بیماری که در تاریکی کمینتان را می کشد



آنچه دیگران می خوانند:

به گزارش شمانیفس، علی درخشان گفت: اگر ترس از تاریکی باعث می‌شود فعالیت‌های خود را محدود کنید، از قرار گرفتن در موقعیت‌های خاص خودداری کنید و به دلیل کمبود نور مضطرب شوید، ممکن است به نکتوفوبیا مبتلا شوید.

ترس از تاریکی

وی ادامه داد: دانشمندان کشف کرده اند که تاریکی نوعی واکنش هراس در مغز ایجاد می کند که باعث آزاد شدن ماده شیمیایی می شود که باعث می شود فرد بیش از حد معمول احساس اضطراب کند. برخی افراد می توانند آن را آرام کنند، اما برخی دیگر نمی توانند. آن را بالا می برند و در نتیجه ترس زیادی به آنها می دهد.

ترس از تاریکی - اندازه کوچک

مغز در تاریکی تغییر می کند

علل ترس از تاریکی؛ تغییر مغز به سمت احساس ناامنی، تصریح کرد: علاوه بر تغییراتی که در مغز در غیاب نور رخ می دهد و اضطراب را افزایش می دهد، ترس از تاریکی را می توان با ترس از خشونت یا حمله مهاجمان احتمالی مرتبط دانست. یعنی زیرا انسان نمی تواند جایی را در تاریکی ببیند.او تهدیدات احتمالی را تصور می کند که ممکن است در کمین تاریکی باشد، بنابراین مهم ترین دلیل ترس از تاریکی خود تاریکی نیست، بلکه خطرات ناشناخته ای است که در آن پنهان شده است.

فیلم های ترسناک تاریک

به همین دلیل است که سازندگان فیلم های ترسناک اغلب از تاریکی برای ترساندن بینندگان استفاده می کنند. این روانشناس با اشاره به اینکه کارشناسان معتقدند تاریکی حواس دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: فرد صدا را می شنود و حرکت را احساس می کند اما چون منبع آنها را نمی بیند احتمال دارد ترس شدیدتری برایش ایجاد شود.

بیشتر بخوانید  دولت چه زمانی ارز 4200 تومانی را حذف می کند؟

وی تاکید کرد: ناامنی و عدم اعتماد به نفس نیز می تواند از عوامل ترس از تاریکی باشد، به خصوص اگر فرد در تنهایی از تاریکی بیشتر می ترسد. درخشان ادامه داد: برخی از روانکاوان بر این باورند که ترس افراد از تاریکی ممکن است با اضطراب جدایی از فردی که بیشتر به آن دلبستگی دارند، مانند والدینشان مرتبط باشد که در کودکان بیشتر دیده می شود.

علائم نیکوفوبیا

این روانشناس با اشاره به اینکه علائم ترس از تاریکی می تواند از خوابیدن در روشنایی تا حملات پانیک متفاوت باشد، گفت: علائم نکتوفوبیا در افراد مختلف متفاوت است و بسته به شدت آن گاهی خفیف و گاهی منجر به آن می شود. به حملات پانیک یا علائم فیزیکی. وی با اشاره به اینکه اختلال خواب یکی از پیامدهای نیکتوفوبیا است، تصریح کرد: در صورت عدم درمان ترس از تاریکی، فرد مبتلا با عواقبی مواجه می شود، گاهی اوقات می توان از شرکت در برخی فعالیت های اجتماعی یا حتی سرگرمی هایی مانند رفتن به سینما یا پیاده روی در شب. اجتناب کنید

درخشان افزود: همچنین این افراد از اختلالات خواب شدید رنج می برند حتی برخی از آنها از خوابیدن در مکان های تاریک می ترسند و این اضطراب بر کیفیت زندگی آنها تاثیر منفی می گذارد.

ترس خود را از تاریکی درمان کنید

این روانشناس با تاکید بر اینکه درمان ترس از تاریکی مقابله با باورهای ترسناک در مورد آن است، گفت: پزشکان معالج نیکوفوبیا دو هدف را دنبال می کنند: مقابله با باورهای ترسناکی که فرد نسبت به تاریکی دارد و کاهش شدت علائمی که در آن وجود دارد. شخص به دلیل ترس احساس می کند.

بیشتر بخوانید  شغل سحر قریشی در ترکیه عقل از سر همه پراند

وی با اشاره به اینکه ترس از تاریکی به دو صورت خانگی و تخصصی قابل درمان است، افزود: یکی از درمان های خانگی یافتن عبارتی برای کاهش اضطراب است، در این روش باید جملاتی مانند «تاریک است، اما من» را تکرار کنید. من برای خودم “امن” هستم. تمرینات آرامش بخشی مانند تنفس عمیق، تمرکز بر تصاویر مثبت در تاریکی و تمرینات آرام سازی پیشرونده عضلانی را انجام دهید.

درخشان تصریح کرد: درمان فوبیاهای خاص مانند نیکتوفوبیا تقریبا 90 درصد موفقیت آمیز است و بسیاری از روش های درمان این فوبیا از درمان شناختی رفتاری سرچشمه می گیرد.

منبع: ایسنا


دیدگاهتان را بنویسید