درمان اگزما در کودکان
این بیماری با خشک شدن و خارش پوست شناخته شده و افرادی که به آن مبتلا هستند ممکن است بیشتر به عفونت های پوستی حساس باشند. در ادامه این مطلب از دلگرم ضمن آشنایی با علائم و علل، با روش های طبیعی درمان اگزما در کودکان نیز آشنا خواهید شد.
علائم اگزما در کودکان
اگزما باعث می شود که بخش هایی از پوست قرمز شود و به خارش بیافتد. علائم این بیماری به طور معمول به صورت دوره ای عود کرده و فروکش می کنند.علائم اگزما در کودکان معمولا از در شدت از خفیف تا شدید متغییر است و ممکن است شدت دوره های شیوع آن متغییر باشد. با گذشت زمان پوست ممکن است ضخیم شود و به خارش دائمی بیافتد.
این بیماری معمولا بر روی صورت و پوست سر نوزادان و بر روی زانو ها و بازوها ی کودکان تاثیر می گذارد. روش های سنتی برای درمان اگزما در کودکان شامل استفاده از مرطوب کننده قوی و کرم استروئید موضعی می باشد.
علل ایجاد کننده اگزما
اگزما ناشی از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی است که ممکن است شامل قرار گرفتن در معرض آلرژن ها، آلودگی هوا و عفونت ها باشد. مشکل اصلی این اختلال نقص در مانع پوستی است که باعث از دست رفتن رطوبت، ورود آلرژن ها و سپس التهاب می شود.این نقص ممکن است ناشی از یک محرک آلرژیک یا یک جهش ژنتیکی باشد که مانع از کارکرد صحیح پوست می شود.
موارد ابتلا به درماتیت آتوپیک در کشورهای صنعتی به میزان ۲ الی ۳ برابر افزایش یافته است. به طوری که ۱۵ الی ۲۰٪ کودکان و ۱ الی ۳٪ بزرگسالان در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است.آلرژی غذایی نیز با درماتیت آتوپیک در ارتباط است. حدود یک سوم کودکان مبتلا به درماتیت اتوپیک متوسط تا شدید آلرژی غذایی نیز دارند.
محرک های غذایی برای افراد مبتلا به اگزما ممکن است شامل موارد زیر باشند:
-
لبنیات -
تخم مرغ -
بادام زمینی و سایر آجیل ها -
گندم -
سویا -
ماهی
مدیریت و درمان اگزما در کودکان
اولین گام در جهت مدیریت درماتیت آتوپیک اجتناب از عوامل محرک است. این عوامل ممکن است شامل مواد غذایی یا آلرژن های محیطی باشد. به عنوان مثال، پشم پوست کودکان مبتلا به اگزما را تحریک می کند.استفاده از پارچه های جایگزین مانند پنبه و ابریشم به کاهش خارش و افزایش جذب مرطوب کننده ها از طریق پوست کمک می کند.
استفاده از مرطوب کننده جهت درمان اگزما
استفاده از مرطوب کننده ها، در هر زمانی از سال ها، برای این افراد ضروری است. به خصوص در ماه های زمستان که پوست تمایل بیشتری به خشک شدن دارد.
برای جلوگیری از خشکی پوست از یک مرطوب کننده با کیفیت (استفاده از پماد به جای کرم) روی پوست کودک خود استفاده کنید. به دنبال پماد هایی باشید که حاوی رنگ های مصنوعی و مواد شیمیایی نیستند.
بهتر است از مرطوب کننده ها و روغن ها را زمانی استفاده کنید که پوست مرطوب است. مثلا بعد از استحمام. مرطوب کننده های طبیعی مانند روغن نارگیل یا روغن آفتابگردان نیز ممکن است مفید باشد.
روغن دانه آفتابگردان جهت درمان اگزما در کودکان
روغن دانه آفتابگردان عملکرد پوست را بهبود می بخشد و به این ترتیب مانع از خشک شدن پوست می شود. به علاوه، استفاده از این روغن برای ماساژ دادن برای نوزادان ضرری ندارد.تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۳ در Pediatric Dermatology منتشر شده نشان می دهد روغن آفتابگردان باعث افزایش رطوبت پوست در بزرگسالان می شود و ممکن است مزایایی برای مراقبت از پوست نوزادان داشته باشد.
برای درمان اگزما در کودکان از روغن نارگیل استفاده کنید
روغن نارگیل یکی دیگر از داروهای موثر برای درمان اگزما در کودکان است. این روغن دارای خواص ضد قارچی، ضد باکتری، ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی است. روغن نارگیل به عنوان یک مرطوب کننده عمل کرده و برای جلوگیری از خشک شدن پوست مفید است.
مطالعه ای که Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine منتشر شده، نشان می دهد که روغن نارگیل با کیفیت به عنوان یک عامل ضد باکتری طبیعی و نرم کننده عمل کرده و بسیار مفید بوده و کارآیی ضد التهابی دارد.
برای استفاده موضعی کمی روغن نارگیل را مستقیما روی پوست آسیب دیده بمالید. برای از بین بردن خارش چند بار از این روش استفاده کنید. تا زمانی که علائم به طور کامل از بین بروند این کار را ادامه دهید.
