بیشتر قربانیان تاج گذاری چه کسانی بودند؟



نتایج مطالعه مرگ و میر کووید -19 در بیمارستان بقیه الله بین مارس 2017 و مه 2016 نشان می دهد که حدود دو سوم مرگ ها مردان مسن با حداقل یک بیماری زمینه ای بودند.

به گزارش ایسنا ، بیماری کووید -19 بسته به شدت بیماری به سه دسته خفیف ، متوسط ​​و شدید تقسیم می شود. پروتکل های درمانی برای هر گروه متفاوت است.

بیماری خفیف کووید -19 علائم بالینی کمی دارد و در رادیولوژی ریه دخیل نیست. بیماری متوسط ​​با علائم بالینی شدیدتر و درگیری ریوی در تصویربرداری. بیماری های شدید نیز با معیارهایی بر اساس تعداد تنفس در حالت استراحت برابر با 30 ضربه در دقیقه ، درصد اشباع خون در نبض اکسیمتر کمتر یا مساوی 93 درصد در حالت استراحت یا فشار اکسیژن در خون کمتر از 300 تشخیص داده می شود. میلی لیتر جیوه وضعیت بحرانی نیز به عنوان نارسایی تنفسی ، شوک یا نیاز به تهویه مکانیکی تعریف می شود و بیمار باید در بخش مراقبت های ویژه بستری شود.

تحقیقات زیادی در سراسر جهان در مورد نحوه کنترل این بیماری انجام شده است. یکی از این مطالعات بررسی نحوه بستری شدن بیماران در بیمارستان ، علائم بستری نامناسب آنها ، نوع درمان و میزان عوارض جانبی و عوارض جانبی و حتی مرگ این بیماران است.

به دلیل این مشکل ؛ محققان پرونده ها و اسناد موجود ، علائم بالینی و ویژگی های بیماران مبتلا به کووید -19 را که از اوایل مارس 2009 تا پایان مه 2016 در بیمارستان بقیه الله (ع) فوت کردند ، بررسی کردند.

بیشتر بخوانید  با روغن حیوانی جوش هاتو برای همیشه از بین ببر | خواص بی نظیر روغن حیوانی برای پوست

بر اساس استانداردهای بین المللی ICD-10 ، مرگ ناشی از کووید -19 احتمال دارد یا قطعی در طول دوره مرتبط با علائم بیماری رخ داده است ، یا شواهدی از علل دیگر منجر به مرگ موجه نیست. نکته مهم دیگر در این تعریف این است که نباید بین شروع بیماری و زمان مرگ ، دوره بهبودی کامل پس از تاج گذاری وجود داشته باشد.

در این مطالعه ، اطلاعات دموگرافیک شامل سن ، جنس ، زمان بستری و مرگ ، سابقه اخیر بستری ، سابقه تماس با فرد آلوده و بیماریهای زمینه ای و علائم در ابتدای بیمار ، شامل علائم تنفسی و گوارشی ، بدن درد ، تب ، لرز و … علائم حیاتی و آزمایشگاهی بیمار و یافته های حاصل از توموگرافی کامپیوتری مورد بررسی قرار گرفت. افراد دارای داده های آزمایشگاهی و بالینی معیوب از مطالعه حذف شدند.

داده های بدست آمده از این مطالعه با استفاده از روش های آماری و نرم افزار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

طبق مطالعات انجام شده ، بین مارس 2017 تا مه 2016 ، از مجموع 3220 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان بقیه الله ، 278 بیمار مبتلا به کووید -19 فوت کردند و اطلاعات آنها در این مطالعه گنجانده شد.

مطالعات نشان می دهد که مردان جنسیت غالب در بین افرادی که بر اثر کووید -19 در مرکز فوت شده اند هستند. میانگین سنی بیماران 01/66 سال بود که نشان دهنده افزایش قابل توجه مرگ و میر در بیماران بالای 55 سال بود.

تعداد روزهای بستری در این مرکز از حداقل 0.1 روز تا حداکثر 33.34 روز متغیر است و متوسط ​​روزهای بستری بیماران مبتلا به کووید -19 7.76 روز است. بیشتر مرگ و میرها (65.8 درصد) در بخش مراقبت های ویژه است.

بیشتر بخوانید  نقدینگی از مرز ۵۴۰۱ هزار میلیارد تومان گذشت + جدول

شایع ترین علائمی که بیماران کووید به بیمارستان ارائه می دهند عبارتند از تب و لرز ، تنگی نفس ، سرفه ، بدن درد ، ضعف و بی حالی و علائم گوارشی ، از جمله تهوع ، استفراغ و اسهال ، و تنگی نفس شایع ترین آنها است. علائم شایع در بین بیماران می میرد.

تقریباً 70 درصد از این افراد حداقل یکی از بیماری های زمینه ای را داشتند ، از جمله فشار خون بالا ، دیابت ، بیماری عروق کرونر قلب ، بیماری کلیوی ، بیماری مزمن ریوی ، سکته مغزی ، جنگ شیمیایی و سرطان. فشار خون و دیابت شایع ترین علل بیماری هستند. اینها مرده بودند.

نتایج این مطالعه نشان می دهد که حدود دو سوم مرگ ها مردان بالغ با حداقل یک بیماری زمینه ای هستند.

به گفته محققان این مطالعه ، این یافته ها نیاز به توجه خاصی در نحوه درمان و پیگیری دارند. زیرا افزایش زمان بستری در این گروه و به ترتیب بار مالی آن بر نظام سلامت تحمیل می شود.

با وجود بررسی حجم قابل قبول بیماران ، این مطالعه محدودیت هایی دارد. یکی از محدودیت ها مطالعه اولین موج همه گیری کووید -19 در ایران است و انجام مطالعات تکمیلی بر روی بیماران فوت شده به دلیل تداوم این بیماری و ظهور امواج بعدی ضروری است. اطلاعات بیشتر مراکز نیز باید در نظر گرفته شود تا ابعاد مرگ و میر ناشی از کووید -19 بیشتر روشن شود. علاوه بر این ، گنجاندن متغیرهایی مانند کار افراد ، سیگار کشیدن و غیره. در مطالعات آینده ، ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد راه حل های بهتر برای مدیران بهداشتی در کشور ارائه دهد.

بیشتر بخوانید  رستمیان در جایگاه دوازدهم تپانچه ایستاد / تکلیف فردا مشخص می شود - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

در انجام این مطالعه ، دانیل گاسمی ، احمدی زارای ، محمد حسین عظیم زاده اردبیلی ، عرفان اشایی و محمدجواد بهزادنیا ؛ محققان کمیته تحقیقات دانشجویی و مرکز تحقیقات آسیب در دانشگاه علوم پزشکی Bakiyalatala همکاری کردند.

نتایج این مطالعه به عنوان مقاله ای با عنوان “یافته های بالینی ، اپیدمیولوژیک و رادیولوژیکی بیمارانی که بر اثر بیماری کووید -19 در بیمارستان بقیه الله تهران فوت کردند” در مجله پزشکی نظامی ، مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله منتشر شد. است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید