به تعویق انداختن دارسی منجر به عدم رضایت دستگاه قضایی خواهد شد



یک کارشناس حقوقی گفت: تمدید این روند می تواند درآمد مردم را از روند سریع و منصفانه محروم کند و منجر به نارضایتی و نارضایتی عمومی از دستگاه قضایی شود.

عباس تدین در مصاحبه با ایسنا درباره تمرکز بر رئیس قوه قضائیه کوتاه وی گفت: “به تعویق انداختن مراحل دادرسی ، مشتری های دادگاه را از محاکمه عادلانه و منصفانه محروم می کند.

وی افزود: “یكی از شرایط مهم برای رسیدگی عادلانه قطعاً رسیدگی و مجازات در اسرع وقت و در اسرع وقت است. به همین دلیل ، اسناد بین المللی و همچنین قوانین عادی کشورمان مانند قانون آیین دادرسی کیفری به این موضوع پرداخته اند.

تادئوس گفت: در ماده 3 قانون آیین دادرسی کیفری می خوانیم كه قوه قضائیه باید در اسرع وقت ادعاهای افراد را بی طرفانه و با استقلال كامل بررسی كرده و تصمیم مقتضی را اتخاذ كند ، همچنین هر اقدامی كه موجب قطع یا طولانی شدن زمان شود می توان از رسیدگی کیفری جلوگیری کرد. گرچه در پرونده های کیفری اینگونه است ، اما در پرونده های مدنی نیز همین امر وجود دارد ، در حقیقت سرعت اجرای حق دادرسی عادلانه را تسریع می کند.

این کارشناس حقوقی ادامه داد: “اگر ما با یک روند طولانی روبرو شویم ، اولین اتفاقی که می افتد این است که فشار کاری بر قضات و دادگستری و دادگستری به طور حتم افزایش می یابد و این قطعاً کیفیت تصمیمات دادگاه را کاهش می دهد” حتی یک افزایش است در سقط های عدالت و نتیجه چنین مشکلی نارضایتی مشتریان از سیستم عدالت است.

بیشتر بخوانید  محصولات لبنی ایران برای اولین بار وارد بازار ژاپن شد

تدین گفت: رسیدگی های طولانی مدت و بنابراین حل و فصل اختلافات و تأخیر در صدور رای دادگاه ها می تواند منجر به تأخیر در اجرای حق شود که این خود نوعی بی عدالتی است؛ یعنی تعلل دارسی نمی تواند ، حتی اگر حکمی به نفع افراد صادر شده باشد ، نتواند به درستی حق آنها را اجرا کند.

وی یادآوری کرد که اگر رای گیری پس از یک دوره غیرمعمول برگزار می شد ، پیامدهایی را که در آن زمان ممکن بود به همراه نداشته باشد ، و مانند بحث در مورد تورم در حوزه اقتصادی بود. دعوی طولانی مدت می تواند منجر به محکومیت شود ، اما مطمئناً با تورم اقتصادی ، این محکومیت ممکن است عادلانه و عادلانه نباشد و خسارت و همچنین بعد جرم را جبران نکند.

این کارشناس حقوقی ادامه داد: نظم اجتماعی که پس از جرم نقض شد باید در اسرع وقت برقرار و جبران شود ، اما تمدید زمان برای دادرسی می تواند این اعاده نظم را به چالش کشیده و غیرممکن سازد و پیامدهای خاص خود را دارد. “ضرر ، که می تواند مانع و بازدارنده باشد. در حقیقت ، طولانی شدن دادرسی می تواند درآمد مردم را از یک دادرسی سریع و عادلانه سلب کند ، که منجر به نارضایتی عمومی و نارضایتی از دادگستری می شود.

این وکیل این سال را مطرح می کند که چه چیزی باعث تأخیر دارسی می شود؟ وی گفت: “مهمترین موضوعاتی که بعد انسانی دارند ، از جمله ناآگاهی افراد با مباحث حقوقی ، دعاوی نادرست ، عدم استفاده از وکلا و مشاوران حقوقی و عدم دانش کارشناسان پزشکی قانونی با دانش قضایی مدرن و موثر که دارای ابعاد انسانی هستند. می تواند منجر به تاخیر شود. “تأخیرهای ادارات و مراکز مسئول در پاسخ به سوالات دادگاه ها و عدم آمادگی ساختار نیز می تواند باعث تأخیر شود ؛ البته امروز شاهد هستیم که استفاده از روش های الکترونیکی در رسیدگی به پرونده های الکترونیکی بسیاری از این مشکلات را برطرف کرده است ، اما کمبود زیرساخت ها و عدم استفاده از دادرسی الکترونیکی می تواند منجر به تأخیر شود.

بیشتر بخوانید  برنده اسکار با رئیس جمهور اوکراین دیدار کرد

وی در مورد تصمیم به تعویق انداختن دارسی گفت: راه حل این است که مشکل و دلایل تأخیر را شناسایی کنیم و با اصلاح قوه قضاییه در روند قضایی یا اصلاح مشکلاتی که باعث به تعویق انداختن دارسی می شود ، آن را حل کنیم. به این موضوع پرداخته شده است ، یعنی این مشکل شناسایی شده و برای حل آن تلاش شده است.

سرانجام ، تادئوس تأكید كرد: اگر علل تأخیر دارسی را شناسایی كرده و با تصویب قوانینی یا اصلاح ساختار آنها را از بین ببریم؛ مطمئناً می توانیم موضوع تعلل دارسی را حل و فصل کنیم و امنیت قضایی و اعتماد عمومی را به سیستم قضایی بازگردانیم و در ذهن مردم ایجاد کنیم که دادگستری همیشه در اسرع وقت و در اسرع وقت با آن برخورد خواهد کرد. او اقداماتی را انجام می دهد که نمونه ای از بی عدالتی است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید