بیوگرافی + عکس های جدید از اینستاگرام پگاه آهنگرانی شهریور2016


با دلگرم همراه باشید تا بیشتر با پگاه آهنگرانی آشنا شوید…

پگاه آهنگرانی

عکس های جدید از پگاه آهنگرانی

بیوگرافی کامل پگاه آهنرانی به همراه عکس

پگاه آهنگرانی (زادهٔ ۲ مرداد ۱۳۶۳ در اراک) بازیگر و مستندساز ایرانی است. پگاه فرزند منیژه حکمت، از کارگردانان ایرانی، و جمشید آهنگرانی، کارگردان سینما است.

در ۶سالگی در فیلم گربهٔ آوازخوان (به کارگردانی کامبوزیا پرتوی) در سال ۱۳۶۹ بازی کرد.

اما شاید در دومین بازی کارنامهٔ هنری‌اش در ۱۵سالگی بود که درخشید: بازی در نقش تداعی در فیلم دختری با کفش‌های کتانی نظرات مثبتی را برای او در پی داشت.

تاجایی‌که جایزهٔ بهترین بازیگر زن را از جشنواره فیلم قاهره، جایزهٔ بهترین بازیگر از جشن دنیای تصویر، دیپلم افتخار از جشنواره بین‌المللی فیلم اجتماعی آبادان و جایزهٔ بهترین نقش‌آفرینی از جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان را در سال ۱۳۷۸ به دست آورد.

او در اولین تجربه کارگردانی منیژه حکمت (مادرش) فیلم زندان زنان در سه نقش متفاوت بازی کرد. زندان زنان جایزهٔ بهترین فیلم و فیلمنامه را در دورهٔ ششم جشن خانهٔ سینما به‌دست‌آورد.

او در سال ۱۳۸۰ به همراه باران کوثری در مستند روزگار ما که دربارهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری است ایفای نقش می‌کند.

پگاه آهنگرانی در سال ۱۳۸۶ در فیلم آتش سبز بدون حضور بازیگر بدل در حین فیلمبرداری به‌علت سقوط، دچار سانحه و شکستگی مهره‌های کمر شد و تا مدتها به‌علت این حادثه بستری بود.

او هم‌چنین سابقهٔ بازی در فیلم پرهزینه و با مضمون تاریخیِ راه آبی ابریشم به کارگردانی محمد بزرگ‌نیا را نیز در کارنامهٔ بازیگری خود دارد.

دو فیلم ورود آقایان ممنوع و مکس ازجمله فیلم‌های با مضمون طنز و پرفروشی هستند که پگاه آهنگرانی در آنها به ایفای نقش پرداخته‌است.

پگاه آهنگرانی در سال ۱۳۸۷ در بیست‌وهفتمین دورهٔ جشنواره بین‌المللی فیلم فجر نامزد نقش دوم زن برای فیلم زادبوم به کارگردانی ابوالحسن داوودی شد.

او در فیلم‌های دیگری نظیر آقا یوسف، صداها، خواب زمستانی، سه زن و طبقه سوم نیز به ایفای نقش پرداخته‌است.

پگاه آهنگرانی مستندهایی نظیر سیب، تماشاخانه، محاکات غزاله علیزاده و ده‌نمکی‌ها را نیز کارگردانی کرده‌است.

مستند «تماشاخانه» دربارهٔ تئاتر شهر است. او جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم کوتاه اصفهان را برای کارگردانی فیلم مستند «تماشاخانه» در سال ۱۳۸۴ به دست آورد.

پگاه آهنگرانی در ساخت مستند “محاکات غزاله علیزاده ” ضمن مصاحبه با نزدیکان این نویسنده، از جمله دخترش سلمی، و دوستان مشهور او از جمله مسعود کیمیایی، محمد علی سپانلو و بهرام بیضایی تلاش کرده‌است از زوایای مختلف زندگی غزاله علیزاده نویسنده معروف را مورد بررسی قرار دهد.

مستند «ده‌نمکی‌ها» نیز دربار مسعود ده‌نمکی کارگردان فیلم اخراجی‌ها و از رهبران سابق انصار حزب‌الله است و در برنامهٔ آپارات شبکه فارسی بی‌بی‌سی پخش شد.

