تاریخ دقیق عید فطر در تقویم سال 1399
تاریخ عید فطر در سال ۹۹ مصادف است با :
یکشنبه ، ۴ خرداد [ جَوزا ] ۱۳۹۹
۴ / ۳ / ۱۳۹۹
تاریخ عید فطر در تقویم 99 به میلادی
تاریخ عید فطر 99 به میلادی مصادف است با :
2020 May 24 , Sunday
24 – 5 – 2020
تاریخ دقیق عید سعید فطر 99 به قمری
تاریخ عید سعید فطر در سال 99 به قمری مصادف است با :
الأحد ، ۱ شوال ۱۴۴۱
۱ / ۱۰ / ۱۴۴۱
تاریخ عید فطر سال ۹۹ چه روزی است ؟
عید فطر یا عید روزهگشا روز اول ماه شوال و در پایان ماه رمضان است و تاریخ عید فطر در سال 99 مصادف است با یکشنبه ، ۴ خرداد و تعطیلات عید فطر ۹۹ روزهای یکشنبه ۴ خرداد و دوشنبه ۵ خرداد ماه خواهد بود.
عید فطر چه روزی است ؟
عید فطر یا عید روزهگشا روز اول ماه شوال و در پایان ماه رمضان است. عید فطر از مهمترین جشنها و اعیاد مسلمانان است.
در کشورهای اسلامی، عید فطر از جمله اعیاد بسیار مهم محسوب میشود و معمولاً با تعطیلی رسمی همراه است.
در این روز، روزه حرام است و مسلمانان نماز عید برگزار میکنند. پرداخت زکات فطره در این روز بر مسلمانان واجب است.
در این روز اهمیت پیوندهای اجتماعی بیش از پیش نمایان میگردد و جامعه در جهت عاری شدن از فضای دو قطبی فقیر و غنی پیشروی میکند؛
به گونهای که اساس توزیع ثروت بر پایه عدل و انصاف خواهد بود. پرداخت زکات فطره به نوعی توجه دین به پیوند عبادت با روابط اجتماعی را نشان میدهد.
در ایران از سال ۱۳۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان[۳] عید فطر دو روز (روز عید و روز بعد) تعطیل است.
تاریخ روز عید فطر در ایران
گفتنی است در ایران بهطور عمده تعیین عید فطر بر عهده حاکم شرع آیتالله سید علی خامنهای است و پیروی از آن طبق نظر بعضی مراجع تقلید و علمای شیعه، بر تمام شیعیان حتی مراجعی که نسبت به آن علم ندارند لازم است.
مراجع تقلید هم که نظرشان متفاوت است که اخبار لازم و فوری را به اطلاع مقلدان خود میرسانند.
هر چند اگر فردی مطمئن شود که آن روز آخر ماه رمضان یا دوم ماه شوال است از دیدگاه شرعی نمیتوان او را از عمل به علم خود بازداشت.
تعیین روز عید فطر
رصد هلال ماه شوال
از آنجایی که شرط اعلام ماه شوال با رویت هلال ماه به وقوع میپیوندد. همواره در کشورهای مسلمان، بر حسب موقعیت مکانی آن کشور، رویت هلال ماه اول ماه شوال و روز عید فطر متغیر است به صورتی که ممکن است بهطور مثال در عربستان سعودی روز دوشنبه روز عید اعلام شود اما در ایران روز سه شنبه روز عید فطر اعلام شود.
تاریخ روز عید فطر در فقه شیعه
در فقه شیعه ماه نو و تعیین عید فطر از جهت مصداقی جنبه تقلیدی صرف ندارد. از طریق رویت توسط خود شخص یا دو نفر عادل یا به دلیل شیاع یا سی روزه شدن ماه رمضان ثابت میشود.
بیشتر مراجع حکم حاکم شرع را نیز در این زمینه ملاک میدانند مگر اینکه فرد مطمئن باشد که حاکم شرع اشتباه کردهاست.
بیشتر مراجع اثبات ماه نو برای شهرهای هم افق نیز سرایت میدهند. بعضی مراجع رویت هلال را تنها از طریق چشم غیرمسلح ملاک میدانند نه با دوربین و تلسکوپ و بعضی دیگر خیر.
بعضی از مراجع تقلید و علمای شیعه معتقدند تعیین عید فطر بر عهده حاکم شرع است و پیروی از آن بر تمام شیعیان حتی مراجعی که نسبت به آن علم ندارند (رؤیت ماه جدید برای آنها ثابت نشده) لازم است.
هر چند اگر فردی مطمئن شود که آن روز آخر ماه رمضان یا دوم ماه شوال است شرعاً نمیتوان او را از عمل به علم خود بازداشت.
تاریخ روز عید فطر در فقه سنی
در کشور عربستان سعودی به عنوان مهمترین کشور سنی مذهب، این وظیفه را شورای عالی قضایی عربستان سعودی که مهمترین مرجع اسلامی و تصمیمگیری است بر عهده دارد.
معمولاً سایر کشورهای عربی و اسلامی منطقه نیز با پیروی از روز خاصی که توسط شورای عالی قضایی عربستان سعودی تعیین شده، آن روز را به عنوان روز عید فطر اعلام میکنند.
در تمامی کشورهای اسلامی گذشته از نوع حکومت مشخص کردن عید فطر بر مبنای شروع ماه شوال و از همه مهمتر رویت هلال شوال معین میشود.