تاریخ و زمان دقیق عید فطر 1400 در عربستان و کشورهای عربی



تاریخ و روز عید سعید فطر سال ۱۴۰۰ مانند هر ساله در تقویم رسمی منتشر شده است، اما باید توجه داشته باشیم که روز عید فطر دقیق نیست و ممکن است این روز تغییر کند.


در فرهنگ اسلامى اولین روز ماه شوال به عنوان عید فطر و جشن بازگشت به فطرت معین شده است.


ملاک عید فطر بودن در واقع استهلال ماه شعبان است که مراجع تقلید نظرات مختلفی در این باره دارند.

حتماً بخوانید:

عید فطر امسال (سال 1400) چه روزی است ؟

عید فطر امسال (سال 1400) چه روزی است ؟

آیا می دانید عید فطر امسال کی شروع می شود؟ در این نوشته، اطلاعات کاملی در مورد عید سعید فطر در سال 1400 (تاریخ شمسی، قمری و میلادی) را برای تان…


تاریخ عید فطر ۱۴۰۰ به شمسی و قمری


تاریخ دقیق عید فطر سال ۱۴۰۰ به شرح زیر است:


پنج شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰


۱ شوال ۱۴۴۲


۱۳ می ۲۰۲۱



عید فطر 1400 در کشورهای مسلمان


عید فطر امسال سال 1400 در روز پنجشنبه ، ۲۳ اردیبهشت سال 1400


1 شوال سال 1442

2021 May 13



عید فطر 1400 در تقویم قمری 1442


تاریخ دقیق عید سعید فطر سال 1442 در تقویم قمری مصادف است با الخمیس ، ۱ شوال ۱۴۴۲


۱ / ۱۰ / ۱۴۴۲


عید فطر در عربستان


نحوه تعیین روز عید فطر در کشورهای عربی


از آن‌جایی که شرط اعلام ماه شوال با رویت هلال ماه به وقوع می‌پیوندد. همواره در کشورهای مسلمان، بر حسب موقعیت مکانی آن کشور، رویت هلال ماه اول ماه شوال و روز عید فطر متغیر است به صورتی که ممکن است به طور مثال در عربستان سعودی روز دوشنبه روز عید اعلام شود اما در ایران روز سه شنبه روز عید فطر اعلام شود. تعیین عید فطر بر عهده حاکم شرع است و پیروی از آن راطبق نظر اکثریت مراجع تقلید [۳][پیوند مرده] و علمای شیعه بر تمام شیعیان حتی مراجعی که نسبت به آن علم ندارند(رؤیت ماه جدید برای آنها ثابت نشده) لازم است. هر چند اگر فردی مطمئن شود که آن روز آخر ماه رمضان و یا دوم ماه شوال است شرعاً نمی‌توان او را از عمل به علم خود بازداشت.

بیشتر بخوانید  آدرس مراکز تعویض پلاک نهاوند استان همدان


در کشور عربستان سعودی به عنوان مهم‌ترین کشور سنی مذهب، این وظیفه را شورای عالی قضایی عربستان سعودی که مهم‌ترین مرجع اسلامی و تصمیم گیری است بر عهده دارد. معمولاً سایر کشورهای عربی و اسلامی منطقه نیز با پیروی از روز خاصی که توسط شورای عالی قضایی عربستان سعودی تعیین شده، آن روز را به عنوان روز عید فطر اعلام می‌کنند. در تمامی کشورهای اسلامی گذشته از نوع حکومت مشخص کردن عید فطر بر مبنای شروع ماه شوال و از همه مهمتر رویت هلال شوال معین می‌شود.


عید فطر 1400 در کشورهای عربی


نحوه تعیین روز عید فطر در ایران


گفتنی است در ایران تعیین عید فطر بر عهده حاکم شرع (سید علی خامنه‌ای) است و پیروی از آن طبق نظر اکثریت مراجع تقلید و علمای شیعه بر تمام شیعیان حتی مراجعی که نسبت به آن علم ندارند لازم است.


ولی برخی از مراجع تقلید خود به اعلام روز فطر اقدام می‌کنند شایان ذکر است که به علت در اختیار نداشتن رسانه معتبر و فراگیر اکثر مردم به نظر آقای خامنه ای توجه می کنند در صورتی که رسانه معتبری برای هر مرجعی وجود داشته باشد بیشتر مردم به نظر مرجع تقلید خود اقتدا می کنند به همین دلیل اکثر مراجع تقلید اقدام به راه اندازی سامانه اس ام اس و ایمیل کرده‌اند که اخبار لازم و فوری را به اطلاع مقلدان خود برسانند که البته این مورد هم با مشکلاتی روبرو می‌شود در سال ۱۳۸۴ مراجع تقلید محمد تقی بهجت و فاضل لنکرانی و یوسف صانعی روز عید فطر را متفاوت با نظر رهبر وقت جمهوری اسلامی ایران، که علت تفاوت اعلام روز عید فطر علما با هم روز قدس بود که جمعه آخر ماه مبارک رمضان می‌باشد سید علی خامنه ای مشخص کرد.

بیشتر بخوانید  گل زنبق


عید فطر 1400 در عربستان


چند روز مانده به عید فطر ۱۴۰۰


در فرهنگ اسلامى اولین روز ماه شوال به عنوان عید فطر و جشن بازگشت به فطرت معین شده است.


در این روز روزه داران شاد هستند، زیرا روزه داران در طول ماه رمضان با ارتباط هاى پى در پى با خداوند متعال و استغفار از گناهان به تصفیهٔ روح و جان خویش همت گماشته و از تمام آلودگى هاى ظاهرى و باطنى که بر خلاف فطرت آنهاست، خود را پاک نموده و به فطرت واقعى خود برمى گردند. روزه داران در این روز جشن می گیرند چرا که توانستند دعوت الهی را اجابت کنند و از این مهمانی سربلند بیرون بیایند.


در روز عید فطر، گویى یک مسلمان از نو متولد مى شود؛ زیرا از تمام آلودگى‌ها و پلیدى‌ها پاک شده و کمترین پاداش خود را که پاکى و پاکیزگى است دریافت می‌نماید.


مسلمانان با یک ماه روزه داری و موفقیت در روزه گرفتن، از اینکه توانستند دستور خدا را انجام دهند، خوشحال شده و این روز را عید می‌گیرند.


عید فطر 1400 چند روز تعطیل است ؟


قانون تعطیلی عید فطر 1400


دیدگاهتان را بنویسید