آلیسین موجود در سیر فعالیت پروتئینی به نام آنژیوتانسین 2 را مهار می کند، این پروتئین مسئول افزایش فشار خون است و همچنین سیر حاوی ماده ای به نام پلی سولفید است که گلبول های قرمز آن را به گازی به نام سولفید هیدروژن تبدیل کرده و باعث گشاد شدن خون می شود. . عروق و با این مکانیسم به کاهش فشار خون کمک می کند.
مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته به طور قابل توجهی باعث کاهش کلسترول تام، کلسترول LDL و فشار خون سیستولیک و افزایش کلسترول HDL شد. مکانیسم های مختلفی برای چگونگی عملکرد سیر در کاهش فشار خون پیشنهاد شده است، از جمله:
خوردن سیر چه تاثیری بر فشار خون دارد؟
1- سیر با افزایش حجم ادرار باعث دفع آب از بدن می شود و همین امر باعث کاهش فشار خون نیز می شود.
2- سیر فعالیت آنزیم نیتریک اکسید سنتتاز را در بدن افزایش می دهد که با اثر بر عضلات کنار سیاهرگ های بدن باعث شل شدن آن ها می شود که باعث افزایش خاصیت ارتجاعی رگ ها و کاهش فشار خون می شود.
3- همچنین سیر با کاهش فعالیت ماده ای به نام ترومبوکسان B2 از انقباض عروق خونی جلوگیری می کند و در نتیجه از افزایش فشار خون جلوگیری می کند. (عملکرد تروبکسان B2 منقبض کردن عروق خونی بدن است)
4- سیر سرشار از ماده معدنی پتاسیم است. مطالعات مختلف ثابت کرده اند که افزایش دریافت پتاسیم با کاهش فشار خون مرتبط است.