او هم‌چنین در نمایش‌های تئاتر مانند منهای دو به کارگردانی داوود رشیدی و متولد ۱۳۶۱ به کارگردانی پیام دهکردی در سال ۱۳۸۹ به ایفای نقش پرداخته‌است.

نمایش تئاتر متولد ۱۳۶۱ دارای مضمونی سیاسی بود و در در اسفند سال ۱۳۸۹ به‌دلیل مخالفت ادارهٔ کل هنرهای نمایشی توقیف شد.

پگاه آهنگرانی هم‌چنین به‌عنوان نوازندهٔ ساز ویلونسل سابقهٔ عضویت در گروه نوازندگان آثار حسین علیزاده و هوشنگ کامکار در ارکستر ملی را دارد.

او هم‌چنین به‌عنوان نویسندهٔ ستونی در روزنامه اعتماد فعالیت می‌کند.

آهنگرانی در آذرماه ۱۳۹۲ در گفت‌وگو با ایسنا از ساخت دو فیلم مستند خبر داد و اظهار داشت: «مشغول تصویربرداری مستندی به‌همراه درنا مدنی با موضوع هنروران سینما هستم. کسانی که از دههٔ ۱۳۴۰ به «ارباب جمشید» آمده‌اند و به‌خاطر علاقه‌شان به سینما در همان‌جا مانده‌اند.»

بیشتر بخوانید  دلنوشته های تنهایی سری (8)

وی افزود: «این افراد، ضمن این‌که سرِ فیلم‌های مختلف می‌روند و هنروری می‌کنند، هر چند وقت یک بار فیلم داستانی می‌سازند و نقش‌هایی را که به آن علاقه دارند و فرصت بازی در آن را در سینما پیدا نمی‌کنند در فیلمشان بازی می‌کنند.»

آهنگرانی فیلم دیگرش را مستندی دربارهٔ تاریخچهٔ محله‌های تهران عنوان کرد و به «ایسنا» گفت: «این کار فعلاً در مرحلهٔ تحقیق است و به‌صورت شخصی مشغول کار برروی ۱۶ محله از تهران هستم و به حمام‌ها، امامزاده‌ها و سایر ویژگی‌های هر محله خواهم پرداخت.»

به‌دنبال دعوت دویچه وله، پگاه آهنگرانی قرار بود از ۱۳ تا ۲۱ تیرماه ۱۳۹۰ برای پوشش وبلاگیِ جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۱۱ به آلمان برود که مقامات ایرانی از خروج او از کشور امتناع ورزیدند و در ۱۹ تیر ماه ۱۳۹۰ توسط پنج نفر از اعضای حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی در منزل شخصی‌اش دستگیر شده و تحت بازجویی قرار گرفت.

پس از چندی خبرگزاری تابناک به نقل از العربیه دستگیری و بازداشت این بازیگر را تأیید کرد.

این در حالی است که برخی خبرگزاری‌ها این خبر را تکذیب کردند و به نقل از مادر پگاه آهنگرانی گفته‌اند که (پگاه آهنگرانی) به تازگی و برای ارائه برخی توضیحات احضار شد اما مشکل خاصی برای وی پیش نیامد.

پگاه آهنگرانی پیش از بازداشت، دربارهٔ تبعات دعوتش به آلمان به دویچه‌وله گفته بود: «یک روز قبل از سفر به آلمان، از طرف وزارت اطلاعات با من تماس گرفته شد و گفته شد که به فرودگاه نروم وگرنه در همان‌جا دستگیر خواهم شد.» به همین دلیل وی از سفر به آلمان منصرف شد.

پگاه آهنگرانی پیش از این در سال ۲۰۰۹، جشنواره فیلم برلین را برای دویچه وله در آلمان پوشش وبلاگی داده بود. روزنامه کیهان نیز در آستانه برگزاری جشنواره فیلم برلین خطاب به پگاه آهنگرانی نوشت: «مواظب باشید وقتی به آلمان می‌روید وطن‌فروشی نکنید.»

پگاه آهنگرانی پیش از این نیز در مردادماه سال ۱۳۸۸ و پس از اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دور دهم برای ارائه برخی توضیحات به دادسرای انقلاب فراخوانده شده بود.

پگاه آهنگرانی هم‌چنین عضو ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری دور دهم بود.

گفته می‌شود از دیگر دلایل بازداشت پگاه آهنگرانی، ساخت مستندی دربارهٔ مسعود ده نمکی کارگردان فیلم اخراجی‌ها و از رهبران سابق انصار حزب‌الله می‌باشد، این مستند در برنامه آپارات شبکه فارسی بی‌بی‌سی پخش شد. پگاه آهنگرانی پیش از بازداشت گفته بود که به دلیل ساخت مستند ده نمکی‌ها توسط وزارت اطلاعات مورد بازخواست قرار گرفته‌است.

پس از انتشار خبر دستگیری پگاه آهنگرانی موجی از اعتراض و انتقاد نسبت به بازداشت این بازیگر را در میان مردم در برداشت. مردم با اعتراضات خود در سالن‌های برخی از سینماهای تهران نسبت به بازداشت این بازیگر اعتراض کردند.

پس از اتمام فیلم‌ها در برخی از سالن‌های سینماهای تهران حاضرین در سالن با تشویق‌های مستمر خود و فریاد زدن نام پگاه آهنگرانی، اعتراض شان را نسبت به دستگیری پگاه آهنگرانی اعلام داشتند و بدین طریق خواهان آزادی او شدند.

بیشتر بخوانید  آیا نقشه ملی قدیمی منقضی شده است؟

خانه سینمای ایران، انجمن بازیگران سینمای ایران، منیژه حکمت و هم‌چنین حزب سوسیال دموکرات آلمان و حزب سبزهای آلمان و جمعی از فعالان سیاسی، هنرمندان و زندانیان سیاسی نظیر حسین زمان، مصطفی تاج‌زاده و فخرالسادات محتشمی‌پور نیز خواهان آزادی پگاه آهنگرانی شدند.

هفته‌نامهٔ آلمانی اشپیگل نیز دربارهٔ بازداشت پگاه آهنگرانی می‌نویسد: طبق اطلاعات به‌دست‌آمده، پگاه آهنگرانی در زندان اوین به‌سر می‌برد.

علیرضا سجادپور معاونت سینمایی دولت نیز پس از مراجعه به زندان اوین دربارهٔ بازداشت پگاه آهنگرانی گفت: «مشکل پگاه آهنگرانی غیرسینمایی است و به‌هیچ‌عنوان به عرصهٔ سینما مربوط نمی‌شود. با این وجود تلاش اهالی سینما اعم از مجموعه معاونت سینمایی، اصناف سینمایی و به ویژه انجمن بازیگران، برای حل این مشکل در طول هفته گذشته ادامه داشت.»

بعد از واکنش‌ها نسبت به بازداشت این بازیگر، محسنی اژه‌ای در نشست خبری هفتگی به‌عنوان سخنگوی قوه قضاییه در تاریخ ۳ مرداد ۱۳۹۰ پس از گذشت ۱۵ روز از بازداشت پگاه آهنگرانی، خبر از آزادی قریب‌الوقوع او را داد. وی همچنین مطرح نمود که پگاه آهنگرانی به درخواست یک نهاد امنیتی بازداشت شده‌است.

پس از اعلام خبر آزادی پگاه اهنگرانی جمعی از هنرمندان نظیر حبیب رضایی، رخشان بنی‌اعتماد، رسول صدر عاملی، جعفر پناهی، پرویز پرستویی، مهناز افشار، کامبوزیا پرتوی و منیژه حکمت در مقابل زندان اوین حاضر شده و تا نیمه شب ۳ مرداد ۱۳۹۰ در انتظار آزادی او بودند، اما پس از ساعت‌ها انتظار به آنها اعلام شد که آزادی پگاه آهنگرانی منتفی است.

پگاه آهنگرانی به همراه مهناز محمدی مستندساز، در تاربخ ۵ مرداد ۱۳۹۰ پس از ۱۷ روز حبس انفرادی در زندان اوین با سپردن وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. هم‌چنین مأموران با ممنوع‌کردن حضور خانوادهٔ پگاه آهنگرانی در برابر زندان، خودشان او را به خانه آوردند و به پگاه آهنگرانی و خانوادهٔ او اجازهٔ مصاحبه با رسانه‌ها را ندادند.

