تأملی در مضرات قلیان


آسیب قلیان – استعمال دخانیات که 10 درصد از کل مرگ و میر بزرگسالان را تشکیل می دهد – علت اصلی مرگ و میر قابل پیشگیری در جهان است که هر ساله 4.5 میلیون نفر را در سراسر جهان می کشد و پیش بینی می شود تا سال 2030 به 3.8 میلیون نفر افزایش یابد.

تأملی در مضرات قلیان

اخیرا سازمان جهانی بهداشت در متنی 7 صفحه ای با برشمردن مضرات و مضرات مصرف قلیان اعلام کرد: قلیان جایگزین سالمی برای سیگار سازمان بهداشت جهانی نیست. وی در گزارش خود از کشورها خواست استعمال دخانیات در اماکن عمومی را ممنوع کنند و تاکید می کند که بر خلاف باورهای قدیمی و باورهای رایج، دود قلیان حاوی مواد سمی از جمله علل شناخته شده سرطان و بیماری های قلبی است. بیماری های دیگر
افزایش محبوبیت قلیان بیشتر به دلیل تبلیغات بی اساس است که در مورد سلامت آن در بازار تجاری منتشر می شود. تحقیقات نشان می دهد که برخلاف تصور رایج، کشیدن بیشتر قلیان برای سلامتی مضر است. افرادی که در معرض دود قلیان “دست دوم” قرار دارند نیز در معرض خطر ابتلا به همان بیماری هایی هستند که افراد غیر سیگاری در معرض دود سیگار هستند. سازمان ها همچنین هشدار داده اند که دود قلیان در دوران بارداری نیز می تواند خطرات زیادی برای جنین ایجاد کند.
تحقیقات نشان می دهد مصرف کنندگان قلیان 50 تا 200 بسته در هر وعده بسته بندی می کنند و هر بسته حاوی 15 درصد تا یک لیتر دود است. همچنین هر فردی که در هر وعده غذایی یک قلیان مصرف کند معادل مصرف 100 نخ سیگار است که برای سلامتی وی مضر است.
کارشناسان بین المللی می گویند زنان بارداری که قلیان می کشند یا همسرانشان بیشتر در معرض کمبود وزن هستند.
بخشی از آسیب قلیان جسمی است، اما ضرر دیگر آن روحی است، به طوری که بسیاری از معتادان به مواد مخدر دیگر شروع به مصرف قلیان می کنند و در آسیب اجتماعی استفاده از قلیان در سرگرمی، چهره زشتی به منظره می بخشد.
مطالعه دود قلیان در بیروت نشان داد که غلظت بسیاری از فلزات سنگین و سموم در واحد حجم قلیان حتی بیشتر از سیگار است. مطالعه ای که با همکاری WHO (سازمان بهداشت جهانی) در جنوب غرب کشورمان انجام شد نیز نشان داد زنان بارداری که به تنهایی یا همسرشان قلیان می کشند بیشتر دچار سوء تغذیه هستند.
در دهه های اخیر تنباکوی با طعم میوه که به صورت صنعتی تولید می شود نیز در بازار عرضه شده است. بر اساس مطالعات انجام شده، قلیان اگر از تنباکوی میوه ای (تنباکوی فرآوری شده شیمیایی و دود آن بوی میوه می دهد) تهیه شود، خطرناک و مضر است.
تنباکوهای میوه ای سال هاست که توسط کشورهای عربی تولید می شود و با اسانس ها و طعم های مختلف در دسترس همگان قرار می گیرد، حتی این تنباکوها در سایر نقاط جهان به وفور یافت می شود و بسیاری از مسافران کشورهای عربی آن را دوست دارند و آن را تهیه می کنند و می برند. آن را به کشورهای خود. البته به گفته پزشکان، این نوع تنباکو از بدترین نوع برگ تنباکو تهیه می شود که بیشتر در کارخانه ها در کارخانه های کوچک استفاده می شود، اما به دلیل داشتن مواد شیمیایی معطر و بسته بندی پر زرق و برق، با نام عسل عربی به فروش می رسد. کشورهای عربی

بیشتر بخوانید  فواید مصرف قرص گلوتاپیور برای افزایش قد 

منبع: magiran.com


دیدگاهتان را بنویسید