ، حدود 70 هزار هکتار از اراضی استان با برنج تصفیه می شود و آب مورد نیاز در این حجم حدود 2 میلیارد متر مکعب است. یک مقام مسئول در استان خوزستان نیز در حال صحبت است گزارشگر بیشتر گفت که بر اساس طبق برآوردهای دقیق ، اکنون 85000 هکتار از اراضی خوزستان زیر کشت برنج می رود که 15000 هکتار آن در شهرهای همسایه کرهه است و باعث شده کشاورزان محصول غیرقانونی کره را برداشت کنند.
اگرچه وزارت کشاورزی “کنجد” با عنوان کشاورزی جایگزین برای کشاورزان معرفی شده است ، اما هیچ اقدام موثری برای ترویج این مدل کشت انجام نشده است و اکثر کشاورزان ترجیح می دهند که به کشت برنج پر محصول ادامه دهند. بیمه ضعیف محصولات کشاورزی و دام و عدم پرداخت خسارت من نبودمدو عامل مهم دیگر وجود دارد که کشاورزان را از چارچوب خارج کرده است کشاورزی این استان رشد محصولات کشاورزی را ارائه می دهد ، دنبال نکنید. با این حال ، جبران م forثر برای کشاورزان و دامداران می تواند به همکاری بیشتر با چارچوب های اطلاع رسانی و ارتباطات منجر شود.
کره مهمان ناخوانده وحشت بزرگ
همانطور که بسیاری از متخصصان حفاظت از محیط زیست پیشنهاد می کنند ، نقش شرکت ها نفت در ظهور و تشدید چالش های زیست محیطی در خوزستان ، به ویژه در تالاب وحشت بزرگ نمی توان از آن چشم پوشی کرد. شرکت ها روغن فعال در منطقه تالاب وحشت بزرگ از کمبود آب بدن جلوگیری می کند قطعات از این تالاب و. به گفته سید عادل علا، معاون محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان ، پیمانکاران شرکت های نفتی 70 درصد از تالاب را تخریب کرده اند و برای آسیب نرساندن به تأسیسات نفتی ، مخازن 3 ، 4 و 5 تالاب ها برای بهره برداری از میادین نفتی خشک نگه داشته می شوند و اجازه ورود آب به این مناطق داده نمی شود. برین با توجه به اینکه معیشت و سلامت مردم منطقه به این تالاب بستگی دارد ، لازم است مقامات مربوطه حوزه های نفتی منطقه را گسترش دهند. حورالعظم نظارت بیشتری داشته باشید.
افزایش بی سابقه ظرفیت سد کرخه: مسکن با هزینه های بالا
روز گذشته مدیر دفتر برنامه ریزی سد و رودخانه های سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرد که از صبح روز یکشنبه ظرفیت سد کره به 160 متر مکعب در ثانیه و ظرفیت دریاچه دس به 140 متر مکعب افزایش یافته است. دوم
با توجه به اینکه ظرفیت دریاچه کرک نزدیک به 6 میلیارد متر مکعب و در حال حاضر در حال حاضر تقریبا 62٪ خالی است ، اگر پیش بینی آب و هوا درست باشد ، در پاییز شاهد موارد بسیار بدتری خواهیم بود.
به گفته کارشناسان ، با توجه به احتمال کاهش بارندگی در پاییز سال آینده ، موارد زیادی وجود دارد و این افزایش بی سابقه نشت سد می تواند خسارات جبران ناپذیری به بار آورد و بهتر است مسئولان به جای مسکن کوتاه مدت ، به ارائه راه حل های اساسی فکر کنند.
راه حل چیست؟
بر اساس که گفت ، مطابق با با وجود مدیریت ضعیف منابع وارد می شود فرزند پسر در خوزستان و کل کشور سال منتهی به 1400 سالهای در فلات ایران نسبتاً خشک بود. در همین حال ، منابع آبی خوزستان که به دلیل شرایط نسبتاً خشک از استان های همجوار سرازیر می شوند ، شاهد افت شدید باران و در نهایت کاهش منابع آبی منطقه بوده اند. بنابراین ، علاوه بر مدیریت ضعیف آب ، نمی توان نقش خشکسالی امسال را در بروز چالش ها دست کم گرفت. فرزند پسر چشم ها در خوزستان پوشی حیاط
از آنجا که کشور ما در کمربند خشک و نیمه خشک قرار دارد ، نمی توان گفت که سال آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. بنابراین ایجاد یک سیستم مدیریت جامع و یکپارچه منابع آب ضروری است. این می تواند راه اصلی برای ایجاد یک سیستم مدیریت آب مناسب در طولانی مدت باشد. علاوه بر این ، توسعه روش های مدیریت حوضه آبریز ، توسعه مدرن آبیاری و بازیافت آب و تصفیه فاضلاب ، نظارت بر گسترش میادین نفتی در منطقه تالاب وحشت بزرگ-به موقع و دقیق پرداخت کنید عقبه تالاب تعیین شده می تواند محصولات مقاوم در برابر خشکسالی را مطالعه کند ، از تعاونی های کشاورزی و سازمان های غیر دولتی حمایت کند و محصولات کشاورزی را بیمه کند. با عنوان راهکارهای اصلی برای کاهش آسیب به مردم و کشاورزان در منطقه باید در دستور کار دستگاه های مربوطه قرار گیرد. تصمیماتی که برای عملیاتی شدن باید دنبال شوند با عنوان تقاضای مداوم دولت باید در رسانه ها و افکار عمومی در دستور کار قرار گیرد تا به محض ریزش آب از آسیاب تا وقوع بحران بعدی این اتفاق نیفتد. برای دریافت فراموش شدن