هنگام ترک خوردن پوست کف پا که ناشی از خشکی پوست یا اگزما است، ترکی در سطح پوست ایجاد می شود که گاهی بسیار دردناک است، همچنین خشکی هوا باعث افزایش خشکی پوست می شود. این خشکی مستعد ترک خوردن است.
رایج ترین محل تیراندازی در کف پا است
دلایل ترک پا
1- بیماری های سیستمیک بدن مانند: دیابت، پسوریازیس، چاقی (افراد دارای اضافه وزن) و …
2- هوای خشک و فصول سرد
3- یائسگی در زنان
4- استفاده از صندل
5- هر عاملی که باعث کاهش جریان خون در پاها شود
در اثر فشار به قسمت های خاصی از کف پا و کاهش جریان خون، پوست آسیب می بیند و پوست به این فشار ثابت واکنش نشان می دهد که نتیجه آن ضخیم شدن پوست و ترک خوردن کف پا است.
همچنین پس از یکسری بیماری های پوستی خاص مانند کراتودرمی کف دست و کف پا و پسوریازیس و در برخی از زنان یائسه خطر ایجاد این ترک ها افزایش می یابد.
پوست از سه لایه اپیدرم، درم و چربی زیر پوست تشکیل شده است و در برخی از قسمت های بدن ضخامت این لایه ها متفاوت است و از پوست پلک ها ضخامت این لایه بسیار کم است.
ترک در پوست برشی در لایه اپیدرم و کمی از لایه دیگر (درم) است که می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود.
پیشگیری و درمان:
حفظ سلامت پاها بسیار مهم است و اگر میکروب ها عفونی شوند و به ترک ها نفوذ کنند، پاشنه پا بسیار دردناک و عفونی می شود.
از بین بردن مواد محرک یکی از مهم ترین راه های درمان خشکی پوست است و با راه های ساده ای مانند پوشیدن جوراب، استفاده از ترکیبات کراتولیتیک و ترکیباتی که باعث ایجاد سریع پوست و زخم می شوند، می توان از تحریکات مانند تماس مستقیم با سطوح و محیط جلوگیری کرد. تعمیر. همچنین سایر ترکیبات مورد استفاده برای درمان ترک های پوستی شامل اوره، اسید سالیسیلیک، گلیسیرین، اوزرین و حتی وازلین است و نیازی به درمان های غیر متعارف دیگری که از این مواد استفاده می کنند وجود ندارد.
یکی از درمان ها این است که پاهای خود را حداقل 30 دقیقه در آب گرم خیس کنید و سپس آنها را خشک کنید. در مواردی که پوسته های ضخیم وجود دارد، می توان این پوسته های ضخیم را پس از خیساندن پاشنه ها در آب گرم با سنگ جدا کرد و سپس خشک کرد و با کرم های ذکر شده مانند گلیسیرین، وازرین یا جی کرم مالید. لازم به ذکر است که تا زمان بهبودی دائمی باید از جوراب برای محافظت از پا استفاده شود.
گاهی دیده می شود که بیمارانی که در پاهای خود ترک دارند از روش های غیر متعارف مانند گرم کردن چربی و پرکردن آن ترک ها با چربی استفاده می کنند که جنبه علمی ندارد، یکی دو ماه دیگر ادامه دهید حتما ترک ها خوب می شوند.
منبع: عصر ایران