تخمه کردو گرم است یا سرد ؟



طبع تخمه کدو چیست ؟


کدو تنبل میوه‌ ای است به رنگ نارنجی اما کدو حلوایی شیرین و به رنگ زرد یا نارنجی است و یک طرف آن بزرگتر و پهن تر از طرف دیگر می باشد، تخمه کدو از هر دو نوع این کدوها به دست می آید.


تخمه کدو به انگلیسی (pumpkin seed)، که به عنوان pepita هم شناخته می شوند دارای اندازه ی کوچک و پر از مواد مغذی ارزشمند برای سلامتی می باشند.


خوردن فقط مقدار کمی از آنها می تواند مقدار قابل توجهی از چربی های سالم، منیزیم و روی مورد نیاز شما را فراهم کند.


تاریخچه تخمه کدو


تخمه کدو از دانه های قدیمی است که پیشینه آن به حدود 7 هزار سال قبل از میلاد مسیح در مکزیک باز می گردد. تخمه کدو در دوران باستان بیشتر برای درمان عفونت های انگلی گوارشی، مشکلات ادراری و پروستات استفاده می شده است.


بومیان آمریکایی از تخمه کدو هم در رژیم غذایی و هم طب سنتی خود استفاده می کردند.


طبع تخمه کدو


دانستن طبع مواد غذایی برای جلوگیری از بروز مشکلات بسیار مهم است. از این رو لازم است بدانید که طبع تخمه کدو سرد و تر می باشد. افرادی که دارای طبع مشابه هستند باید در خوردن آن احتیاط کنند.


مصلح تخمه کدو


عسل و گلنگبین مصلحات تخم کدو هستند. اگر می خواهید مشکلات حاصل از مصرف تخمه کدو را به حداقل برسانید و طبع آن را متعادل کنید، این مواد غذایی را همراه با آن مصرف کنید.


طبع تخمه کدو


تخمه کدو سرده یا گرم ؟


خواص تخمه کدو


افزایش ایمنی بدن با تخمه کدو


تخمه کدو سرشار از روی است که به کاهش تولید سیتوکین های التهابی و استرس اکسیداتیو کمک می کند. این دو عامل مخرب روی سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی می گذارند.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه گرمکنودل اتریشی مقوی و خوشمزه


تخمه کدو مفید برای دیابت


مطالعات نشان می دهد تخمه کدو دارای خواص هیپوگلیسمی بوده و با کاهش قند خون از دیابت پیشگیری می کند.


هشدار: قبل از مصرف تخمه کدو برای کاهش قند حتما با پزشک مشورت کنید.


سلامت قلب با تخمه کدو


منیزیم موجود در تخمه کدو برای بهبود عملکرد قلب و عروق حیاتی است و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به ویژه در مردان کاهش می دهد.


هشدار: در صورت مصرف داروی وارفارین، قبل از مصرف تخمه کدو با پزشک مشورت کنید.


تخمه کدو برای بهبود هضم و گوارش


تخمه کدو منبع غنی فیبر است که حرکات روده را بهبود بخشیده و از بروز یبوست، سندروم روده تحریک پذیر، بواسیر و بیماری های دستگاه گوارش جلوگیری می کند و کلسترول بد خون را کاهش می دهد.


کاهش اضطراب با تخمه کدو


تخمه کدو برای کاهش و درمان استرس و اضطراب موثر است زیرا حاوی اسید آمینه ال تریپتوفان است که به سنتز سروتونین در بدن کمک می کند. سروتونین ماده شیمیایی است که روی خلق و خو و جلوگیری از افسردگی تاثیر مثبت گذاشته و خواب را بهبود می بخشد.


تخمه کدو برای درمان آرتریت


آرتریت بیماری التهاب مفاصل است که خطر ابتلا به آن با بالا رفتن سن افزایش می یابد. خواص ضدالتهابی روغن تخمه کدو باعث کاهش التهاب ناشی از آرتریت شده و اثر آن از بسیاری از داروی های شیمیایی بیشتر است.


سلامت چشم با تخمه کدو


تخم کدو حاوی مقادیر فراوان ویتامین A است و بینایی را بخصوص در نور کم بهبود می بخشد.


