به گزارش ایرنا ، پنج پروژه ملی وزارت صنعت ، معدن و تجارت متعلق به شرکت توسعه معدن و معدن خاورمیانه (MIDCO) در 79 امین اسکن “تاکتیک ها و امید به جهشی در تولید” روز چهارشنبه شرکت کردند. وزیر صنعت علیرضا رزم حسینی. استخراج و تجارت و حضور در یک کنفرانس ویدیویی از بالاترین مقام اجرایی دولت استفاده خواهد شد.
بر اساس این گزارش ، این پروژه ها شامل مجتمع فولاد شرکت فولاد ایرانیان زرند ، کارخانه کاتد سازی بابک مس ایرانی ، ناوگان معدنکاری صنعتی خاورمیانه ، مجتمع کباب آهک و دولومیت از شرکت معدن و بازسازی خاورمیانه است. (ممرادکو) و کاک روش واحد خشک کردن خنک کننده (CDQ شرکت فولاد زرند ایرانیان است.
400،000 میلیارد ریال برای اجرای این پروژه ها سرمایه گذاری شده است و این زمینه اشتغال 4150 نفر را فراهم می کند.
مشخصات طراحی
1- مجتمع فولاد شرکت ذوب آهن ایران زرند
در شرکت فولاد سازی ایران زرند قبل از بهره برداری از معدن سنگ آهن در جلال آباد و کارخانه های تولید کنسانتره سنگ آهن ، گلوله های آهن و متالورژی کک سازی و همچنین متالورژی. کوره های بلند و تولید فولاد بلوک های فولادی با ظرفیت 1.7 میلیون تن در سال تولید می کند.
عملیات اجرایی این مجموعه در شهرک زرند ، استان کرمان ، در زمینی به مساحت 376 هکتار از دسامبر سال 2012 آغاز شد که اکنون به مرحله تولید رسیده است. با افتتاح مجتمع فولاد زرند ، زمینه اشتغال پایدار 2300 نفر به طور مستقیم فراهم می شود.
لازم به ذکر است که در این مجتمع فولادی به منظور ایجاد تنوع در سبد انرژی میدکو و کاهش فشار بر شبکه گاز و برق کشور ، از فناوری کوره بلند استفاده می شود که در آن انرژی مورد نیاز برای تولید فولاد از طریق زغال سنگ و کک متالورژی تحویل داده شود
2- مجتمع تولید کاتد مس شرکت مس ایرانی بابک
این مجموعه در 20 کیلومتری شمال شهر بابک در استان کرمان و در زمینی به مساحت 220 هکتار ساخته شده است. ساخت این مجتمع در آگوست سال 2011 در شرکت مس ایرانی بابک آغاز شد که با افتتاح آن ضمن معرفی آخرین فناوری جهانی زیست محیطی در تولید کاتد مس در ایران و جهان ، 50 هزار تن ظرفیت کاتد مس (معادل 15) تولید شد. درصد) ظرفیت تولید عسل کشور را افزایش می دهد.
با افتتاح این پروژه ، اشتغال پایدار به طور مستقیم برای 400 نفر ایجاد می شود.
3- تجهیزات ناوگان معدنی شرکت کاراوران صنعت خاورمیانه
از آنجا که حجم عملیات استخراج در مجتمع میدکو بیش از 150 میلیون تن در سال تخمین زده می شود ، شرکت صنعتی کاروان خاورمیانه در سال 2010 برای انجام عملیات استخراج و استخراج مواد معدنی مورد نیاز کارخانه های فرآوری میدکو تأسیس شد.
این شرکت به منظور ارائه خدمات با كیفیت به عنوان یكی از شركتهای برجسته كشور ، گامهای بلندی در زمینه تجهیزات و بهره برداری از معادن برداشته است.
در حال حاضر ، ناوگان کاروان ماشین آلات معدن Midco در این شرکت از 181 دستگاه مختلف شامل 125 کامیون کمپرسی ، 18 روسری و 38 نوع بولدوزر ، گریدر ، بیل ، لودر و غیره تشکیل شده است.
از طریق تجهیزات ناوگان عملیات معدنی شرکت خاورمیانه کاراوران صنعت ، میدکو علاوه بر انجام حجم عظیمی از عملیات استخراج ، اشتغال مستقیم 1100 نفر را فراهم کرده است.
4- مجتمع شلیک آهک و دولومیت شرکت توسعه و نوسازی معادن در خاورمیانه (ممرادکو)
آهک پخته شده یا کلسینه شده و دولومیت دو ماده مصرفی در صنعت فولاد هستند که کیفیت ، ذخیره و استفاده از آنها تأثیر بسزایی در محصول نهایی دارد. از طرف دیگر ، ظرفیت Midco Steel تا پایان سال 1400 به 4.2 میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت که به حجم زیادی آهک و دولومیت نیاز دارد. برای تأمین نیاز مجتمع های فولادی Midco ، مجتمع بو دادن آهک و دولومیت توسط شرکت توسعه و بازسازی معادن خاورمیانه (Memradco) با ظرفیت تولید 400000 تن در سال ساخته شد.
پیش بینی می شود با راه اندازی این مجموعه اشتغال پایدار برای 300 نفر به طور مستقیم فراهم شود.
5- کولر کک خشک (CDQ) شرکت فولاد زرند ایرانیان
یکی از مهمترین استراتژیهای توسعه Midco به حداکثر رساندن بهره وری انرژی و رعایت بالاترین استانداردهای زیست محیطی در سطح جهانی است. از آنجا که متالورژی کک به عنوان منبع اصلی انرژی مورد استفاده در فرایند تولید کوره بلند مورد نیاز است ، Midco واحد سخت شدن ذغال خشک (CDQ) را به عنوان پیشرفته ترین فناوری بهره وری در جهان راه اندازی کرده است. انرژی و انطباق با استانداردهای زیست محیطی در زمینه تولید.
در خنک سازی خشک کک ، به جای استفاده از آب ، کک مذاب در یک فضای بسته کنترل شده توسط گاز نیتروژن خنثی خنک می شود. در اثر تماس گاز نیتروژن با کک ، گرمای کک به این گاز منتقل می شود که پس از آن با بازیابی این گرما ، برق تولید می شود.
در شرکت ذوب آهن ایران زرند ، کک متالورژی با این روش خنک می شود ، که علاوه بر صرفه جویی در سال 1.4 میلیون متر مکعب آب ، 14 گرم مگاوات برق از گرمای بازیابی شده از خنک کننده کک تولید می کند.
این مجموعه در شهرک زرند و نزدیک کارخانه های کک سازی در زرند ساخته شده است و مراحل ساخت آن از اردیبهشت ماه سال 1394 آغاز می شود. علاوه بر این ، با شروع بهره برداری از کولر کک به روش CDQ ، زمینه اشتغال پایدار 50 نفر به طور مستقیم ارائه می شوند.
به گزارش ایرنا ، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز گذشته سه شنبه در 87 امین پویش تولید و امید به جهش تولید ، در ارتباط تصویری با استانهای آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، گیلان و سیستان و بلوچستان ، دستور افتتاح 62 پروژه تولیدی ، اقتصادی و زیربنایی در مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی در مناطق آزاد صادر شده به ارس ، ماکو ، انزلی و چابهار را صادر کرد.
در مجموع سه هزار و 105 میلیارد تن سرمایه گذاری برای این پروژه ها انجام شده است که باعث ایجاد اشتغال برای 1638 نفر شده است.