به گزارش سلام نو، آرمان عبدالعلی یکی از متهمانی بود که سال گذشته حکم قصاص او به یکی از مهمترین اخبار اجتماعی تبدیل شد. آرمان متهم به قتل دختری به نام غزاله شکور در سال 92 است. غزاله یک سال از آرمان بزرگتر بود و همان طور که در صفحات ابتدایی پرونده اتفاق افتاد، آرمان غزاله را کشت و سپس جسد او را از بین برد. جسد غزال هرگز پیدا نشد.
ماجرای آشنایی آرمان با غزله
آرمان و غزاله به گزارش آرمان، البته خانواده او و غزاله در ترکیه با هم آشنا شدند. این آشنایی به یک رابطه عاطفی تبدیل شد و آرمان و غزاله رابطه خود را در ایران ادامه دادند، اما زمانی که غزاله قصد داشت رابطه را تمام کند، بین او و آرماند نزاع در گرفت و منجر به این قتل شد.
بر اساس پرونده، غزاله شکور 19 ساله در 12 اسفند 92 از خانه خارج شد و بدون هیچ ردی ناپدید شد. او به همراه آرمان عبدالعلی از خانه خارج شد و سپس ناپدید شد.
آرمان در بازجویی های اولیه اعتراف کرد که غزاله به دلیل تصمیم به مهاجرت تصمیم به قطع رابطه با وی گرفته و در نتیجه این تصمیم بین آنها درگیری ایجاد شده که منجر به ضربه ای به سر گزاله شده و از دست داده است. آگاهی مرد جوان در اولین بازجویی اعتراف کرد که پس از هل دادن گزاله به سر دختر ضربه زده است. وی با انصراف از این اعترافات، ضربه ای را به سر غزاله نسبت داد که او روی پله لیز خورده و مدعی شد که غزاله را از خانه بیرون آورده است. بدون ترس.
شناخت متناقض آرمان ها
آرمان در جلسه دادگاه اعترافات خود را پس گرفت و مدعی شد آنچه در جلسه گفته کذب بوده و تحت فشار اعتراف کرده است. او گفت روز حادثه غزاله را دیده اما گزاله هنگام خروج از خانه روی پله ها لیز خورد و سرش را به پله ها کوبید. پس از این اظهارات، وی هرگز اعترافات قبلی را تایید نکرد و همچنان اصرار داشت که خود غزاله روی زمین افتاده است. اما قضات مجری پرونده قتل اعلام کردند که لکه هایی از خون غزاله روی دیوارهای خانه آرمان پیدا شده است به طوری که ادعای آرمان مبنی بر افتادن گزاله روی پله های ساختمان کذب است.
جسد غزال کجاست؟
اگرچه آرمان اعتراف خود به قتل را تکذیب کرد و مدعی شد که قتل را مرتکب نشده است، اما اعتراف کرد که گزاله در روز حادثه از خانه خود خارج شده است. آرمان پس از ادعای برخورد خود غزاله به پله ها، گفت جسد گزاله را داخل چمدان گذاشته و از ساختمان خارج کرده و کنار سطل زباله نزدیک پارک ملت گذاشته است. این اظهارات منجر به تحقیقات گسترده ای برای یافتن جسد غزال شد، اما هرگز نتیجه نداد. تصاویر دوربین مداربسته محل سکونت آرمان نیز نشان می دهد که او با چمدان از خانه خارج می شود اما آیا واقعا جسد غزاله در آن چمدان بود؟ این سوال هرگز پاسخ داده نشده است.
انتقام در چندین دادگاه برای آرماند
مهم ترین دلیل برای اثبات جرم قتل، وجود جسد است، اما در قتل غزاله، مهم ترین دلیل یعنی جسد آنجا نبوده است. خانواده غزال معتقد بودند که آرماند جسد را پنهان کرده و نگفتند کجاست، اما آرماند مدعی شد که او هیچ جسدی ندارد و ممکن است غزال اصلاً زنده باشد. وکلای آرمان تلاش کردند زنده بودن غزله را ثابت کنند اما قضات شعبه چهارم دادگاه کیفری استان تهران رای قصاص کردند و قبل از پیدا شدن جسد حکم تایید شد.
