تاریخ تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تاریخ یکشنبه ، ۲ اردیبهشت [ ثَور ] ۱۳۵۸ تاسیس شد .
تاریخ تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال 1400
تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال 1400 مصادف است با پنجشنبه ، ۲ اردیبهشت [ ثَور ] ۱۴۰۰
۲ / ۲ / ۱۴۰۰
نحوه تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
سردار فروتن درباره نحوه تشکیل سپاه پاسداران میگوید: فاصله بین شروع انقلاب تا تاریخ 2/2/1358 سه گروه تحت عنوان سپاه فعالیت میکردند. یکی به مسئولیت آقای لاهوتی در پادگان حرّ که نیروهایشان مجموعهای از عملیاتیها و تحصیلکردهها بودند،دیگری به مسئولیت شهید منتظری در پادگان جمشیدیه که با ابوشریف و برادران عملیاتی آنها ارتباط داشتند که بخش عمده ارتباطشان نظامی و نیروهایشان نظامی و عملیاتی بود و ارتباط خاصی نیز با لبنان داشتند. گروه دیگر به مسئولیت دکتر افروز، آقای غرضی و صباغیان در ستاد مرکزی سابق یا اداره هشتم ساواک در پاسداران تشکیل شد که اغلب نیروهایشان تحصیل کرده و دانشگاهی بودند.
پس از دستور امام (ره) برای تشکیل سپاه، واحد تحت امر فرمانده کل قوا (امام) جلسهای در پادگان جمشیدیه با حضور عدهای از هر 7 گروه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی تشکیل شد. در آن جلسه برای اولین بار با آقای محسن رضایی، کلاهدوز، ابوشریف و … آشنا شدم. آقایان: اسماعیل داودی، حسن جعفری، بشارتی، منصوری، الویری، شهید منتظرقائم، شهید منتظری، رفیقدوست و دوزدوزانی نیز حضور داشتند. جلسه حدود پنج ساعت طول کشید و هفت نفر انتخاب شدند تا مسئولیت سپاهی که قرار بود تاسیس شود را بر عهده بگیرند.
آقای جواد منصوری به عنوان فرمانده کل سپاه، رفیقدوست مسئول امور تدارکات و پشتیبانی، بشارتی مسئول اطلاعات و امور پرسنلی، ابوشریف مسئول عملیات، دوزدوزانی مسئول آموزش که بعدها آقای کلاهدوز جای ایشان آمد و داودی هم به عنوان مسئول امور مالی و اداری انتخاب شد.
از گروه ما آقای الویری را به عنوان مسئول تبلیغات و انتشارات و روابط عمومی برگزیدند که ایشان همان زمان اعلام کرد: به دلیل مسئولیتی که در جای دیگر دارم نمیتوانم این سمت را بپذیرم ، ولی آقای فروتن که بیشتر از من فعالیت تشکیلاتی و فرهنگی انجام داده به جای من کار کند که آنها هم پذیرفتند. احکام این چند نفر به وسیله شورای انقلاب که ترکیبی از پانزده تا بیست نفر بود تائید میشد.
بدین ترتیب در تاریخ 58/2/2 رسماً تاسیس سپاه اعلام شد و تحت اطلاعیهای که به رادیو و تلویزیون و مطبوعات دادیم سپاه را به عنوان یک واحد معرفی کردیم. برای اینکه سپاه شکل و قاعده و قانونی پیدا کند، یک اساسنامه دو و نیم صفحهای به عنوان اساسنامه سپاه درست کردیم، همچنین راهاندازی انتشاراتی به نام پیام انقلاب مطرح شد که ابتدا به صورت هفتهنامه، سپس روزنامه و در نهایت به صورت مجله منتشر شد. اوایل عنوان این مجله پیام انقلاب بود که بعدها به عنوان «رویدادها و تحلیل سیاسی» تغییر نام داد که هنوز هم نشر آن ادامه دارد.
برای استخدام افراد شایسته در سپاه، مجموعهای به نام دفتر هماهنگی تشکیل دادیم تا شناسایی و ارزیابی نیروهای داوطلب در مرکز و شهرستانها را بر عهده گیرند. آقایان: محمدزاده، عبدالله محمودزاده، دکتر احمد فرمد، دکتر جعفری، سنجری، سلیمانیه، مرحوم طهماسبی و عدهای دیگر در این مجموعه فعالیت میکردند.