مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

تخم مرغ آب پز؛ سفید یا زرده؟

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله


توصیه همه متخصصان تغذیه و پزشکان این است که تا حد امکان از مواد غذایی با کیفیت استفاده کنید.

تخم مرغ آب پز؛  سفید یا زرده آن است

انتخاب نیز مهم است، به عنوان مثال، اگر می خواهید انتخاب کنید کدام یک را برای صبحانه انتخاب کنید: یک تخم مرغ آب پز. سفید یا زرده؟

کالری: سفیده تخم مرغ کالری کمتری دارد.

چربی ها: مانند کالری، سفیده تخم مرغ کمتر از تخم مرغ کامل چرب است.

محتوای پروتئین: از این نظر، تخم مرغ کامل پروتئین بیشتری دارد، اما میزان پروتئین سفیده تخم مرغ نیز قابل قبول است.

سطح کلسترول: شاید ترس اصلی از تخم مرغ سطح کلسترول آنها باشد. در واقع، یک تخم مرغ کوچک حدود نیمی از کلسترول مجاز روزانه در انسان را دارد.
(اگر چربی خونتان بالاست بهتر است سفیده تخم مرغ بخورید)

اهن: تمام ذخایر آهن در زرده تخم مرغ است نه سفیده تخم مرغ

فسفات: مقدار فسفر به اشکال مختلف (که در سلامت استخوان های انسان نقش دارد) در تخم مرغ کامل بیشتر است.

در: مقدار این عنصر که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد در سفیده تخم مرغ صفر است.

اسید فولیک: میزان این ویتامین که در ساختار و تشکیل سلول های خونی مهم است در سفیده تخم مرغ نیز نزدیک به صفر است.

توجه داشته باشید: هم زرده و هم سفیده تخم مرغ منابع خوبی از ویتامین ها هستند.

ویتامین A: مقدار ویتامین A که برای بینایی انسان مهم است در تخم مرغ کامل بیشتر است.

ویتامین دی: این ویتامین در جذب کلسیم نقش دارد و در نتیجه سلامت استخوان ها را حفظ می کند.

بیشتر بخوانید  رسوراترول (resveratrol) چیست؟

تخم مرغ آب پز؛ سفید یا زرده؟

کولین: مقدار موادی که نقش محافظتی در کار قلب دارند در تخم مرغ کامل بسیار زیاد است.
طبق گفته موسسه ملی تغذیه آمریکا، حداکثر مقدار تخم مرغی که یک فرد می تواند به اشکال مختلف در روز مصرف کند باید کمتر از 400 گرم باشد.

تخم مرغ آب پز؛  سفید یا زرده؟

لوتئین و گزانتین: این ترکیبات که از خانواده کاروتنوئیدها هستند هم در سلامت انسان و هم به صورت آنتی اکسیدان های موثر در حفظ سلامت کلی بدن موثر هستند. البته دوز توصیه شده برای این مواد حدود 10 میلی گرم در روز است.

امتیاز نهایی: برنده کل تخم مرغ با امتیاز 9 بر 3

نقطه: زرده تخم مرغ حاوی بسیاری از مواد مفید و مغذی است. البته کسانی که سفیده تخم مرغ را جدا می کنند و فقط آن را می خورند کالری، چربی و کلسترول کمتری در بدن دارند و از آن سود می برند.

اما با توجه به اهمیت تمام مواد مغذی موجود در زرده، به نظر می رسد بهتر است تخم مرغ کامل مصرف شود، اما در مصرف آن معتدل باشد. به عنوان مثال، حداکثر یک تخم مرغ در روز بخورید.


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *