آشنایی با طرز تهیه ترشه تره خورشت محلی گیلان
امروز برای شما دستور تهیه ترشه تره غذای محلی گیلانی ها اما محبوب در بین شمالی ها را آماده و آموزش خواهیم داد. امیدوارم با ذائقه شما نیز سازگاری داشته باشد و خوشتان بیاید. با دلگرم همراه شوید .
طرز تهیه خورشت ترشه تره مرحله به مرحله
مواد لازم جهت تهیه ترشه تره
-
تخم مرغ ۳ عدد -
برنج ۲ قاشق غذا خوری -
سیر ۱ بوته -
خالواش (سبزی سنتی گیلانی) ۱/۲ پیمانه -
آب نارنج ۱ لیوان -
سبزی (اسفناج،برگ چغندر،گشنیز،تره،جعفری و شوید( اسفناج بیشتر از بقیه)) ۱ کیلوگرم -
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم -
روغن ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه خورش ترشه تره
-
ابتدا سبزی ها که مقدار اسفناج بیشتر باشد را پاک کنید و بشویید. پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود. -
برنج را بشویید و با نمک کمی خیس کنید. -
برنج و سبزی های خرد شده را در قابلمه ای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یک پیمانه آب و نمک بپزید. -
بعد از پختن سبزی چاشنی این غذا یعنی آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود. -
نعنا، خالواش و سیر پوست کنده را خرد کنید و در تابه ای همراه نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه در روغن فراوان، کمی سرخ کنید. -
این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند. -
تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال بزنی و در صورت تمایل کمی زعفران به آن بیفزایید. سپس روی مخلوط سبزی ها و برنج بریزید. -
زمانی که تخم مرغ ها پخت، خورش را هم بزنید و به آن فلفل بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت و خورش به روغن افتاد، غذا آماده است.
سایر نکات برای پخت خورش ترشه تره
-
به جای آب نارنج میتوانید از آبغوره استفاده کنید و یا آب انار ترش بریزید.البته توجه داشته باشید که آب انار رنگ خورش را تیره میکند. -
این غذا را با برنج کته یا نان سرو کنید. -
اگر خالواش در دسترس نبود آن را حذف کرده و مقدار بیشتری نعنا بریزید. -
برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید. -
اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده می کنید، کمی آنها را خیس کنید و بعد با سیر سرخ کنید.
بیشتر بخوانید :
آبگوشت بامیه | طرز تهیه آبگوشت با بامیه غذای محلی ایلام
طرز تهیه آب ترشی غذای محلی چهارمحال و بختیاری
طرز تهیه گمج کباب گیلانی با روش اصلی و سنتی