راه های مناسب برای پایان دادن به اعتیاد
(شیشه – کراک – هروئین)
با دلگرم کننده به روز باشید بهترین راه برای ترک مواد مخدر (شیشه) آن ها ملاقات می کنند.
در بین مواد اعتیاد آور، محرک های ناشی از ترکیبات شیمیایی خاص، علاوه بر آسیب های جسمی، قدرت زیادی در ایجاد وابستگی روانی و تغییر رفتار در افراد دارند.
به همین دلیل وابستگی فرد به این مواد بسیار زیاد است و اگر خودسرانه بخواهد ترک کند، احتمال وسوسه، لغزش و عود زیاد است. محرک ها توسط خلقت حالات ذهنی- رفتاری خاص و هجوم افکار، توهمات و توهمات ناخواسته برای فرد و محیط بسیار خطرناک است.
با توجه به این ویژگی ها، محرک ها به ویژه شیشه، روان درمانی منحصر به فرد خود را می طلبد که در آن به جز در موارد معدودی از هیچ دارویی استفاده نمی شود و این روان درمانی از نوع شناختی- رفتاری (CBT) است.
شیشه چیست؟
متیل آمفتامین که در بازار سیاه با نام «شیشه» شناخته می شود، یک لیوان آمفتامین است و خاصیت محرکی دارد.متامفتامین با تأثیر مستقیم بر مکانیسم های مغزی باعث شادی و هیجان کاذب می شود. متامفتامین همچنین می تواند باعث اختلالات شدید خواب یا بی خوابی شدید شود.
مصرف کننده از بی اشتهایی شدید رنج می برد و ساعت ها یا حتی روزها اشتها ندارد. این ماده در عین حال باعث تشنگی می شود و مصرف کننده مجبور به نوشیدن آب زیاد می شود.در روان درمانی شناختی- رفتاری درمانگران سعی می کنند شناخت و خودآگاهی را در بیمار ایجاد کنند، تغییرات رفتاری که منجر به زندگی بدون دارو می شود. و از عوارض خطرناک آنها دوری کنید و در نهایت با تغییر سبک زندگی فرد را به یک زندگی سالم برسانید.
اخیراً مدل ماتریکس در درمان روانشناختی سوء مصرف مواد مورد استفاده قرار گرفته است که گستردهترین درمان اعتیاد به شیشه در سراسر جهان است.
ماتریسی که به صورت هفتگی با حضور درمانگر و بیمار انجام می شود، یک برنامه فصلی است که طبق آن تمامی جلسات دارای برنامه زمانی مشخصی هستند. حداقل یک عضو از خانواده بیمار باید در تعدادی از جلسات شرکت کند. مدت زمان هر جلسه در روز حدود 30 دقیقه است که در طول جلسه شامل موضوعات آن جلسه، وظایف جلسه قبل، آموزش های هفته بعد، بررسی وضعیت رفتار در طول هفته و … می باشد.
آیا اعتیاد قابل درمان است؟
علیرغم اینکه اعتیاد یکی از پیچیده ترین بیماری هاست، اما اگر انسان میل درستی به درمان داشته باشد و برایش ارزشمند باشد و به روش صحیح انجام شود، قطعاً درمان می شود، در حالی که در برخی بیماری ها متاسفانه، این مورد نیست.
از طرفی اگر فردی هنوز به درستی تشخیص داده نشده باشد، عمق مشکلات و عوارض ناشی از اعتیاد خود را درک نکرده باشد، تمایل واقعی به درمان نداشته باشد و حتی تمایل بیشتری به ادامه روند اعتیاد خود داشته باشد، متأسفانه هرگونه درمانی. . بی اثر خواهد بود.
البته در موارد نادری به دلیل برخی عوارض روحی، اعتیاد یا بیماری های جسمی اولیه، امکان درمان وجود ندارد و تنها داروهای خاصی سعی در کنترل اعتیاد یا کاهش آسیب آن دارند.