روز ششم آبان ۱۳۹۲ خبر رسید که پگاه آهنگرانی به «۱۸ ماه حبس تعزیری» محکوم شده‌است.

منیژه حکمت مادر پگاه آهنگرانی، در گفت‌وگویی با ایسنا، دربارهٔ مطالب منتشر شده پیرامون صدور حکم محکومیت پگاه آهنگرانی اظهار کرد: وی در دادگاه بدوی به ریاست قاضی «مقیسه» به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

گفته می‌شود اتهامات پگاه آهنگرانی به شرکت در اعتراضات سال ۱۳۸۸ مربوط بوده است. وی توضیح داد: پگاه آهنگرانی قریب به سه سال است که از طرف دادسرای امنیت تهران ممنوع‌الخروج است و به‌رغم دعوت از سوی جشنواره‌های مختلف، موفق به حضور در آن‌ها نشده است. به‌عنوان مثال، فیلم دربند که این بازیگر برای بازی در آن موفق به دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد، بدون وی در جشنواره شیکاگو حضور یافت.

آهنگرانی از جمله ۱۴۰ هنرمند ایرانی بود که با امضاء طوماری در مورخ ۲۲ خرداد ۱۳۹۲، همراه با سایر اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان، ضمن قدردانی انصراف عارف به نفع روحانی، از نامزدی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ حمایت علنی کرد.

پگاه آهنگرانی

فیلم‌شناسی پگاه آهنگرانی بازیگر زن ایرانی

  • قاتل اهلی (مسعود کیمیایی، ۱۳۹۵)
  • هفت ماهگی (هاتف علیمردانی، ۱۳۹۴)
  • آه‌ای عبدالحلیم (احسان عبدی‌پور، ۱۳۹۴)
  • خشکسالی و دروغ (پدرام علیزاده، ۱۳۹۴)
  • نزدیکتر (مصطفی احمدی، ۱۳۹۳)
  • از نفس افتاده (داریوش غذبانی، ۱۳۹۳)
  • موقت (امیر عزیزی، ۱۳۹۳)
  • جامه دران (حمیدرضا قطبی، ۱۳۹۳)
  • خانه دختر (شهرام شاه حسینی، ۱۳۹۳)
  • مادر قلب اتمی (علی احمدزاده، ۱۳۹۳)
  • مهمونی کامی (علی احمدزاده، ۱۳۹۲)
  • دربند (پرویز شهبازی، ۱۳۹۱)
  • بی خداحافظی (احمد امینی، ۱۳۹۰)
  • ورود آقایان ممنوع (رامبد جوان، ۱۳۸۹)
  • آقا یوسف (علی رفیعی، ۱۳۸۹)
  • طبقه سوم (بیژن میرباقری، ۱۳۸۸)
  • راه آبی ابریشم (محمد بزرگ‌نیا، ۱۳۸۷)
  • شیرین (عباس کیارستمی، ۱۳۸۷)
  • زادبوم (ابوالحسن داوودی، ۱۳۸۷)
  • صداها (فرزاد موتمن، ۱۳۸۷)
  • هر کس سینمای خودش، (۱۳۸۶)
  • آتش سبز (محمدرضا اصلانی، ۱۳۸۶)
  • خواب زمستانی (سیامک شایقی، ۱۳۸۶)
  • سه زن (منیژه حکمت، ۱۳۸۵)
  • مربای شیرین (مرضیه برومند، ۱۳۸۵)
  • خنگ آباد (مهدی اباسلط، ۱۳۸۴)
  • مکس (سامان مقدم، ۱۳۸۲)
  • روزگار ما (مستند، رخشان بنی اعتماد، ۱۳۸۰)
  • زندان زنان (منیژه حکمت، ۸۰–۱۳۷۹)
  • دختری با کفش‌های کتانی (رسول صدرعاملی، ۱۳۷۷)
  • گربه آوازخوان (کامبوزیا پرتوی، ۱۳۶۹)

۱۳۸۰ سیب.

کارگردانی و تهیه کنندگی و باهمکاری سیامک نصیری زیبا.

۱۳۸۴تماشاخانه

۱۳۸7 محاکات غزاله علیزاده.دربارهٔ غزاله علیزاده.

