مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

بهترین راه درمان قانقاریا (گانگرن) چیست؟

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



بیماری قانقاریا (گانگرن) چیست؟ درمان خانگی قانقاریا


درمان گیاهی قانقاریا ممکن است به کاهش مرگ بافت های بدن کمک کند؛ اما قبل از پیگیری روش های طبیعی، همیشه باید با پزشک خود درباره مسائل مربوط به مصرف گیاهان با هدف درمانی صحبت کنید.


طبق گفته متخصصان مایو کلینیک، قانقاریا معمولا در اندام ها شما، از جمله پا، دست و انگشتان شما رخ می دهد. با این حال ممکن است شما قانقاریا را در عضلات و اندام های داخلی نیز ببینید.


این بیماری ممکن است با یک عفونت باکتریایی مرتبط باشد و یا ممکن است به علت یخ زدگی ایجاد شود. اگر دچار دیابت هستید، سیگاری هستید، الکل مصرف میکنید یا خونریزی عمومی دارید، خطر بیشتری برای ابتلا به گانگرن شما را تهدید می کند. تغذیه مناسب و شیوه زندگی سالم می تواند به پیشگیری از گانگرن کمک کند و یا موجب بهبودی شما شود.


این بیماری در اثر عفونت با باکتری کلوستریدیوم پرفرنژنس که حتی در زباله های خانگی هم یافت می‌شود ایجاد می‌شود. همچنین نوعی دیگر از این بیماری با نام قانقاریا استرپتوکوکی توسط استرپتوکوک پیوژنز یا همان استرپتوکوک‌های گروه A ایجاد می‌شود. این بیماری یکی از انواع بافت‌مردگی در بدن است و عفونت زخم‌ها یا آسیب خوردن به بافت‌ها باعث آن می‌شود.


هنگامی که بافت بخشی از بدن به خاطر فقدان خون‌رسانی بمیرد قانقاریا رخ می‌دهد. مرض قند یا سختی رگ (تصلب شرایین) نیز می‌تواند باعث سیاه‌مردگی شود.


علائم شایع قانقاریا پوست آبی یا سیاه، درد و ترشح بدبو است. درمان این بیماری به فراخور شدت آسیبی که بافت دیده از تجویز آنتی‌بیوتیک تا قطع بخش مبتلای بدن متفاوت است



علل بیماری قانقاریا


قانقاریا وقتی رخ می دهد که جریان خون به یک قسمت از بدن متوقف شود یا به شدت کاهش یابد. جریان خون می تواند در موارد زیر متوقف و در نتیجه قانقاریا ایجاد شود:


  • عفونت با باکتری کلستریدیوم پرفرنژانس می تواند منجر به بیماری قانقاریا شود.

  • از دیگر علل ایجاد بیماری قانقاریا تشکیل لخته خون در یک سرخرگ است.

  • آسیب بافتی در اثر حوادث، جراحی، یا زخم های سوراخ کننده عمقی می تواند باعث ایجاد بیماری قانقاریا شود.

  • له شدگی که باعث قطع جریان خون شود می تواند سبب بیماری قانقاریا شود.

  • از دیگر علل بیماری قانقاریا تصلب شرایین (سفت و انعطاف ناپذیر شدن سرخرگ ها) است.

  • سرمازدگی طولانی مدت می تواند منجر به بیماری قانقاریا شود.


عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به قانقاریا


  1. دیابت شیرین از عوامل موثر در ایجاد بیماری قانقاریا است.

  2. جریان خون کم در یک بافت خاص می تواند باعث ایجاد بیماری قانقاریا شود.

  3. سن بالا، از عوامل تاثیر گذار بر ابتلا به بیماری قانقاریا است.

  4. سیگار کشیدن، از عوامل موثر در ایجاد بیماری قانقاریا است زیرا باعث اختلال در خونرسانی می شود.

