به بهانه ١٨ فروردین‌ماه؛ روز جهانی بهداشت و سلامتی



به گزارش شمانیوز ، سلامتی چیزی نیست که نتوان به آن رسیدگی کرد. اگر فردی می خواهد زندگی باکیفیتی داشته باشد باید به سلامت فردی و حتی اجتماعی توجه کند.

روز تاریخچه سلامت یا روز جهانی بهداشت

هر ساله 7 آوریل به عنوان روز جهانی بهداشت در کشورهای مختلف جهان نامگذاری شده است. در چنین روزی در سال 1948 در نیویورک، سازمان بهداشت جهانی اولین اساسنامه کنفرانس بین المللی بهداشت را تنظیم کرد. همچنین در ژوئن همان سال، اولین مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی با حضور نمایندگانی از بیش از 61 کشور در ژنو تشکیل شد.

هدف از این روز در سطح جهانی ایجاد یک تفکر جمعی است تا همه بتوانند مراقبت های مورد نیاز خود را در زمان نیاز در جامعه خود دریافت کنند.

هدف و رسالت روز جهانی بهداشت چیست؟

ماموریت روز جهانی بهداشت یا روز جهانی بهداشت، افزایش آگاهی عمومی در مورد موضوع بهداشتی خاص است که سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان اولویت های بهداشتی سال در نظر گرفته است.

این روز نقطه شروعی برای تحقق برنامه های بلندمدت سلامت است که باید خیلی قبل از 18 فروردین تکمیل و ارائه شود.

هدف این سازمان تامین حداکثر امکانات بهداشتی و تندرستی برای انسان های روی زمین است. در راستای این هدف، این سازمان برنامه های زیادی را برای کمک به کشورها برای تقویت سلامت عمومی خود اجرا می کند.

نقش لبنیات در حفظ و بهبود سلامت

لبنیات فواید زیادی برای بدن انسان دارند. دلیل اصلی مصرف مداوم شیر و لبنیات، تامین کلسیم مورد نیاز بدن است، اما این تنها خاصیت شیر ​​نیست زیرا می تواند منبع ویتامین D، فسفر و سایر منابع املاح و ویتامین ها باشد. فرآورده های لبنی شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، پنیر و خامه گروهی از مواد غذایی هستند که به قدری مغذی هستند که تقریبا تنها گروهی از مواد غذایی هستند که اکثر نیازهای بدن را تامین می کنند.

پروتئین های شیر بسیار با کیفیت و منحصر به فرد هستند، همچنین کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کرده و از بروز اختلالات و ضایعات استخوانی جلوگیری می کنند و مصرف کافی آن در کودکان و نوجوانان باعث افزایش رشد قد آنها می شود. لبنیات همچنین بهترین منبع ویتامین های مختلف از جمله ویتامین A و ویتامین های گروه B به خصوص B2 هستند. مصرف لبنیات باعث بهبود سلامت استخوان ها، پیشگیری از پوکی استخوان، حفظ سلامت دندان ها، مقاومت بدن در برابر آسیب ها و ضربه ها، افزایش انعطاف پذیری و افزایش هوش می شود.

بیشتر بخوانید  فروش ویژه نوبرانه ایران خودرو از امروز 7 مرداد آغاز شد+ قیمت

توصیه می شود همه افراد به ویژه کودکان، نوجوانان و سالمندان استفاده از لبنیات را در برنامه غذایی خود بگنجانند تا از خواص لبنیات برای بدن انسان و فواید آن برای سلامتی بهره مند شوند.

چه تعداد لبنیات در روز مصرف کنیم؟

شیر حاوی پروتئین های مورد نیاز بدن است، بنابراین حدود یک لیتر شیر می تواند 80 تا 100 درصد پروتئین بدن انسان را در طول روز تامین کند، اما کلسیم نقش مهمی در بدن انسان دارد، کلسیم برای نوجوانان و کودکان در حال رشد بسیار مهم است. زیرا برای تراکم استخوان و رشد استخوان در بدن مفید است و اگر کلسیم مورد نیاز بدن را در این دوران تامین کنند، در سنین میانی و بزرگسالی دچار پوکی استخوان نمی شوند. میزان کلسیم مورد نیاز بدن انسان در طول روز حدود 800 تا 1200 میلی گرم است.

به طور متوسط ​​یک لیوان شیر حدود 300 میلی گرم کلسیم یا حدود یک سوم نیاز بدن به کلسیم را تامین می کند. عوارض ناشی از کمبود کلسیم در بدن انسان می تواند منجر به بیماری هایی مانند راشیتیسم در کودکان، استئومالزی در میانسالی و پوکی استخوان در بزرگسالی شود. بنابراین با مصرف شیر، ماست، پنیر، بستنی یا لبنیات می توان از بروز این بیماری ها پیشگیری کرد.

فواید درمانی مصرف شیر و لبنیات

1. پیشگیری از پوکی استخوان

برای اینکه توده استخوانی بدن متخلخل نشود و بافت استخوانی جدید که به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می یابد، ادامه پیدا کند، باید عوامل متعددی را در نظر گرفت. یکی از مهمترین چیزها دریافت کلسیم کافی برای بدن است. شیر و شیر یکی از اصلی ترین منابع طبیعی و خوراکی هستند که می توان برای این منظور استفاده کرد.

2. با مصرف شیر خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید

شواهد قوی وجود دارد که مصرف شیر می تواند از سرطان روده بزرگ و سینه در زنان پیشگیری کند. مطالعات روی حدود 50000 مرد در سوئد همچنین نشان داده است که مردانی که روزانه 1.5 لیوان یا بیشتر شیر می نوشند، 35 درصد کمتر از کسانی که کمتر از دو لیوان شیر در هفته می نوشند، در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند. مطالعه دیگری در نروژ نشان داد افرادی که از کودکی تا بزرگسالی به مصرف شیر ادامه می‌دهند کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.