لازم به ذکر است که علم ترک اعتیاد دانشی جدید و جدید در دنیاست و فراوانی و تنوع مواد اعتیاد آور در ایران و تفاوت آن با سایر کشورها استفاده از منابع پزشکی خارجی را در این زمینه محدود کرده است.
بنابراین درمان اعتیاد یکی از سختترین و پیچیدهترین درمانهای علم پزشکی است و موفقیت درمان تنها با آمیختهای از علم، تجربه، هنر، عشق، صبر و تعهد کادر پزشکی در قالب یک تیم منسجم به دست میآید. کار. متأسفانه، همه کمتر قابل مشاهده هستند.
آگاهی کامل از مراحل مختلف درمان قبل از درمان نقش بسیار مهمی در دستیابی به نتیجه مطلوب درازمدت ایفا می کند و در صورت شروع و ادامه درمان به درستی تنها یک اقدام کافی است تا بیمار به نتیجه مطلوب برسد.
روش درمان ماتریکس بر مداخلات زیر متکی است:
- آگاهی بیمار و خانواده اش در مورد اعتیاد، محرک ها و درمان
- موقعیت های مشکل ساز هر بیمار را شناسایی کنید
- مهارت های پیشگیری از وسوسه ها، هوس ها و کنترل آنها
- مهارت های مدیریت مهارت و روش های نظافت
- توانایی خود را برای مقابله با استرس و ناملایمات افزایش دهید
- مهارت های زندگی سالم بدون موادی مانند برنامه ریزی، ارتباط با دیگران، تفریحات سالم و غیره
- افزایش بینش فرد نسبت به رفتار خود و اصلاح مشکلات روانی و رفتاری
- مدیریت درمان اختلالات جسمانی ناشی از اعتیاد
- البته در مدل ماتریکس علاوه بر پیروی از یک برنامه مدون که شامل تمامی موارد فوق و بسیاری از اهداف درمانی دیگر است، اهداف زیر نیز در هر جلسه دنبال می شود:
- افزایش ماندگاری بیمار در درمان
- از مواد دوری کنید
- وسوسه و میل به مصرف را کاهش دهید
- تجزیه و تحلیل ادرار به صورت هفتگی برای هر بیمار انجام می شود و بر اساس نتایج آزمایشات و مصاحبه های انجام شده در کل دوره درمان، پیشرفت بیمار ارزیابی می شود و مداخلات لازم بر اساس این ارزیابی انجام می شود.
آیا می توان درمان اعتیاد را تضمین کرد؟
درمان اعتیاد از دو بخش اصلی تشکیل شده است: درمان اعتیاد فیزیکی (به اصطلاح سم زدایی) و درمان اعتیاد روانی که درمان مهمترین قسمت آن است. در درمان اعتیاد جسمی پزشک نقش اصلی را دارد اما در درمان وابستگی روحی و روانی بیمار نقش اصلی را ایفا می کند.
البته در درمان اعتیاد روانی، یک پزشک تحصیل کرده و با تجربه می تواند راه حل های متعددی برای رفع اعتیاد ارائه دهد، اما اگر فردی پس از سم زدایی تمایلی به شرکت در این برنامه های آموزشی نداشته باشد و یا در عمل از آنها استفاده نکند، متاسفانه امکان عود زیاد خواهد بود. کار موفقیت آمیز، نمی دانم).
بنابراین ضمانت سم زدایی تا حد زیادی بر عهده پزشک است اما ضمانت درمان کامل بیشتر به عهده خود بیمار است و با آگاهی نسبی بیمار و سایر موارد مهم در مشاوره اولیه، نتیجه نهایی درمان را می توان پیش بینی کرد.
عوارض مصرف شیشه
مت آمفتامین با ورود به سیستم عصبی مرکزی باعث آزاد شدن ناگهانی واسطه شیمیایی دوپامین در مغز می شود که سلول های مغز را تحریک کرده و پرخاشگری و فعالیت بدنی را افزایش می دهد. اگر به مدت طولانی به استفاده از آن ادامه دهید، علائم نوسانات خلقی و افسردگی و همچنین علائم اختلالات حرکتی مانند پارکینسون در فرد مشاهده می شود.