  5. سوء مصرف الکل، که در کار رگ های خونی اختلال ایجاد می کند می تواند منجر به قانقاریا شود.


انواع بیماری قانقاریا


قانقاریا وقتی رخ می دهد که جریان خون به یک قسمت از بدن متوقف شود.دو نوع مهم بیماری قانقاریا عبارتند از قانقاریای خشک و قانقاریای تر. بسیاری از علل بیماری قانقاریای خشک، عفونی (میکروبی) نیست.


ولی همه انواع قانقاریای تر، عفونی می باشند، یعنی در اثر باکتری به وجود می آیند. محل شایع بروز هر دو نوع قانقاریا، شامل انگشتان دست و پا، بازوها و ساق پاها می باشد.


قانقاریای تر


قانقاریای تر که نام مرطوب نیز خوانده می شود، یکی از خطرناک ترین انواع قانقاریا می باشد. اگر این نوع از قانقاریا درمان نشود، معمولا بیمار دچار عفونت خون (سپسیس) می شود و بعد از چند ساعت و یا چند روز می میرد.


اگر قسمتی از بدن دچار عفونت شود و عفونت آن درمان نگردد، به علت ورم بافت در آن محل، خون کافی به آنجا نمی رسد و گاز و مواد سمی باکتریایی تولید می شوند و در نهایت همه این عوامل باعث ایجاد قانقاریای مرطوب می شوند.


همچنین کاهش جریان خون به علت بریدگی و یا آسیب عروقی نیز می تواند قانقاریای مرطوب را ایجاد کند. قانقاریای مرطوب دارای ترشحات آبکی و یا چرکی در محل ضایعه می باشد، به همین خاطر به نام مرطوب خوانده می شود.


قانقاریای خشک


اگر قانقاریای خشک عفونی نشود، باعث مرگ بیمار نمی شود. به هر حال؛ این نوع از قانقاریا در اثر مرگ بافت بوجود می آید. معمولا قانقاریای خشک به کندی یشرفت می کند و روزها تا ماه ها طول می کشد. بسیاری از بیماری ها منجر به قانقاریای خشک می شوند، این بیماری ها عبارتند از: دیابت، آترواسکلروز (تصلب شرایین)، اعتیاد به دخانیات و سیگار کشیدن.


هنگامی که رگ های خونی بسته می شوند و جریان خون به قسمتی از بدن قطع می شود، در عرض چند ساعت تا چند روز قانقاریای خشک رخ می دهد. اغلب قانقاریای خشک، ضایعه ای سرد، خشک و بی رنگ و بدون ترشحات آبکی و یا چرکی است و به همین دلیل به نام خشک معروف است.


علائم قانقاریای خشک


  1. بی حسی و سردی بافت از علائم قانقاریای خشک است

  2. تغییر رنگ بافت مبتلا به قانقاریا (از قرمز به قهوه ای و در نهایت سیاه می شود)

  3. بافت مبتلا به قانقاریا، خشک و مومیایی می شود و ممکن است پوسته خارجی آن بیفتد.


علائم قانقاریای مرطوب


  • ورم و درد شدید در منطقه درگیر از نشانه های قانقاریای مرطوب است.

  • ترشحات بد بو از بافت، از دیگر علایم قانقاریای مرطوب است.

  • در قانقاریای تر ظاهر بافت مرده، مرطوب و سیاه می شود.

  • داشتن تب و علائم عفونت خون از دیگر نشانه های قانقاریای مرطوب است.

  • از نشانه های قانقاریای تر، قرمز شدن بافت و خروج ترشحات آبکی و یا چرکی از آن است.


قانقاریا چگونه تشخیص داده می شود


بسیاری از علل بیماری قانقاریای خشک، عفونی (میکروبی) نیست.


معاینه بدنی بیمار توسط پزشک.


آرتریوگرام: اشعه ایکس مخصوصی که انسداد در رگ های خونی را مشخص می کند.