بیشتر بخوانید  بهترین ایده ها را برای فناوری های نرم و صنایع فرهنگی خلاق شناسایی کنید

کلسیم و چربی‌های طبیعی موجود در لبنیات که به نام اسید لینولئیک مزدوج (CLA) شناخته می‌شوند، از اجزای اصلی سرطان کولورکتال هستند. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات سرطان آمریکا، بین دریافت کلسیم و سرطان روده بزرگ رابطه معکوس وجود دارد. یکی دیگر از عوامل پیشگیری از سرطان، وجود ویتامین D در شیر است که در تنظیم رشد سلولی و پیشگیری از سرطان نقش دارد. این امر به ویژه برای افرادی که در آب و هوای با نور کم زندگی می کنند بسیار مهم است.

مطالعه دیگری که بر روی زنان سوئدی انجام شد، نشان داد کسانی که حدود یک گرم کلسیم مصرف می‌کنند، حدود 30 درصد کمتر از کسانی که نیمی از این مقدار کلسیم را در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند، به سرطان روده بزرگ مبتلا می‌شوند. می توان گفت مصرف سه لیوان شیر در روز می تواند در کنار سایر غذاها کلسیم کافی بدن را تامین کند. اگر شیر کافی در دسترس نباشد یا مصرف شود، می توان علاوه بر شیر از لبنیات دیگر مانند پنیر و ماست نیز استفاده کرد تا از خواص لبنی بدن انسان بهره مند شود.

3. تامین کلسیم با استفاده از لبنیات

یکی از مهمترین خواص لبنیات برای بدن انسان تامین کلسیم است. تامین ناکافی کلسیم مادام العمر خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که دریافت ناکافی کلسیم می تواند منجر به کاهش تراکم استخوان، کاهش سریع تراکم استخوان و افزایش میزان شکستگی شود. مطالعات همچنین نشان داده اند که بسیاری از مردم کمتر از نیمی از مقدار توصیه شده کلسیم مورد نیاز برای ساخت و حفظ استخوان های سالم را مصرف می کنند.

منابع اصلی کلسیم لبنیات کم چرب مانند شیر و همچنین ماست، پنیر و بستنی است. برخی از سبزیجات تیره، سبزیجات برگ دار، کلم بروکلی و اسفناج نیز منابع خوبی از کلسیم هستند. منابع دریایی مانند ساردین و ماهی قزل آلا، توفو، و همچنین بادام و غذاهای غنی شده با کلسیم مانند آب پرتقال، غلات کامل و نان از جمله منابع کلسیمی هستند که می توانید برای تامین کلسیم در بدن خود استفاده کنید.

آیا نیاز به کلسیم در طول زندگی تغییر می کند؟

نیاز بدن به کلسیم در بزرگسالی و در سنین کودکی و نوجوانی بیشتر است.

بیشتر بخوانید  مسئول رفع محدودیت اینترنت نیستم

– در دوران بارداری و شیردهی نیاز به کلسیم نسبت به سایر مواقع بیشتر است.

زنان یائسه و مردان مسن نیز به کلسیم بیشتری نیاز دارند. علاوه بر این، با افزایش سن، توانایی بدن برای جذب کلسیم و سایر مواد مغذی کاهش می یابد.

افراد مسن مبتلا به بیماری های مزمن نیز جذب کلسیم کمتری دارند، بنابراین مصرف لبنیات باید همیشه در اولویت این افراد باشد تا بتوانند بخشی از نیاز کلسیم خود را تامین کنند.

4. پیشگیری از بیماری های قلبی با مصرف شیر

وقتی صحبت از خواص لبنیات بدن انسان و فواید مصرف شیر برای سلامتی می شود، تاثیر آن بر رشد و استحکام استخوان ها و تامین کلسیم بدن همه ما را به یاد می آوریم. اما بد نیست بدانید یکی از مهمترین مزایای مصرف شیر تاثیر آن بر سلامت سیستم قلبی عروقی است.

به دلیل وجود پتاسیم در شیر، مصرف آن با آزاد شدن ماهیچه های شریانی و کاهش فشار خون همراه است. در نتیجه افزایش دریافت پتاسیم به دلیل مصرف شیر، همراه با کاهش مصرف سدیم (نمک) یکی از مهم ترین تغییرات رژیم غذایی است که می تواند در درجه اول خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.

تحقیقات نشان داده است افرادی که حدود چهار گرم پتاسیم در روز مصرف می کنند، تقریباً نصف کمتری در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی هستند.

علاوه بر این مصرف شیر در پیشگیری از فشار خون و چاقی موثر است.

تحقیقات نشان داده است که مصرف دو یا سه لیوان شیر در روز به همراه مصرف سایر لبنیات و محصولات غذایی می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. علاوه بر این، کلسترول موجود در شیر و لبنیات و همچنین اسید چرب لینولئیک کونژوگه (CLA) موجود در شیر مفید است که در پیشگیری از حملات قلبی و سکته مغزی موثر است. توصیه می شود افرادی که سطح چربی خون و کلسترول بالایی دارند از شیر کم چرب استفاده کنند.

5. خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و چاقی را کاهش دهید

تحقیقات در مورد مصرف لبنیات پرچرب نشان می دهد که برخلاف تصور رایج، مصرف آنها می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش داده و تا حدودی از چاقی پیشگیری کند.

روابط عمومی شرکت صنایع شیری ایران

دیدگاهتان را بنویسید