همچنین از همان ابتدای مصرف صدمات جبران ناپذیری به مغز وارد می کند که شامل از دست دادن حافظه، پرخاشگری، رفتارهای دیوانه وار و آسیب های قلبی و مغزی می شود. این ماده به صورت خوراکی و خوراکی و به صورت تزریق وریدی و استنشاقی یا کشیدن سیگار استفاده می شود و بلافاصله پس از مصرف حالتی به نام راش یا فلاش در انسان ایجاد می شود. با مصرف این ماده شرایطی مانند هیجان، بی حوصلگی، تند گفتار، کاهش خواب و اشتها، افزایش فعالیت بدنی ایجاد می شود.
یک لیوان آمفتامین و سایر مواد مخدر غیرقانونی
مشکلات و اثرات استفاده از ترکیب شیشه ای از داروها غیرقابل پیش بینی است. داروهای آهسته حرکتی (آنهایی که فعالیت بدنی را با اثر بر روی سیستم عصبی مرکزی کاهش می دهند)، مانند بنزودیازپین ها، گاهی اوقات برای سرکوب اثرات تحریک کننده کریستال ها استفاده می شوند. با این حال، استفاده از چندین نوع دارو برای این اهداف می تواند منجر به مصرف منظم و وابستگی به انواع مختلف داروها شود.
• شیشه و جنس
یکی از دلایلی که بسیاری از افراد به شیشه مبتلا می شوند و به آن روی می آورند این است که استفاده از شیشه می تواند نیاز و فعالیت جنسی افراد را به طور غیر طبیعی افزایش دهد.
این امر در کنار سایر عوارض مصرف این ماده می تواند فرد را به قدری بی احتیاطی و بیهوش کند که استفاده از داروهای ضد بارداری را فراموش کند و همچنین فرد را مجبور به انجام فعالیت های جنسی کند که قطعاً آسیبی جبران ناپذیر است. و خطر عفونت را افزایش می دهد. ویروس ها و سایر بیماری های مقاربتی.
• شیشه و بیماری های عفونی
برخی از داروهای ایدز می توانند از واکنش بدن به تجزیه کریستال ها جلوگیری کنند و باعث می شوند که سطح ثبات کریستال ها در سیستم گردش خون طولانی تر و طولانی تر شود. استفاده از کریستال های پیپ یا سیگار باعث سوزش و بریدگی لب ها می شود که احتمال انتقال ویروس های مختلف از جمله هپاتیت C را افزایش می دهد.
محل تزریق کریستال تزریق شده نیز در احتمال ابتلا به هپاتیت C و ایدز موثر است، به خصوص اگر از سوزن، سرنگ و سایر وسایل تزریق (قاشق، صافی، بانداژ) با هم استفاده شود. اگر افراد مبتلا به ایدز به مدت طولانی و طولانی از کریستال ها استفاده کنند، تعداد ویروس ها در بدن آنها افزایش می یابد.
وابستگی به مصرف شیشه
بسیاری از افرادی که کریستال مصرف می کنند این ماده را اعتیاد آور توصیف می کنند. مصرف کنندگان این ماده در ابتدا توصیه می شود در صورت آسیب ناگهانی، مقدار کمی از این ماده را همراه خود ببرند. به دلیل اعتیادآور بودن این ماده، فرد به راحتی از نظر روحی و جسمی به آن معتاد می شود.
فردی که از نظر روانی به کریستال ها وابسته می شود بیش از هر چیزی در زندگی آن را می خواهد. وابستگی جسمانی زمانی ایجاد می شود که بدن فرد با مواد مخدر سازگار شود و در آن حالت فرد به تدریج به عملکرد داروها در سیستم بدن عادت کند.
افزایش سریع تحمل و وابستگی به کریستال ها و مصرف دوزهای زیاد این ماده برای رسیدن به اثر مطلوب از علل شایع مصرف است. حالت شدید بیقراری و خلسه ای که پس از مصرف متامفتامین در فرد ایجاد می شود اغلب باعث میل بیش از حد فرد به مصرف بیشتر این ماده می شود.
گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق
مرجان امینی