تاریخ دقیق روز ملی ادبیات کودک و نوجوان چه روزی است ؟


تاریخ دقیق روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در سال 98

تاریخ دقیق روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در تقویم 98 برابر است با سه شنبه ۱۸ تیر

separator line/تاریخ دقیق روز ملی ادبیات کودک و نوجوان به میلادی/علت نام گذاری روز ملی ادبیات کودک و نوجوان/تاریخ دقیق روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در سال 98

تاریخ دقیق روز ملی ادبیات کودک و نوجوان به میلادی

تاریخ دقیق روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در سال میلادی 2019 برابر است با July 9

separator line/تاریخ دقیق روز ملی ادبیات کودک و نوجوان به میلادی/علت نام گذاری روز ملی ادبیات کودک و نوجوان/تاریخ دقیق روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در سال 98

علت نام گذاری روز ملی ادبیات کودک و نوجوان

مرحوم مهدی آذریزدی، نویسنده کشورمان، ۱۸ تیرماه سال ۸۸ در ۸۸ سالگی در بیمارستان آتیه‌ تهران دار فانی را وداع گفت و در حسینیه‌ خرمشاه یزد در نزدیکی محل زندگی‌اش به خاک سپرده شد.

«قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب»، «قصه‌های تازه از کتاب‌های کهن»، «گربه‌ ناقلا»، «گربه‌ تنبل»، «مثنوی» (برای بچه‌ها)، «مجموعه‌ قصه‌های ساده» و تصحیح «مثنوی» مولوی (برای بزرگسالان) از جمله آثار این نویسنده کودک و نوجوان است.

زنده‌یاد آذریزدی که او را پر تیراژ ترین نویسنده‌ تاریخ ادبیات کودک و نوجوان ایران می‌دانند، در مجموع، بیش از ۲۰ عنوان کتاب برای بچه‌ها نوشته است. چند سالی می شود که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنابر پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی، 18 تیر به عنوان روز رسمی ادبیات کودک و نوجوان در کشور اعلام شده است.

روز کتاب کودک و نوجوان فرصت مناسبی جهت آشنا کردن کودکان با کتاب و بهانه‌ای برای ورود کتاب به زندگانی کودکان است. متأسفانه ما در کشور از این فرصت‌ها و بهانه‌ها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان بهره‌گیری چندانی نمی‌کنیم.

انس کودکان با کتاب، تضمینی بر استحکام تربیت و فرهیختگی نسل آینده یک جامعه می باشد.

بیشتر بخوانید  آشنایی با سگ نژاد آلاسکن مالاموت  

«بیایید با کتاب‌ها بزرگ شویم» این شعار ادبیات کودک ونوجوان است که برای سال ۲۰۱۷ انتخاب شده است. این پیام همه ساله توسط یکی از کشورهای عضو IBBY طراحی و به زبان‌های زنده دنیا منتشر می‌شود. بدین ترتیب که وقتی کشوری عهده‌دار طراحی پیام روز جهانی کتاب کودک می شود یکی از نویسندگان و یا شاعران آن کشور پیام را طرح و یکی از تصویرگرا آن کشور نیز آن را تصویرگری می کند و پیام به زبان‌های زنده دنیا ترجمه و منتشر میشود.

شاید اگر کودکی کردن را به عنوان یک جلوهء طبیعی انسانی در خود و دیگران به رسمیت بشناسیم و اجازهء بروز به آن بدهیم، هم غنی‌تر زندگی خواهیم کرد و هم بهتر می‌توانیم در برابر کودکان رفتاری رشد دهنده داشته باشیم.

چون که با کودک سر و کارت فتاد/ هم زبان کودکی باید گشاد.

بیشتر بخوانید:

۱۵ عکس هجده تیرماه روز ملی ادبیات کودکان و نوجوانان


دیدگاهتان را بنویسید