۱۳۸۹ – ده نمکی‌ها.دربارهٔ مسعود ده نمکی.

تئاتر های پگاه آهنگرانی

۱۳۹۲- ریچارد سوم مهدی کوشکی

۱۳۸۹ – منهای دو به کارگردانی داوود رشید.

– متولد ۱۳۶۱به کارگردانی پیام دهکردی و نوشته نغمه ثمینی.

۱۳۹۰ – شرق شرق است به کارگردانی مسعود رایگان.

۱۳۹۰- پاورقی به کارگردانی احمد کچه چیان.

ویدئو پرفورمنس

استخوان

نزدیک‌تر بیا…نزدیک‌تر… نزدیک‌تر از این؟

جایزه‌ها و دستاوردها

۱۳۷۸: دیپلم افتخار از جشنواره بین‌المللی فیلم اجتماعی آبادان ـ دوره دوم برای بازی در فیلم دختری با کفشهای کتانی (رسول صدرعاملی)

۱۳۷۸: جایزهٔ بهترین نقش‌آفرینی از جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان برای بازی فیلم در فیلم دختری با کفشهای کتانی (رسول صدرعاملی)

۱۳۷۸: جایزهٔ بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم قاهره برای بازی فیلم در فیلم دختری با کفشهای کتانی (رسول صدرعاملی)

۱۳۷۸: تقدیرنامه برای بازی در فیلم دختری با کفشهای کتانی در جشنواره برلین.

۱۳۷۸: جایزهٔ بهترین بازیگر از جشن دنیای تصویر برای بازی در فیلم دختری با کفشهای کتانی

۱۳۸۰: جایزهٔ بهترین بازیگر برای بازی در فیلم زندان زنان از جشنواره فیلم لوکارنو.

۱۳۸۴: جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم کوتاه اصفهان برای کارگردانی فیلم مستند .«تماشاخانه»

۱۳۸۷: نامزد نقش دوم زن در بیست و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برای فیلم زادبوم.

۱۳۹۱: برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن در سی‌ویکمین جشنوارهٔ فیلم فجر برای فیلم دربند.

پگاه آهنگرانی

عکس های جدید از پگاه آهنگرانی

عکس های جدید از پگاه آهنگرانی

عکس های جدید از پگاه آهنگرانی

عکس های جدید از پگاه آهنگرانی

عکس های جدید از پگاه آهنگرانی

عکس های جدید از پگاه آهنگرانی

عکس های جدید از پگاه آهنگرانی

جدیدترین تصاویر پگاه آهنگرانی شهریور 2016

جدیدترین تصاویر پگاه آهنگرانی شهریور 2016

جدیدترین تصاویر پگاه آهنگرانی شهریور 2016

جدیدترین تصاویر پگاه آهنگرانی شهریور 2016

جدیدترین تصاویر پگاه آهنگرانی شهریور 2016

جدیدترین تصاویر پگاه آهنگرانی شهریور 2016

جدیدترین تصاویر پگاه آهنگرانی شهریور 2016

جدیدترین تصاویر پگاه آهنگرانی شهریور 2016

عکس از اینستاگرام پگاه آهنگرانی

عکس از اینستاگرام پگاه آهنگرانی

عکس از اینستاگرام پگاه آهنگرانی

عکس از اینستاگرام پگاه آهنگرانی

عکس از اینستاگرام پگاه آهنگرانی

عکس از اینستاگرام پگاه آهنگرانی

عکس از اینستاگرام پگاه آهنگرانی

عکس از اینستاگرام پگاه آهنگرانی

عکس از اینستاگرام پگاه آهنگرانی

عکس از اینستاگرام پگاه آهنگرانی

عکس های شخصی پگاه آهنگرانی

عکس های شخصی پگاه آهنگرانی

عکس های شخصی پگاه آهنگرانی

عکس های شخصی پگاه آهنگرانی

عکس های شخصی پگاه آهنگرانی

عکس های شخصی پگاه آهنگرانی

عکس های شخصی پگاه آهنگرانی

عکس های شخصی پگاه آهنگرانی

پگاه آهنگرانی

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی


بیشتر بخوانید  معرفی کامل موسسه خیریه جمعیت طلوع بی نشان ها

دیدگاهتان را بنویسید