به گزارش سایت طلا، برخی اوقات یک دانش آموز ترک تحصیل میکند و یا از تحصیل اخراج میشود؛ در این بین سوال ایجاد میشود که فرد تا چه زمانی میتواند به سربازی نرود و وارد غیبت سربازی نشود؟
تمامی پسران ایرانی که ۱۸ سالگی را تمام کرده و وارد سن نوزده سالگی میشوند، دارای سن مشمولیت سربازی بوده و باید وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص کنند که در این صورت یا از معافیت تحصیلی استفاده می کنند یا به خدمت سربازی اعزام می شود.
هر فرد با توجه به شرایطی که دارد در این سن راههایی را برای ادامه در نظر دارد به طور مثال بعضی از افراد مراحل اعزام به خدمت را در پیش میگیرند و بعضی دیگر به فکر ادامه تحصیل میشوند.
اگر داوطلب بخواهد اقدام به تحصیل در مدرسه یا دانشگاه کند باید مجوزی را از سازمان وظیفه عمومی فراجا دریافت کند که به این مجوز برای ادامه تحصیل در سن مشمولیت «معافیت تحصیلی» گفته میشود.
اما برخی اوقات فرد ترک تحصیل میکند و یا از تحصیل اخراج میشود؛ در این بین سوال ایجاد میشود که فرد تا چه زمانی میتواند به سربازی نرود و وارد غیبت سربازی نشود.
امیر دریادار دوم غلامرضا رحیمی پور رئیس اداره سرباز ستاد کل نیروهای مسلح در این باره گفت: دانش آموزانی که پس از ورود به سن مشمولیت (۱۸ سالگی تمام) فارغ التحصیل، انصراف، ترک یا اخراج از تحصیل شده باشند از تاریخ فراغت ترک یا اخراج از تحصیل یک سال مهلت دارند تا خود را معرفی کنند.
وی بیان کرد: اگر فردی بعد از یک سال بخواهد خودش را معرفی کند وارد غیبت شده است.
رحیمی پور خاطرنشان کرد: همچنین بعد از این مدت یک ساله فرد نمیتواند در هیچ مقطعی تحصیل کند چراکه این فرد یک مشمول غایب است.