غزال ادعا می کند که او زنده است
خانواده غزاله مدعی شدند که زنده هستند و وکلای خانواده مدعی شدند که نامه ای از دانشگاه غزاله دارند مبنی بر اینکه این دختر پس از تاریخ ناپدید شدنش درخواست مرخصی داده و دفترچه بیمه اش تمدید شده است. حتی ادعاهای غیررسمی نیز مبنی بر پیدا شدن غزاله ردی در افغانستان وجود داشت. همین امر باعث شد تا آرمان در حالی که بر چوبه دار آویزان شده بود برای اجرای حکم قصاص در زندان رجایی شهر انتقام بگیرد. حکم قصاص تعلیق شد زیرا دو قاضی که به قصاص رای داده بودند پس از مشاهده ادعای خانواده گفتند که ترجیح می دهند تحقیقات بیشتر انجام شود. خانواده غزاله نیز تصمیم گرفتند در صورت پیدا شدن جسد دخترشان عفو کنند.
محاکمه مجدد آرمان
با توجه به توقف اجرای حکم، تحقیقات برای کشف جسد مجددا آغاز شد. دادسرا پرونده را دوباره به دادگاه کیفری استان تهران فرستاد و شعبه پنجم دادگاه کیفری استان تهران آرمان را محاکمه کرد. آرمان در سال 1371 دیگر نوجوان نبود. او تبدیل به یک جوان نخبه شد که در یکی از بهترین دانشگاه های ایران تحصیل کرد. اما او همچنان مدعی شد که خبری از مرگ غزاله نیست و نمی داند جسد او کجاست.
چرا والدین غزالا موافقت نکردند؟
حکم قصاص آرمان مجددا صادر و پرونده در دیوان عالی کشور تایید شد. در حالی که بسیاری از افراد محترم برای عفو خانواده تلاش زیادی کردند، پدر و مادر غزاله شکور بر مجازات اصرار داشتند. آنها گفتند در این مدت پشیمان نشدند. آرمند و خانواده اش را ببیند و تقاضای اجرای حکم کند. آنها گفتند امیدوارند جسد دخترشان پیدا شود اما آرمان کتمان نکرد.
در این بین نامه هایی که وکلای آرمان در خصوص عدم حضور وی در دانشگاه مدعی بودند مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که این نامه از سوی رئیس دانشگاه برای آرامش خانواده گزاله صادر شده و خود گزاله نیز چنین درخواستی نداشته است.
البته این تمام ماجرا نبود. برخی از نزدیکان شکور و البته عبدالعلی به طور غیرمستقیم و رسمی گفته اند که فشار بر اعضای خانواده شکور برای مجازات یکی از دلایل عدم بخشش آنهاست. اگرچه خانواده شکور این اتهامات را رد کردند، اما گفتند که غزاله تنها دختر آنهاست و داشتن حداقل یک قبر برای دخترشان حق آنهاست.
دانشجوی نخبه دانشگاه شهید مدرس
آرماند البته این سال ها در زندان درس خواند و فوق لیسانس مهندسی پزشکی از دانشگاه تربیت مدرس گرفت. مراسم اعطای دیپلم برای آرمان پس از اجرای حکم قصاص برگزار شد. او در حال آماده شدن برای دکتری بود که حکم در سحرگاه سوم آذر سال 1400 در زندان رجایی شهر اجرا شد.
واکنش ها به انتقام آرمان
اولین واکنش به اجرای حکم قصاص را پدر و مادر گزاله نشان دادند و به وکیل خود گفتند که از زیر فشار هشت ساله خلاص شده اند. واکنش بعدی را پدر آرمان نشان داد و به او گفت که آخرین ملاقات را با او ندادند و اجازه ندادند آرمان با آنها خداحافظی کند و بعد از اعدام جسد پسرش را دید.آرمان می خواست با او خداحافظی کند. برادرش آرتین . واکنش ها به اجرای حکم اعدام آرمان در بین کاربران فضای مجازی گسترده بود.آنها می دانستند. در این بین البته قوه قضائیه اعلام کرد که تلاش زیادی برای صلح و سازش انجام داده اما بی نتیجه بوده و اولیای دم به دنبال انتقام بوده اند.