برای استفاده خوراکی ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری روغن نارگیل را به رژیم غذایی روزانه کودک خود اضافه کنید تا علائم اگزما و کارکرد سیستم ایمنی بدن کودک بهبود پیدا کند. شما می توانید این روغن را به غذا یا نوشیدنی های فرزندتان اضافه کنید.
بلغور جو دوسر کلوئیدی برای درمان اگزما
بلغور جو دو سر کلوئیدی (پودر جو) یک درمان خوب برای کودکان مبتلا به اگزما است. این ماده کمک می کند تا خارش پوست کم شود و پوست تسکین پیدا کند. زیرا حاوی خواص ضد التهابی و تسکین دهنده است که باعث تسکین فوری می شود.
در سال ۲۰۱۲ مطالعه ای در Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology منتشر شده که نشان می دهد بلغور جو دوسر یک ماده ایمن و موثر است که در تهیه محصولات مراقبت از پوست یافت می شود. این ماده پتانسیل کمی برای تحریک و ایجاد حساسیت دارد.
مطالعات دیگر منتشر شده در Dermatology Research and Practice در سال ۲۰۱۲ نشان داده اند که استفاده از موادی مانند بلغور جو دوسر کلوئیدی، عملکرد حفاظتی پوست را در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک خفیف، حتی در صورت عدم وجود ضایعات، بهبود می دهد.
۱ فنجان بلغور جو دو سر کلوئیدی را به یک لگن پر شده از آب گرم اضافه کنید.اجازه دهید فرزندتان حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در این آب خیس بخورد.از این روش ۱ یا ۲ بار در روز، بسته به شدت بیماری پوستی، استفاده کنید.
روش دیگر
کمی آب را به چند قاشق غذاخوری بلغور جو دوسر کلوئیدی اضافه کرده و خمیری درست کنید.این مخلوط را روی پوستی که خارش دارد بمالید.پوست را با یک پارچه بپوشانید و ۳۰ دقیقه صبر کنید.از این درمان یک بار در روز استفاده کنید.
درمان اگزما در کودکان با روغن گل پامچال
-
مطالعات نشان داده اند که استفاده خوراکی و موضعی روغن گل پامچال اثرات مثبتی بر روی بیماران مبتلا به اگزما دارد. روغن گل پامچال حاوی اسیدهای چرب ضروری است که برای ایجاد مانع و عملکرد طبیعی پوست مفید است. -
دوز معمولی که برای کاهش اگزما استفاده می شود حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم در روز است. -
اثرات این روغن ممکن است در عرض ۴ تا ۸ هفته دیده شود. -
رژیم غذایی (پیدا کردن آلرژن ها)
یکی از علل عمده ایجاد زخم های ناشی از اگزما در کودکان، آلرژی غذایی است. اگر فکر می کنید اگزمای کودک شما از طریق خوردن ماده غذایی خاصی ایجاد شده است، آزمایش آلرژی ممکن است لازم باشد. در مورد انجام این آزمایش بیشتر با دکتر خود مشورت کنید.
در حقیقت کمی دشوار است که بفهمید کدام ماده غذایی موجب بروز اگزما شده است. زیرا ممکن است علائم چند روز پس از مصرف آن ماده غذایی رخ دهد. در این مورد بهتر است رژیم غذایی حذف را امتحان کنید. در این روش باید چند هفته مواد غذایی مشکوک را از رژیم غذایی کودک خود حذف کنید و ببینید آیا هیچ تغییری در علائم او ایجاد می شود؟
اگر نه، می توانید آن ماد غذایی را دوباره در طی چند روز به رژیم غذایی باز گردانید و علائم را مشاهده کنید. می توانید مواد غذایی مشکوک را به صورت متوالی حذف کرده و نشانه های ناشی از بدتر شدن یا بهبود اگزما را رصد کنید.
پروبیوتیک ها
پروبیوتیک ها باکتری های خوب هستند که در روده زندگی می کنند. این باکتری ها ممکن است به بهبود سیستم ایمنی کودک و قدرت محافظت کننده پوست کمک کنند. خوراندن پروبیوتیک ها به کودک ممکن است در درمان اگزما خفیف تا متوسط موثر باشد.
یک مطالعه منتشر شده در Epidemiology نشان داد که مصرف پروبیوتیک ها ممکن است در پیشگیری از بیماری های آلرژیک مانند اگزما مفید باشند. مزایا این مواد می توانند در صورتی که مادر در طول شیردهی از آنها استفاده کند، به طور مستقیم به بدن نوزاد وارد شود.برای درمان اگزما در کودکان ۱ الی ۲ بار در روز به کودک مواد غذایی پروبیوتیک بدهید.
همچنین بخوانید:
بهترین راه درمان اگزما در طب سنتی
اسید سالیسیلیک چیست و چه فوایدی برای درمان اگزما دارد؟
اگزمای پوستی آتوپیک و درمان این عارضه پوستی
راه های مناسب برای پیشگیری از اگزما پوستی