مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد که دانستن توصیه ها ممکن است بهترین زمان برای مراجعه به پزشک باشد.
1- به خودت نگاه کن
هر 3 تا 4 ماه یکبار پوست دست ها، پوست سر، نوک انگشتان، اطراف ریشه ناخن و زیر بغل را بررسی کنید. هرگونه تغییر شکل یا تغییر رنگ لکه و ایجاد لکه های قرمز روی پوست به این معنی است که باید با متخصص مشورت کنید.
علائم خستگی را جدی بگیرید.
آیا نمی توانید صبح ها بدون ساعت زنگ دار بیدار شوید؟
آیا بعد از ظهر احساس خستگی می کنید؟
آیا معمولاً بعد از ظهر چرت می زنید؟
اگر به هر یک از این سؤالات پاسخ مثبت داده اید، احتمالاً رویایی را از دست داده اید.
8 ساعت کامل در شب بخوابید. اگر همچنان بی خوابی دارید به پزشک مراجعه کنید.
3- بعد از 50 سالگی سالی یکبار قد خود را اندازه بگیرید.
این امر به ویژه برای زنان برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مهم است. رشد کم می تواند نشانه کمبود مواد معدنی در استخوان ها باشد.
4- به رنگ ادرار توجه کنید.
ادرار شفاف به این معنی است که شما در سلامت کامل هستید. اما اگر ادرار تیره شد یا بدبو شد به این معنی است که آب کافی نمی نوشید. اگر بعد از نوشیدن آب کافی این حالت ادامه پیدا کرد، باید با پزشک مشورت کنید. اگر ادرار شما زرد روشن است، ممکن است به دلیل مصرف ویتامین های گروه B یا مولتی ویتامین ها باشد.
ضربان قلب خود را بعد از ورزش بررسی کنید.
زنانی که پس از ورزش ضربان قلبشان کمتر از حد معمول است، دو برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی در طی 10 سال قرار دارند. حتما یک تست ورزشی (20 دقیقه پیاده روی سریع یا دو دقیقه) انجام دهید. سپس 15 ثانیه پس از توقف ضربان قلب خود را بشمارید. عدد به علاوه 4 نشان دهنده ضربان قلب شماست.
سپس 2 دقیقه استراحت کنید و دوباره نبض را بشمارید و به 4 اضافه کنید. عدد دوم را از عدد اول کم کنید و اگر عدد جدید شما کمتر از 55 است با پزشک خود تماس بگیرید.
6- اگر دیابت دارید مراقب پاهای خود باشید.
پای افراد دیابتی معمولاً از خشکی، شوره سر، زخم و عفونت رنج میبرد. از آنجایی که این افراد درد کمتری را احساس می کنند، باید بیشتر مراقب پاهای خود باشند.
7. فشار خون خود را به طور منظم چک کنید.
از 18 سالگی فشار خون خود را با فشارسنج خانگی اندازه گیری می کنید. این کار باعث می شود بلافاصله متوجه فشار خون بالا شوید و به پزشک مراجعه کنید.
8 هر روز صبح به شانه های خود نگاه کنید.
اگر احساس می کنید ریزش موی شما افزایش یافته است از پزشک خود بخواهید آزمایش خون تجویز کند.کمبود آهن می تواند یکی از دلایل ریزش مو باشد.
کم کاری تیروئید یکی از دلایل آن است.
آزمایش های لازم برای تشخیص زودهنگام بیماری ها
این آزمایشات برای تشخیص زودهنگام بیماری بدون علائم خاصی انجام می شود.
1- دیابت نوع 2
قند خون خود را بعد از حداقل 8 ساعت گرسنگی اندازه گیری کنید. میزان طبیعی این آزمایش کمتر از 110 میلی گرم در دسی لیتر است. سطح طبیعی قند خون 2 ساعت بعد از غذا کمتر از 140 است.
