بندر ترکمنستان در محاصره آب و فاضلاب کوچه ها را به دریاچه تبدیل کنید!


سرنوشت حدود 40000 شهروند ساکن بندر ترکمنستان از دیرباز به دریا و دریا گره خورده است، چه در صبح در فصل ماهیگیری، چه زمانی که برای آب بیرون می روند و از دریا سخاوت می کنند و یا زمانی که باران می بارد. خانه های روی خیابان

تا قبل از سال 1305 نام بندرترکمن در هیچ یک از منابع تاریخی نیامده بود، اما در همان سال به دلیل افزایش عمق خلیج گرگان و کاهش عمق بندرگز، پایه‌های بندرترکمن و زیرساخت‌های آن ساخته شد که برای 20000 نفر فراهم شده است.

تا زمانی که جمعیت شهر به سطح مطلوب استفاده از زیرساخت ها نرسید، ساکنان بندرترکمن با مشکل اساسی مواجه نشدند، اما رشد جمعیت و گسترش محیط شهری با عدم توجه به ایجاد زیرساخت های مناسب در سکونتگاه های جدید به کندی صورت گرفت. . وی مشکلات شهر را به شهروندان گوشزد کرد و در مواقعی مانند بارندگی شدید روزهای آخر زندگی را برای آنها بسیار سخت کرد.

بی توجهی در تامین زیرساخت ها

بی توجهی به تامین زیرساخت های اولیه مانند شبکه جمع آوری آب های سطحی، بارندگی ها حتی پس از چندین ماه بدبختی به معضلی بزرگ برای اهالی بندر ترکمن تبدیل شده است و از یک سو مزارع خشک و دیم را با کمال میل آبیاری می کنند. دست دیگر آنها دیگر اهمیتی ندارند که بین فاضلاب های سرپوشیده در خیابان ها و کوچه ها حرکت کنند.

اگر در هر زمانی از سال بارندگی طولانی شود، ساکنان شهر ساحلی بندرترکمن بیشتر زانوی غم را در آغوش می گیرند و برای درد و درمان بی پایان خود چاره جویی می کنند.

سکونتگاه های نیم قرنی فارابی و امیرکبیر متعلق به منطقه بندرترکمن است که اهالی آن از باران و مصیبت های پس از آن بی پناهند.

این سکونتگاه ها حدود پنج هزار نفر جمعیت دارند و با وجود شیب مطلوب این منطقه به سمت خلیج گرگان، کانال های آب سطحی ساخته شده در این شهرک ها ظرفیت کافی برای حمل مقادیر زیادی آب باران را ندارند.

بندر ترکمنستان در محاصره آب و فاضلاب  کوچه ها را به دریاچه تبدیل کنید!

رونق فروش رونق

شدت مشکلات ناشی از حرکت آب روان در خیابان های بندرترکمن به حدی است که فروش چکمه به عنوان وسیله ای فراگیر پس از هر بارندگی شدید در برخی شهرک ها رونق می گیرد.

بیشتر بخوانید  حمله هواداران استقلال به صفحه اینستاگرام شیخ دیابته!

علاوه بر افزایش حرکت آب های سطحی به دلیل بارندگی در خیابان ها، مشکل بزرگتر تخلیه فاضلاب به کانال است که علاوه بر حمل و نقل دشوار، سلامت عمومی را به خطر می اندازد، اما تلاش گسترده ساکنان شهر. .

جحجه هادیور یکی از اهالی شهرستان امیرکبیر بندرترکمن به خبرنگار ایرنا می گوید: شغل من کشاورزی است اما هر بار که باران می بارد به جای اینکه به آبیاری زمین های کشاورزی راضی باشم نگران هستم که همسر و فرزندانم برای ورود دچار مشکل شوند. و ترک خانه به زخم کهنه کجا پناه ببرم؟

تبدیل کوچه ها به دریاچه

او می گوید: هر بار که باران می بارد کوچه ما به دریاچه تبدیل می شود تا جایی که برخی از همسایه ها جرأت خروج از خانه را ندارند.

این شهروند ساکن بندرترکمن ادامه داد: در سال های گذشته پیگیری های زیادی برای رفع این مشکل داشته ایم و بارها با شهرداری و شورای شهر مکاتبه کرده ایم اما تاکنون اتفاق مثبتی رخ نداده است. “

هادیور ادامه داد: هر زمان که اهالی برای رفع این مشکل به صورت دسته جمعی به مسئولان شهر مراجعه می کنند، ساعتی بعد کارگران شهرداری با بیل و کلنگ به این منطقه می آیند اما این تلاش ها پس از مدتی تا جلسه بعدی یا درخواست رفع مشکل در صورت لزوم پایان می یابد. صدای شدید باران دیگر به گوش مسئولان و کارگران نمی رسد.

وی افزود: جداول این منطقه کوچک و باریک بوده و قابلیت هدایت و انتقال فاضلاب و رواناب به دریا را ندارد. بر محله و ساکنان تأثیر می گذارد.

وی افزود: این میزان آب و ترکیب فاضلاب با پساب در فصل تابستان و بهار به چالش بزرگی تبدیل می شود و مگس ها و گونه های مختلف حشرات و پشه ها اطراف این شهرک را احاطه می کنند.

هادیور از مدیران گلستان خواست به کمک مردم بندرترکمن بیایند زیرا وام شهری برای رفع دائمی این مشکل کافی نیست.

بیشتر بخوانید  امیر تتلو در روز تولدش روی صحنه کنسرت خودکشی می کند؟ + داستان چیه؟

سقوط مکرر کودکان و سالمندان در خیابان های سیل زده

وی ادامه داد: حدود 15 هزار نفر از ساکنان شهرک های آسیب دیده بندرترکمن در چندین نوبت شاهد سقوط کودکان و سالمندان در خیابان های سیل زده بوده اند که نگرانی های دائمی در مورد خطر مرگ کودکان و سالمندان را در همه مناطق ایجاد می کند. ساکنان. فشار. “

عثمان اری توماج یکی دیگر از اهالی بندرترکمن نیز به خبرنگار ایرنا گفت: زمانی که عوارض را به شهرداری می پردازیم انتظار داریم خدمات مناسبی دریافت کنیم اما نمی دانیم مشکلات چند دهه ای ما چه زمانی حل می شود.

اری توماج یادآور شد: برخی از اهالی زباله ها را به جای انداختن در سطل مخصوص به داخل آب می ریزند که منجر به تخلیه فاضلاب و آب از شریان ها به دریا می شود.

وی گفت: بندر ترکمن یک شهر توریستی است و با کمترین بارندگی، خیابان ها و میادین شهر زیر آب رفتن خوب نیست.

این شهروند افزود: ما مخالف تحقق پروژه های عمرانی مانند گردشگری آشوراد نیستیم اما شایستگی هایی که محله ما برای گرانی تحقق این پروژه به دنبال آن است بسیار ناچیز و مقایسه آن کاملا اشتباه است.

اری توماج ادامه داد: اگر قرار است در سال های آینده میزبان گردشگران جزیره آشوراد باشیم باید حداقل محتوا را در این شهر ارائه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل سطح بالای آب های زیرزمینی، نفوذ رواناب و آب بارانی که در کوچه ها ذخیره می شود، ماندگاری بالایی دارد و به راحتی به داخل خاک نفوذ نمی کند زیرا خاک منطقه مرطوب و اشباع شده است.

رئیس شورای بندر ترکمن همچنین گفت: مشکل ساکنان برخی از محلات این شهرستان در انتقال بی رویه آب های سطحی سابقه ای چند دهه دارد.

سیروس چوگان افزود: پروژه شبکه فاضلاب بندرترکمن حداکثر برای 15 هزار نفر طراحی شده است اما در حال حاضر این شهر حدود 40 هزار نفر جمعیت دارد و طبیعی است که با امکانات فعلی نمی توان خدمات مناسبی داشت. به همه شهروندان ارائه می شود.»

بیشتر بخوانید  پیش بینی رسانه های اسرائیلی از توافق نهایی ایران و آمریکا

بودجه خارج از شهرداری است

وی بیان کرد: در کنار آبادی امیرکبیر، ساکنان منطقه فارابی نیز با مشکل جاری شدن سیلاب مواجه هستند. دغدغه آنها در این زمینه با نصب پمپ آب و تعریض کانالها موقتاً برطرف شده است اما حل شهرک امیرکبیر هزینه های میلیاردی می خواهد. «شهرداری از عهده تامین و پرداخت آن خارج است.

پولو گفت: پس از هر بارندگی محله های این شهرستان دچار آبگرفتگی می شود و این مشکل تا افزایش ظرفیت آبرسانی به جداول منطقه ادامه خواهد داشت.

به گفته وی، نقطه تقاطع یکی از لوله های آب از زیر مسیر راه آهن داخل شهر می گذرد و برای حل کامل آن باید با همکاری آب، فاضلاب و راه آهن راه حل اساسی اندیشیده شود.

بندر ترکمنستان در محاصره آب و فاضلاب  کوچه ها را به دریاچه تبدیل کنید!

احتمال تکرار سیل در آکالا و گمیشان

شهردار بندرترکمن به خبرنگار ایرنا گفت: رسیدگی به چالش بزرگ این شهر در نحوه انتقال آب از راه آهن به دریا مستلزم تصمیم گیری صحیح است و بی توجهی به آن در زمان بارندگی های شدید منجر به وقوع سیلابی مشابه سیل آک کال می شود. و گمیسان.” خواهد بود.

فرهاد قازیلار گفت: یکی از دلایل اصلی وقوع سیل در آک کالی در سال 1377 بسته شدن قسمت شمالی شهر بین راه آهن بود که به دلیل نبود زهکشی مناسب، راه آهن به صورت سد مسدود شد و فاجعه بزرگی رخ داد. .

وی از مسئولان شهرستانی و استانی خواست تا از تجربه سیل آک کالا درس بگیرند تا برای حل این مشکل در بندر ترکمن چاره اندیشی کنند.

بندرترکمن اگرچه یکی از قدیمی‌ترین شهرهای دارای شبکه جمع‌آوری فاضلاب گلستان است، اما بی‌توجهی به این شبکه و لزوم بهسازی و تعمیر شبکه هدایت آن و پاسخگوی وضعیت فعلی با نیاز بندرترکمن نیست. تصفیه خانه فاضلاب و شبکه فاضلاب این شهر برای شهروندان کوچک بهره مند شده است.

بر اساس اعلام اداره آب و فاضلاب گلستان، این تصفیه خانه بندرترکمن 30 درصد از فاضلاب شهر را در بهترین شرایط جمع آوری می کند.

استان گلستان 14 میلیون نفر و 14 شهرستان دارد.

دیدگاهتان را بنویسید