بررسی بیماری های اعصاب شایع در کودکان



بیماری های مغز و اعصاب در کودکان


در درجه اول بیماری های تشنجی و بعد اختلالات رفتاری، تاخیر تکاملی مثل حرف نزدن، دیر راه افتادن و تشنج است در مرحله بعد اختلالات یادگیری است البته موارد دیگری هم هست اما این ها در اقلیت قرار دارند.


آیا اوتیسم یک بیماری مغز و اعصاب به حساب می آید؟


بله. به علت این که همان اختلالات رفتاری است، بچه نمی تواند با محیط اطراف ارتباط برقرار کند و مهم ترین وسایل ارتباط سخن گفتن است به همین دلیل سخن گفتن در این کودکان به وقوع نمی پیوندد. اوتیسم یعنی «تو خودش» است اعتنا به محیط اطراف نمی کند و جزو مسائل عصبی و اختلالات رفتاری است.


علائم هشدار دهنده بیماری های مغز و اعصاب چیست؟


بچه وقتی دو ماهه می شود یک لبخند اجتماعی دارد یعنی لبخند می زنید لبخند تحویلتان می دهد. اما این لبخند در کودکان بیماربه ظهور نمی پیوندد یعنی ماه ها ممکن است بگذرد وقتی با بچه بازی کنید او نمی خندد که از علائم اولیه است، وقتی دستتان را دراز می کنید یا بغلش کنید بی توجه است و سخن گفتن هم در مراحل بعدی است که به وجود نمی آید.


سلول های بنیادی چه نقشی در بیماری های مغز و اعصاب کودکان داشته است؟


سلول های بنیادی مقوله ای جدید است و ما زیاد می شنویم اما تا به حال گزارشی در مورد اینکه کسی مشکل عصبی داشته باشد و با سلول های بنیادی بیماری برطرف شده باشد به ما داده نشده و در ایران در زمینه مغز و اعصاب اطفال بنیادی، هنوز فعالیتی انجام نشده است.

بیشتر بخوانید  آموزش کامل درس هفدهم فارسی هشتم


در مورد لکنت زبان چه راه حلی را تأکید می کنید؟


لکنت زبان مسأله گذراست و نباید خیلی اهمیت داده شود. کمی نیاز به زمان دارد و خوب می شود، در واقع مسأله یا بیماری حادی به شمار نمی آید.


شایع ترین مشکل کودکان و مراجعه به پزشک کدام یک از بیماری های مغز و اعصاب است؟


بنا بر آمار بیمارستانی اولین مشکل تشنج است. مورد بعدی اختلالات یادگیری و مسأله حاد مثل فلج شدن یا احساس درد پیدا کردن مثل سردردهای خاص، شایع ترین بیماری های مغز و اعصاب به حساب می آید.


بیماری اعصاب در کودکان


علائم بیماری روانی در کودکان


  • تغییر خلق و خو:


احساس غمگینی که بیشتر از دو هفته طول بکشد و یا خلق و خوی بسیار نامتعادل که باعث بروز مشکلات در روابط خانوادگی و یا اجتماعی گردد.


  • احساسات افراطی:


احساس ترس شدید و بدون علت که مانع از فعالیت های عادی روزانه کودک می شود. گاهی اوقات این احساس ترس همراه با افزایش ضربان قلب و سرعت تنفس رخ می دهد.


  • تغییرات رفتاری:


این تغییرات شامل تغییرات رفتاری و شخصیتی خارج از کنترل می باشد. غالبا دعوا کردن، استفاده از اسلحه و تمایل به صدمه زدن به دیگران همه از علائم هشداردهنده می باشند.


  • اشکال در تمرکز ذهنی:


این مشکل باعث کاهش یادگیری کودک در مدرسه می شود.


  • کاهش وزن بی دلیل:


کاهش ناگهانی اشتها، استفراغ مکرر و یا استفاده از داروهای ملین ممکن است ناشی از اختلالات غذاخوردن باشد.


برخی اوقات بیماری های روانی منجر به بروز افکار خودکشی و صدمه به خود و دیگران می شود.


  • مصرف مواد مخدر:


برخی کودکان از مواد مخدر و یا الکل برای مقابله با این احساسات استفاده می کنند.


درمان بیماری های روانی در کودکان


  • روان درمانی کودکان:


صحبت درمانی و یا رفتار درمانی جزو روان درمانی می باشد. در طی روان درمانی، کودک ممکن است خلق و خو، احساسات، افکار و رفتار خود را بشناسد. روان درمان به کودک کمک خواهد کرد که به این شرایط روحی خود پاسخ مناسب بدهد.


  • دارو درمانی کودکان:


پزشک ممکن است داروهای خاصی را برای کودک تجویز کند، برخی از این داروها شامل: محرک ها، ضدافسردگی ها، ضد اضطراب ها، ضد روان پریشی و ثابت کننده خلق و خو می باشند.


بیشتر بخوانید  علت و علائم عفونت مفصل در کودکان کدام است؟

دیدگاهتان را بنویسید