بخشی از گفتگو با مصطفی معین در مورد شخصیت و ویژگی های سیاسی ماروم مختاشامپور را بخوانید ؛
بسیاری از معتقدین و حتی منتقدان جریان اصلاحات ، مرحوم مختاشامی پور را مبارز از خط امام و در سطح چپ اسلامی می دانند. سیاستمداری که پای اصول بایستد و به اصول امام ، نظام ، انقلاب ، مقاومت در برابر اشغال صهیونیست ها و مبارزه با استکبار معتقد باشد. شما چه جلوه هایی از این آرمان گرایی و بنیادگرایی را یکی از مصمم ترین چهره های اصلاح طلب می دانید؟
به نظر من ، آقای مختشامی یک اصلاح طلب بنیادگراست که صادقانه و جسورانه تعهد خود را به گفتار و کردار مبتنی بر اصول امام و انقلاب و مبارزه در دو جبهه نشان داده است: ضد استبداد و استکبارستیزی و مبارزه با صهیونیسم نمونه هایی از این مبارزه سازماندهی هسته های مقاومت و تشکیل حزب الله لبنان و حمایت قاطع از مبارزان فلسطینی است. به یاد دارم که در آوریل 1982 ، زمانی که ریاست دانشگاه شیراز را بر عهده داشتم ، برای دیدار با شخصیت های علمی و سیاسی در سوریه و لبنان و مبارزان انقلابی فلسطین ، به همراه تعدادی از دوستان جهادگر پارسی سفری به سوریه و لبنان داشتم. در آن زمان ، آقای مختشامی سفیر ایران در سوریه بود و از سفارت ما بازدید می کرد و از جنوب قصد لبنان را داشت. اندکی پس از آن سفر ، جنوب لبنان توسط رژیم صهیونیستی اشغال شد و سردار احمد متوسلیان و موسوی ، کمیسار ایرانی ، به تصرف حلق بیروت درآمدند. دو سه سال بعد ، مرحوم مختشامی توسط سفیر صهیونیست ها در سفارت کشته شد و به شدت زخمی شد.
از جمله اقدامات دیگر آقای مختشامی مخالفت وی با انجام قانونی انتخابات مجلس سوم بود. در دولت دوم آقای موسوی ، آقای مختشامی به عنوان وزیر کشور انتخاب شد و در انتخابات مجلس سوم که من نیز به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس انتخاب شدم ، آقای مختشامی به شدت با مداخلات نگهبان شورا در مجلس مخالفت کرد انتخابات پارلمانی و با حمایت امام از صدای مردم دفاع کرد. در ابتدای مجلس سوم علی رغم پیشنهاد آقای مختشامی برای وزیر کشور ، با امضای بیش از صد نفر از اعضای آقای هاشمی رفسنجانی ، وی آقای عبدالله نوری را در مجلس به عنوان وزیر کشور معرفی کرد.
شما جلوه دیگری از این آرمان خواهی و روحیه انقلابی را در دفاع آقای مختشامی از عراق در برابر حمله آمریکا و اشغال آن کشور مشاهده می کنید ، که به بهانه یازده سپتامبر در تابستان 1990 آغاز شد. در آن زمان من در دولت اول مرحوم هاشمی رفسنجانی وزیر فرهنگ و آموزش عالی بودم. در جلسه دولت برای بحث درباره حمله آمریکا به عراق و موقعیت ایران ، من از الحاق ایران به متحدان آمریکا و ناتو مانند رئیس جمهور ارتش ترکیه کنعان اورن انتقاد کردم. در همان روزها ، مرحوم مختشامی ، در مقایسه صدام حسین با خالد بن ولید ، از مقاومت عراق در برابر تجاوز و اشغال آمریکا دفاع کرده بود. آقای هاشمی با این ذهنیت که من همین عقیده را دارم خشمگین شد و انتقاد من را غیرمسئولانه خواند ، که من نپذیرفتم و پاسخ دادم که همه اعضای دولت رای و مسئولیت مشترکی دارند و باید در قبال تصمیمات و مواضع مسئول باشند. دولت! البته در ابتدای جلسه بعدی دولت ، آقای هاشمی به صراحت از برخورد بی ادبانه خود عذرخواهی کرد!
آقای مختاشامور مبارز انقلابی ، از فعالان خط امام ، از جانبازان مقاومت ضد صهیونیستی ، از مخالفان غرب گرایی ، معتقد به اصلاح طلبی و همه بود. خط امام امروز باید چه ارتباطی بین انقلابی گری ، استکبارستیزی و جستجوی آزادی داشته باشد و آیا قرائت جدید برای همه لازم است؟
به نظر من ، خصوصیاتی که ذکر کرده اید را می توان با هم در نظر گرفت و در موقعیت های مختلف ، با درایت درست استفاده کرد. این امر زمانی امکان پذیر است که استراتژی های اصلاح برای اولین بار تدوین شده و مبتنی بر عقلانیت و تلاش جمعی ، حکمرانی و تجربه علمی ، حفاظت از فرصت ها و سرمایه های ملی و نمادین ، شناخت دقیق موقعیت ها و شرایط جهانی ، اخلاق و معنویت و روابط نزدیک باشد. . توده ها و دفاع از حقوق مدنی خود و آسیب شناسی علمی مشکلات و مشکلات جامعه. بنابراین ، مثال با آقای محتشمی یا شخصیت هایی مانند شهید بهشتی ، شهید رجایی ، آقای موسوی یا شهید چمران و … در واقع ترکیبی از توابع مورد نظر است و می تواند در قهرمانان و نسل جوان نسل جدید به روز شود و بازآفرینی شود. کشور.
آخرین دیدار در سال 1991 ، در مراسم تشییع جنازه برادر بانوی من ، آخرین وطن ما بود. آقای مختشامی چند ماه پیش به نجف اشرف مهاجرت کرده بود و اخیراً به ایران آمده بود و برای ابراز تسلیت به خانه حاجی هنوم دستگب آمده بود. با سپاس و تشکر از اوضاع و برنامه های آنها س askedال کردم و آنها با نوستالژی پاسخ دادند که اینجا نمی توانم کار مفیدی انجام دهم ، به نجف رفتم .. روح بلند مرحوم آقای مختشامی به فضل الهی شاد و نزدیک پدر و مادرش باد.
2721517