بزرگسالان سالم بالای 45 سال باید هر سه سال یکبار قند خون خود را اندازه گیری کنند. افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند باید قند خون خود را در فواصل کوتاه تری اندازه گیری کنند. افرادی که اضافه وزن دارند، کسانی که خویشاوندانشان مبتلا به دیابت نوع 2 هستند و برخی از گروه های نژادی در معرض خطر هستند.
2- چربی خون بالا
اندازه گیری کلسترول تام، کلسترول بد (LDL)، کلسترول خوب (HDL)، نسبت کلسترول تام و کلسترول بد و همچنین اندازه گیری تری گلیسیرید. همه افراد بالای 20 سال باید هر 5 سال یکبار آزمایش چربی خون انجام دهند اگر کلسترول LDL آنها کمتر از 130 باشد. اگر کلسترول LDL شما بین 130 تا 160 باشد (محدود)، باید هر 1 تا 3 سال یکبار آزمایش چربی خون انجام دهید. .
اگر فرد فاکتورهای خطر بیماری قلبی عروقی را نیز داشته باشد یا علت پزشکی دیگری وجود داشته باشد، میتواند در فواصل زمانی کوتاهتری انجام شود.
3- فشار خون بالا
فشار خون بالا یعنی حداکثر فشار خون بالای 140 و حداقل فشار خون بالای 90 میلی متر جیوه. اگر حداکثر فشار خون بین 130 تا 140 یا حداقل فشار خون بین 85 تا 90 میلی متر جیوه باشد، فشار خون “محدود” در نظر گرفته می شود.
در افراد سالم با فشار خون طبیعی، فشار خون باید هر دو سال یکبار اندازه گیری شود.
بزرگسالان مبتلا به فشار خون مرزی باید فشار خون خود را هر 3 تا 6 ماه اندازه گیری کنند.
4- سرطان کولورکتال
سرطان روده بزرگ اغلب توسط پولیپ روده بزرگ ایجاد می شود. اگر پولیپ ها به زودی شناسایی و برداشته شوند، می توان از سرطان روده بزرگ پیشگیری کرد.
یک آزمایش خون مخفی برای تشخیص زودهنگام پولیپ و سرطان روده بزرگ مورد نیاز است. بر اساس این آزمایش، مقدار کمی خون در مدفوع تشخیص داده می شود.
همه افراد باید در سن 50 سالگی آزمایش خون مخفی انجام دهند و سیگموئیدوسکوپی کنند. آزمایش خون مخفی باید سالی یک بار و سیگموئیدوسکوپی هر 5 سال یکبار انجام شود.
کولونوسکوپی را در 50 سالگی و سپس هر 10 سال یکبار انجام دهید.
بهترین زمان برای مراجعه به پزشک!
5- گلوکوم یا آب سیاه
گلوکوم یا گلوکوم افزایش غیرطبیعی فشار داخل چشم است. برای تشخیص این عارضه از تونومتری (اندازه گیری فشار داخل چشم) استفاده می شود.
معاینه کامل چشم باید در فواصل سنی زیر انجام شود:
– از 20 تا 29 سال: هر 3 تا 5 سال یکبار
– بین 30 تا 39 سال: یک بار در 2 تا 4 سال
دیگران باید حداقل دو بار در این دوره (تا 39 سال) معاینه چشم انجام دهند.
– بین 40 تا 64 سال: یک بار در 2 تا 4 سال
– از 65 سال: یک بار در 1 تا 2 سال
6- سرطان مثانه
سرطان مثانه می تواند باعث خونریزی واضح یا میکروسکوپی در ادرار شود. هرکسی که سیگار می کشد، یا قبلا سیگار کشیده است، یا در گذشته در معرض مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع رنگ، چرم، لاستیک و لاستیک بوده است، باید بعد از 60 سالگی آزمایش ادرار انجام دهد تا بررسی شود که آیا خون در ادرار وجود دارد یا خیر. . .