کاهش کلسترول خون با تخمه کدو


تخمه کدو منبع غنی فیتوسترول است و سطح کلسترول بد خون و خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید  روش پخت نان ترتیلا مشهور در منزل + آموزش تصویری


طبع تخمه کدو


طبع تخمه کدو در طب سنتی


خواص ضد انگل تخمه کدو


تخمه کدو دارای خواص ضد انگلی قوی است و با پاتوژن ها که عامل عفونت های مختلف می باشد مبارزه کرده و انگل های روده را از بین می برد.


پیشگیری از سنگ مثانه با تخمه کدو


مصرف منظم تخم کدو به دلیل فسفر موجود در آن از بروز سنگ مثانه پیشگیری می کند. نتایج مطالعه ای نشان می دهد مصرف مکمل تخمه کدو در پسران 2 تا 7 ساله میزان کریستال های اگزالات کلسیمی را به اندازه قابل توجهی کاهش داده است.


هشدار: مصرف تخمه کدو در کودکان ممکن است باعث خفگی شود.


تخمه کدو انرژی بخش است


تخم کدو یک میان وعده عالی و پرانرژی است که سرشار از آهن و پروتئین بوده و مصرف آن به ویژه در بدنسازان و ورزشکاران و قبل از تمرینات ورزشی بسیار مفید می باشد.


مصرف بیش از حد تخم کدو به دلیل کالری بالا باعث افزایش وزن می شود.


سلامت استخوان با تخمه کدو


تخمه کدو برای افزایش تراکم استخوانی معجزه می کند زیرا منبع غنی منیزیم، روی، ویتامین K و بسیاری از مواد مغذی مفید برای تقویت استخوان می باشد و خطر ابتلا به پوکی استخوان را نیز کاهش می دهد.


کاهش فشار خون بالا با تخمه کدو


سدیم، پتاسیم و منیزیم موجود در تخمه کدو برای تنظیم و کاهش فشار خون بالا بسیار مفید است.


سلامت مغز با تخمه کدو


تخم کدو منبع نوعی اسید امگا 3 به نام اسید آلفا لینولیک است که برای حفظ سلامت مغز ضروری است.


تخمه کدو برای تعادل PH بدن


اسیدی شدن بدن خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند پوکی استخوان، سرطان، آرتریت و دیابت را افزایش می دهد و به همین دلیل تعادل PH بدن اهمیت زیادی دارد، تخمه کدو از بهترین مواد غذایی قلیایی می باشد.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه آش بادمجان کرمانشاه خوشمزه


خواص تخمه کدو برای کم خونی


آهن فراوان موجود در تخمه کدو به کاهش خطر کم خونی ناشی از فقر آهن بخصوص در کودکان، نوجوانان و زنان باردار کمک می کند.


قبل از مصرف منظم تخم کدو برای افزایش آهن بدن، حتما با پزشک مشورت کنید.


بهبود خواب با مصرف تخمه کدو


کاهش ترشح سروتونین در بدن ایجادباعث بروز بی خوابی و مشکلات خواب می شود. تخمه کدو حاوی تریپتوفان است که در بدن به سروتونین تبدیل شده و باعث بهبود افسردگی، اضطراب و بی خواب می شود.


مضرات تخمه کدو


تخمه کدو علاوه بر خواصی که دارد، مضراتی نیز دارد. مضرات تخمه کدو عبارتند از:


  • در موارد نادر ممکن است باعث بروز آلرژی با علائمی همچون ورم، بثورات پوستی، گرفتگی بینی و مشکلات تنفسی شود.

  • از آن جا که جویدن تخمه کدو سخت است ممکن است باعث بروز التهاب مری و سوهاضمه شود. برای جلوگیری از این مسئله حتما باید خوب جویده شده و به همراه آب فراوان میل شود.

  • خوردن بیش از حد تخمه کدو باعث اسهال شود.

  • مصرف تخمه کدو در افراد مبتلا به میگرن ممکن است موجب بدتر شدن سردردها شود.

  • مصرف تخمه کدو در کودکان یا حیوانات خانگی خطر بروز خفگی را به همراه دارد.


همچنین بخوانید:


طبع تخم هندوانه (خام / بو داده) : تخمه هندوانه گرم است یا سرد ؟


طبع تخمه آفتابگردان : تخمه گرم است یا سرد ؟


طبع تخم خربزه : تخمه خربزه سرد است یا گرم ؟


دیدگاهتان را بنویسید