خبرگزاری مهر؛ مجله مهر _ مرضی کیان: آنها برای آن روز به مدت چهار سال سخت کار کردند ، از دقیقه قبل از خواب گرفته تا قاشق غذا خوردن و از تمرین دوم تا دوم که در باشگاه انجام دادند. ویروس کرونا او همچنین وضعیت را روشن کرد و انتظارات را برای یک سال افزایش داد. 4 سال شد 5 سال! المپیک 2020 به 2021 موکول شد.
سرانجام ، در روز جمعه ، 23 ژوئیه 2021 (21 آگوست 1400) ، مشعل المپیک در توکیو روشن شد و بیش از 11300 ورزشکار از 207 کشور جهان برای کسب مدالهای درخشان بازیها گرد هم آمدند ، که اگرچه از چشم بادام قدیمی بازیافت شد. لوازم الکترونیکی ؛ اما این بی انصافی است که بگوییم فلزات گرانبها نیستند ، برای رقابت با یکدیگر.
حاشیه هایی که نباید به راحتی از آنها گذشت
اما این مسابقات حاشیه هایی داشت که به نوبه خود خبر داغی بود و وقتی از ظاهر او فراتر می رویم متوجه می شویم که در پشت تیترهای “کناره گیری قهرمان جودو از المپیک به دلیل رویارویی با نماینده رژیم صهیونیستی” و “عبدالرسول نه رژیم صهیونیستی “گفت!” دو جوان هستند که 5 سال از عمر خود را برای شرکت در المپیک صرف کرده اند ، که به احتمال زیاد مدال می گیرند ، و چند روز قبل از مسابقات به سادگی همه چیز را در حمایت از “فلسطین” بستند و لغو کردند. مسابقات دادند. اما چه اتفاقی افتاد؟
فاطی نورین جودوکار الجزایری قهرمان آفریقا در حمایت از مردم فلسطین پس از تساوی با یک ورزشکار اسرائیلی از المپیک توکیو کنار رفت.
فاطی نورین در مصاحبه با رابرت کارتر از پرس تی وی گفت: “من مجبور شدم با ورزشکاری از رژیم اسرائیل روبرو شوم که سرزمین های فلسطین را اشغال کرده است.” رژیمی که مردم بی گناه را می کشد و از خانه هایشان بیرون می کند. به همین دلیل ، من نمی خواهم دستهایم را برای رقابت با شخصی که نماینده چنین رژیمی است ، کثیف کنم. من نمی خواهم چنین رقابتی تحت پرچم الجزایر برگزار شود که از جنبش فلسطین حمایت می کند.
اگر این اتفاق دوباره رخ دهد ، من در تصمیم گیری مشابه تردید نخواهم کرد. جهان باید بداند که اسرائیل یک اشغالگر است و قوانین و اقدامات آن حقوق بین الملل و حقوق بشر را نقض می کند. ما باید به تمام جهان پیغام دهیم که همانطور که اسلام به ما توصیه کرده است با همه ادیان با احترام رفتار می کنیم. مگر کسانی که با اسلام و مسلمانان مخالفند. ما با آنها مخالفیم. این حق ماست که از دین خود و از همه مسلمانان مظلوم حمایت کنیم. “
پس از فاتی نورین ، محمد عبدالرسول سودان سودانی که در المپیک 2020 جودو باید در دسته 73 کیلوگرم با نماینده اسرائیل رقابت می کرد ، نیز از این رقابت ها کنار رفت و دومین ورزشکاری شد که از رقابت با نماینده اسرائیل امتناع کرد.
قصه اش مفصل است
روند حذف ورزشکاران سراسر جهان از رقابت با حریفان اسرائیلی در المپیک در سال 1992 آغاز شد و نزدیک به 30 سال به طول انجامید.
روزنامه یهودی یدیعوت آحرنوت با عنوان “اعراب با کنار کشیدن از بازیکنان ما با ما شوخی می کنند” و اعتراض کرد. زیرا در سالهای بعد و بازیهای مختلف المپیک ، رفتار اعتراضی زیادی از سوی ورزشکاران عرب دیده بودند!
در المپیک 1992 بارسلونا در اسپانیا ، قهرمان جودو الجزایر پس از تساوی در دور اول با حریف اسرائیلی روبرو شد که از شرکت در آن خودداری کرد.
در المپیک 2001 ، حامد ملک محمدی از رویارویی با جوئل رزوزوف ، نماینده رژیم صهیونیستی خودداری کرد و در سال 2001 ، مسعود حاجی اهوندزاده از مبارزه با زوئی زعفران ، دیگر جودوکار صهیونیست کنار کشید.
فوریه 2012 در مسابقات جهانی جودو 2012 در دوسلدورف آلمان که راهی المپیک 2012 لندن شد ، علی خسرو یمنی از مبارزه با حریف اسرائیلی خود در دسته 60 کیلوگرم خودداری کرد.
در آگوست 2014 ، علاء سعد ، تنیس باز مصری ، پس از شکست در المپیک جوانان خود در چین ، از دست دادن همتای اسرائیلی خود نیکول تروسمان خودداری کرد.
حوادث زیادی در مسابقات جهانی و اروپایی رخ داده است و پیام همه این ورزشکاران از روی سکوهای المپیک و جام جهانی این است که مسئله فلسطین هرگز برای آزادی خواهان و مسلمانان سراسر جهان و فلسطین و فلسطین بی اهمیت نخواهد بود. مسجد الاقصی در قلبها مسلمانان جایی دارند و برای حفظ این ایده آل ، باید مدالهای باشکوه المپیک و جهانی را نیز پشت سر بگذارند.