آزمایش خون: در بیماری قانقاریا تعداد گلبول های سفید خون ممکن است خیلی زیاد شوند.


انجام سی تی اسکن در بیماری قانقاریا به منظور بررسی اعضای داخلی بدن.


کشت بافت مبتلا به قانقاریا و یا ترشح زخم برای شناسایی عفونت باکتریایی.


بررسی بافت مشکوک به قانقاریا، زیر میکروسکوپ برای دیدن اینکه سلول ها مرده اند یا نه.


جراحی برای یافتن و برداشتن بافت های مرده.


تشخیص قانقاریا از طریق عکس‌برداری با اشعه ایکس.



درمان های گیاهی قانقاریا


گیاهان متعددی وجود دارد که ممکن است به طور موثری به درمان قانقاریا کمک کند. طبق گفته فیلیس بالچ، محقق حوزه تغذیه و نویسنده کتاب “Prescription for Nutritional Healing”، گیاه “کوله خاس” (با نام لاتین Butcher`s broom، نام‌های دیگر: جز، جیز (مازندران)، چُوشْت، چُشْت (تالش)، هس (آستارا)، پل، کُول، کولر، کول کیش، کُولْ‌خَس، کُوله خَس) به طور موثری گردش خون شما را بهبود می بخشد،


همچنین سایر درمان های گیاهی مانند بروملین (کمپلکس استانداردی از پروتئازها که از ساقه آناناس استخراج می شود) و زردچوبه به کاهش تورم و التهاب کمک می کند. همچنین برگ زیتون اغلب برای کمک به مبارزه با عفونت استفاده می شود.


سایر گیاهان مفید برای قانقاریا عبارتند از برگ بو، کاینن (نوعی فلفل قرمز و تند هندی)، اکیناشا یا سرخار گل، جینکو، گیاه خوک طلایی (یک گونه گیاه پایا و دارویی از سرده آلاله و تیره آلالگان) و مهر قرمزدر نهایت مکمل های غیر گیاهی مانند کوآنزیم Q10 و اسیدهای چرب ضروری نیز می توانند مفید باشند.


گیاه اصلی درمان قانقاریا


کوله خاص، یک گیاه است که توسط پزشکان برای کمک به درمان قانقاریا تجویز شده است. مرکز سرطان Memorial Sloan-Kettering را یادآوری کرده است که گیاه کوله خاص، در درمان بسیاری از بیماری ها، از جمله مشکلات گردش خون، یبوست، هموروئید، التهاب، گرفتگی عضلات پا، لنفدوم و ورید واریسی مفید بوده است.


کوله خاص به علت توانایی اش در بهبود گردش خون، کاهش التهاب و درمان سندرم تونل کارپ، بیماری منیر، چاقی و ترومبوفلبیت شناخته شده است. کوله خاص یک بوته همیشه سبز است که در مناطق مختلف اروپا و آسیا رشد می کند.


هشدار درباره قانقاریا


قانقاریای ایجاد شده تنها با جراحی برای برداشتن بافت مشکل ساز، درمان می شود. قانقاریا یک مشکل جدی سلامتی است که می تواند منجر به قطع عضو های مختلف بدن شود. همچنین اگر قانقاریا به باکتری آلوده شود، می تواند به سرعت به سایر اندام شما گسترش یابد. در این حالت، اگر قانقاریا شما درمان نشده باشد، ممکن است کشنده باشد.


پس همیشه با پزشک خود در مورد روش های مناسب درمان برای قانقاریا صحبت کنید. یک متخصص مراقبت بهداشتی می تواند به شما بگوید که چه گیاهانی ممکن است برای وضعیت شما مفید باشد.


همچنین بخوانید:


همه چیز در مورد بیماری خطرناک قانقاریا


درمان بیماری‌ بِرگر (ترومبوآنژئیت انسدادی)


بیشتر بخوانید  آشنایی با انواع لنز چشم طبی و رنگی به زبان ساده
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *