بزرگتر بودن زن از مرد در ازدواج موجب شکست می شود؟



آنچه دیگران می خوانند:

گزارش کردن تو خبر: در گذشته کاملاً بدیهی بود که یک مرد مستقر با دختر جوان ازدواج کند، اما برعکس، یعنی ازدواج زنان مستقر با پسران بسیار جوان‌تر، هرگز یک قانون و رسم پذیرفته شده در جامعه ما نبود. این سوال پیش می آید که عامل «سن» چقدر می تواند در انتخاب همسر مؤثر باشد؟ اگر زن از شوهر بزرگتر باشد، آیا این دلیل بر ناموفق بودن ازدواج است؟ آیا این سبک ازدواج که این روزها رواج بیشتری پیدا می کند، افزایش روزافزون طلاق ها را در جامعه ما حفظ می کند یا بر خلاف تصور ما از آن می کاهد؟

دکتر بهزادی فرد در ابتدا با اشاره به اینکه «وقتی جامعه شیئی را خوب یا بد می داند دلیل بر زیبایی یا زشتی واقعی آن نیست»، این سوال را مطرح می کند که آیا همه ما با عامل سن و حقیقت آن آشنا هستیم. معنی؟”

سن یک عدد است

سن فقط یک عدد تقویم نیست! به محض اینکه اختلاف سنی در ازدواج وجود دارد، همه نظر می دهند که آیا دو نفر از نظر تاریخ تولد با یکدیگر مطابقت دارند یا خیر. در حالی که روانشناسان مفهوم سن را تنها به عنوان عددی که تاریخ تولد را به ما یادآوری می کند، نمی شناسند.

دکتر بهزادی فرد 4 دیدگاه از سالمندی را تعریف می کند: «سن تقویمی»، «سن عمر»، «سن عقلی-عاطفی» و «عصر فلسفی».

بیشتر بخوانید  استایل جدید مدیری در اکران خصوصی فیلمش | "ساعت 6 صبح" با حضور ستارگان سینما رونمایی شد +تصویر

به گفته این روانشناس، رشد فلسفی بسیار مهم است که اغلب افراد بی تفاوت از آن غفلت می کنند. فردی که به سال های رشد فلسفی نرسیده است در سال های بعد از ازدواج در معرض خطر تعارض است تا جایی که حتی ممکن است از ازدواج خود پشیمان شود. رشد فلسفی را می توان در یک جمله ساده خلاصه کرد: “آدمی باید از فلسفه زندگی آگاهی داشته باشد و بداند از زندگی چه می خواهد؟”

دکتر بهزادی فرد در تعریف سن نشاط می گوید: سن نشاط احساسی است که انسان نسبت به سن خود دارد. به عنوان مثال، مردی در 40 سالگی همان احساس یک پسر بیست ساله را دارد. شرط صحیح بودن این احساس این است که دیگران دقیقاً همین نظر را داشته باشند، با توجه به سن عاطفی-عقلانی زمانی می توان فردی را بالغ دانست که وابستگی بیمارگونه و شدید به خانواده نداشته باشد و بداند چگونه مشکل را حل کند. مسئله. مشکل مثلاً زمانی که مشکل اقتصادی است باید به دنبال راه دیگری برای کسب درآمد بود و به جای بحث و جدل و روش های کودکانه در حل مسائل مختلف در هر زمینه ای مذاکره کرد.

اگرچه نمی توان سن تقویمی را برای ازدواج ملاک قرار داد، اما پیشنهاد این روانشناس این است که پسران بین 20 تا 30 سال باید حدود 3 تا 7 سال از همسر خود بزرگتر باشند. اما در سن 30 تا 40 سالگی اصلاً مهم نیست که مرد از زن بزرگتر باشد (حتی می تواند برعکس باشد و مرد کوچکتر از زن باشد). جالب است که طبق آمار قضایی در این نوع ازدواج که سن زن از مرد بیشتر است، آمار طلاق کمتر است. تحقیقات در این زمینه نشان می دهد که اگر دختری در این دهه از 5 سال بیشتر باشد منعی برای ازدواج ندارد. البته به شرط رعایت قاعده سنی نشاط و رشد عقلانی عاطفی.

بیشتر بخوانید  بررسی سیل در اروپای غربی در اجلاس G20 - اخبار مهر ایران و جهان

دکتر بهزادی دهه 40 را دهه ای می داند که تفاوت سنی در آن اصلا اهمیتی ندارد، زیرا در این دهه آنچه از اهمیت بالایی برخوردار است بلوغ است. به عبارت دیگر انسان در این دهه از نظر اجتماعی، روانی و رفتاری کارکردی متناسب دارد و هر تصمیمی که می گیرد فارغ از جنسیت قابل درک است.

یک دنیای ایده آل

همه دوست دارند ازدواجشان پایدار باشد و زندگی شادی داشته باشد. بنابراین، اگر می خواهید ازدواج موفقی داشته باشید، فقط به سن فکر نکنید.

دکتر بهزادی فرد معتقد است: بخش زیادی از پیش آگاهی های یک ازدواج خوب به هماهنگی دنیای ایده آل برمی گردد، مفهوم دنیای ایده آل بسیار ساده است اما با وجود این سادگی نباید به راحتی از کنار آن گذشت.

این روانشناس ما را با عوامل رایجی آشنا می کند که با هماهنگ کردن آنها می تواند به دنیای مطلوب خود نزدیک شود.

او می گوید: سبک موسیقی گوش زن و مرد، سبک فیلم هایی که می بینند، نوع سرگرمی که دوست دارند بسیار مهم است. مهم این است که هر دو طرف سفر را دوست دارند یا مثلاً هر دو کوهنوردی را دوست دارند یا علاقه مند به رفتن به سینما، تئاتر و کنسرت هستند. نوع غذای دونفره مناسب، هماهنگی سفر با دوستان یا خانواده و… همگی شاخص هایی هستند که با دانستن آن ها قبل از ازدواج تا حدودی می توانید ثبات ازدواج خود را به یاد بیاورید و آیا این وصلت موفق خواهد بود یا خیر. یا نه. به یاد داشته باشید که شما مسئول انتخاب های خود هستید و می توانید با آینده نگری و پیش آگاهی، دنیایی مطلوب یا نامطلوب برای خود بسازید.

بیشتر بخوانید  فاطمه باباخانی، فعال محیط زیست: یکی می‌گوید آب نداریم، دیگری به دنبال تامین نان است | بحران آب و غذا؛ ایران بین چکش تحریم و سندان خشکسالی


دیدگاهتان را بنویسید