ترجمه انتقادی دو مورخ تاریخ و نظریه منتشر شد – اخبار مهر اخبار ایران و جهان



طبق گزارش ها گزارشگر بیشتر، کتاب «خانه های تاریخ؛ خوانش انتقادی تاریخ و نظریه قرن بیستم »نوشته آنا گرین و کاتلین تروپ اخیراً توسط بهزاد کریمی ترجمه و توسط نشر مرکز منتشر شده است. نسخه اصلی این کتاب در سال 1999 منتشر شد و ترجمه اصلی آن بر اساس نسخه 2016 است.

نویسندگان این کتاب می گویند ایده نگارش آن مربوط به دوره مقدماتی “نظریه و تاریخ” در دانشگاه است و آنها می خواهند با نوشتن این اثر ، دانشجویان را با نظریه های پشت سرگذاشتن انواع نوشتارهای تاریخی آشنا کنند. آنها ابراز امیدواری کردند که با این رویکرد دانش آموزان انتقادی بیاموزند و درباره اقدامات تاریخی خود تأمل کنند. آنها همچنین امیدوار بودند که با انتشار این کتاب ، نمونه های الهام بخشی از مکاتب مختلف تاریخی ارائه دهند.

با رویکرد مشخص ، آنا گرین و کاتلین تروپ سعی می کنند بر مکاتب اندیشه تاریخی تمرکز کنند که بیشترین تأثیر را در حرفه تاریخی قرن بیستم داشتند. البته این تصمیم تا حدودی به دلیل محدودیت های اجتناب ناپذیر متن دانشگاهی و تا حدی به نویسندگان کتاب برمی گردد که معتقدند این مدارس بالاترین ارتباط را با دانش آموزان مدرن دارند. از این رو،

“خانه های تاریخ” در واقع مروری بر نظریه هایی است که در قرن گذشته به مورخان کمک کرده است. نویسندگان کتاب می گویند در حالی که مورخان سنتی از به کار بردن این نظریه پرهیز کرده اند و معتقدند که این نظریه داستان های تاریخی را قطع می کند ، این کتاب نشان می دهد که حتی سرسخت ترین مخالفان نظریه نیز چاره ای ندارند.

بیشتر بخوانید  محدودیت های کرون برداشته شده است

نویسندگان کتاب خانه های تاریخ با استفاده از منابع شناخته شده نظریه های تاریخی از تجربه گرایی تا رویکردهای مختلف پست مدرن را به ترتیب زمانی بررسی کرده اند.

این کتاب برجسته دارای 12 فصل اصلی است که عبارتند از: مسئله داستان سرایی ، تاریخ شفاهی ، جنسیت و تاریخ ، دیدگاه های پسااستعماری و چالش پساساختارگرایی / پست مدرنیسم.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

اگرچه امروزه بیشتر ادبیات علمی هند متمرکز است ، اما این بحث همچنان وجود دارد که آیا صدای هند ها در تحقیقات تاریخی واقعاً شنیده شده است؟ دیوید ادموندز می گوید وقتی مورخان تاریخ هندی های ساکن در دشت را در سال 1833 مطالعه می کنند ، حوادثی مانند “جنگ های قبیله ای ، تجارت خز و اپیدمی وبا” را مورد توجه قرار می دهند. اما “تقویمهای مصور ثبت شده توسط قبایل Great Plains در سال 1833 عمدتا بر روی حادثه دیدنی بارش شهابی متمرکز است … و شاکیان آن زمان را زمستانی می دانند که ستاره ها در آن فرو می ریزند.” شاید همین پافشاری در مسئله تفاوت دیدگاه بود که به معنای تعارض نگرش ها بین محلی ها و خارجی ها بود که منجر به توسعه تاریخ نگاری پسااستعماری شد.

این کتاب با 456 صفحه ، شمارگان 1200 نسخه و قیمت 149،000 تومان منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید