برای درمان سرگیجه چه قرصی بخوریم؟


سرگیجه یک مشکل رایج است که در آن بیمار احساس می کند اتاق یا محیط اطراف او در حال چرخش است. برخی از افراد این مشکل را به طور موقت تجربه می کنند، در حالی که برخی دیگر به طور مداوم و طولانی مدت آن را تجربه می کنند. سرگیجه می تواند به تنهایی یا با علائم دیگری مانند مشکلات تعادل، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ، سردرد و وزوز گوش رخ دهد.
اگر می خواهید با انواع قرص های سرگیجه آشنا شوید و در مورد عوارض جانبی و تداخل دارویی آنها اطلاعات مفیدی کسب کنید، این مقاله را تا انتها بخوانید.

انواع قرص برای سرگیجه

به طور کلی دو نوع سرگیجه وجود دارد:


سرگیجه محیطی: این مشکل به دلیل اختلال در گوش داخلی رخ می دهد.

سرگیجه مرکزی: این نوع سرگیجه زمانی اتفاق می‌افتد که مشکلی در مغز اتفاق می‌افتد، از جمله عفونت، تومور یا سکته.

سرگیجه می تواند همه گروه های سنی را درگیر کند، اما در افراد بالای 65 سال شایع تر است و زنان را بیشتر از مردان مبتلا می کند. سرگیجه معمولا از چند ثانیه تا چند دقیقه طول می کشد. اما در موارد شدید می تواند ساعت ها، روزها، هفته ها یا حتی ماه ها ادامه داشته باشد.


درمان دارویی در سرگیجه

داروهای زیر رایج ترین قرص هایی هستند که پزشکان برای کنترل سرگیجه تجویز می کنند:

1. بتاهیستین

این دارو به درمان سرگیجه در افراد مبتلا به بیماری منیر کمک می کند و معمولاً سه بار در روز مصرف می شود.
مشکلات گوارشی، سردرد، بثورات پوستی و خارش از عوارض جانبی رایج بتاهیستین هستند. این دارو برای کودکان توصیه نمی شود و لازم است در مورد مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی با پزشک مشورت شود. مصرف این دارو در افراد مبتلا به زخم معده فعال منع مصرف دارد.
اگر پزشک شما بخواهد بتاهیستین تجویز کند، باید فهرستی از تمام داروهایی که مصرف می کنید، به خصوص آنتی هیستامین هایی مانند دیفن هیدرامین و مکلیزین و مسدود کننده های گیرنده H2 مانند سایمتیدین را به او بدهید.

بیشتر بخوانید  دختران! تخم مرغ را با عسل نخورید

2. دیمون هیدرانت

دیمن هیدرینات نوعی قرص سرگیجه است که به عنوان آنتی هیستامین طبقه بندی می شود. دوز این دارو بسته به سن و شرایط سلامتی توسط پزشک تعیین می شود. می توانید دیمن هیدرینات را با معده خالی یا همراه غذا مصرف کنید، اما مصرف آن با غذا احتمال مشکلات گوارشی را کاهش می دهد.
خواب آلودگی، تاری دید، ادرار سخت یا دردناک و عصبانیت از عوارض این دارو است. دیمن هیدرینات باعث خشکی دهان می شود و مصرف مداوم آن می تواند منجر به بیماری های دهان و دندان شود.
دیمن هیدرینات با برخی داروها مانند لورازپام، دیفن هیدرامین، دولوکستین، پره گابالین و کدئین تداخل دارد.


بهترین راه برای درمان سرگیجه

3. سیناریزین

این قرص برای سرگیجه و درمان مشکلاتی مانند وزوز گوش، حالت تهوع و استفراغ در بیماران مبتلا به بیماری منیر تجویز می شود و معمولاً بیمار نیاز به مصرف سه بار در روز دارد.
خواب آلودگی، خشکی دهان، تاری دید، بثورات پوستی، خستگی، سردرد و مشکلات گوارشی از شایع ترین عوارض جانبی سیناریزین هستند. این دارو برای افراد مبتلا به فشار خون پایین و همچنین بیماران مبتلا به صرع، گلوکوم و مشکلات کبدی باید با احتیاط تجویز شود.از جمله داروهایی که با سیناریزین تداخل دارند می توان به داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، داروهای ضد اضطراب و باربیتورات ها اشاره کرد.

4. مکلیزین

مکلیزین یک آنتی هیستامین است که برای پیشگیری و درمان حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه ناشی از بیماری حرکت استفاده می شود. همچنین ممکن است برای کاهش سرگیجه ناشی از مشکلات گوش داخلی تجویز شود.
مکلیزین را با یا بدون غذا مصرف کنید و اگر از قرص های جویدنی استفاده می کنید، قرص را قبل از قورت دادن خوب بجوید. دوز دارو را بدون مشورت با پزشک خود افزایش ندهید یا آن را بیش از آنچه پزشک توصیه کرده است مصرف نکنید.
با مصرف این قرص برای سرگیجه ممکن است عوارضی مانند خواب آلودگی، خشکی دهان و خستگی ایجاد شود. اگر این علائم ادامه یافت یا بدتر شد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین در صورت مشاهده عوارض جانبی جدی مانند تشنج به اورژانس مراجعه کنید.
اگر پزشک به شما توصیه کرد که از این قرص برای سرگیجه استفاده کنید، در مورد داروهای دیگری که مصرف می کنید، به خصوص داروهایی که باعث خواب آلودگی می شوند مانند کدئین، آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم، ستیریزین، دیفن هیدرامین، کاریزوپرودول و سیکلوبنزاپرین به او بگویید.

بیشتر بخوانید  مولتی ویتامین ول من چیست و چه کاربردی دارد؟


درمان سرگیجه با دارو

5. دیفن هیدرامین

دیفن هیدرامین یک آنتی هیستامین است که برای تسکین علائم آلرژی، تب یونجه و سرماخوردگی استفاده می شود. این دارو برای پیشگیری و درمان حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه ناشی از حالت تهوع استفاده می شود.
دیفن هیدرامین را می توان با غذا یا با معده خالی مصرف کرد. اگر از این دارو برای پیشگیری از علائم بیماری حرکت استفاده می کنید، آن را 30 دقیقه قبل از سفر مصرف کنید.
دوز دیفن هیدرامین به عنوان قرص برای سرگیجه با توجه به سن و سلامت بیمار تعیین می شود. این دارو توسط شرکت های مختلف به اشکال مختلف مانند قرص، کپسول و شربت تولید می شود. بنابراین باید آن را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید، زیرا میزان دیفن هیدرامین در محصولات مختل می تواند متفاوت باشد.
برخی از بیماران پس از دریافت دیفن هیدرامین دچار مشکلاتی مانند خواب آلودگی، سرگیجه، یبوست، ناراحتی معده، تاری دید یا خشکی دهان، بینی و گلو می شوند. اگر این علائم برای مدت طولانی ادامه یافت یا بدتر شد، فورا به پزشک خود اطلاع دهید.
دیفن هیدرامین باعث خواب آلودگی می شود و به همین دلیل باید پزشک خود را از مصرف سایر داروهایی که همین اثر را دارند مطلع کنید. این عوامل عبارتند از کدئین، آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم، ستیریزین، دیفن هیدرامین، کاریسوپرودول و سیکلوبنزاپرین.

باید بخوانید:

علت سرگیجه در صبح چیست؟

علت سرگیجه در صبح چیست؟

سرگیجه یکی از بیماری هایی است که بسیاری از افراد برای یافتن علت سرگیجه به پزشک مراجعه می کنند. از جمله علل سرگیجه، سکته، التهاب گوش داخلی و میگرن…

بیشتر بخوانید  معرفی اسپری بینی اولوپاتادین

بهترین قرص برای سرگیجه گوش میانی

عفونت گوش میانی که اوتیت میانی نیز نامیده می شود، به دلیل وجود آلودگی در گوش میانی رخ می دهد. این بیماری در کودکان بیشتر از بزرگسالان است. مطالعات متعدد نشان داده اند که عفونت مزمن گوش میانی در دوران کودکی احتمال سرگیجه را در بزرگسالی افزایش می دهد.
برخی از عفونت های گوش خود به خود و بدون نیاز به قرص های ضد سرگیجه از بین می روند، اما گاهی اوقات پزشک ممکن است نیاز به تجویز آنتی بیوتیک داشته باشد.

کلام آخر: وقتی سرگیجه را تجربه می کنید، احساس می کنید همه چیز در اطراف شما می چرخد. گاهی اوقات سرگیجه می تواند نشان دهنده یک بیماری جدی باشد. به همین دلیل، اگر اغلب آن را تجربه می کنید یا اگر سرگیجه شما برای مدت طولانی ادامه دارد، باید به پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود و مناسب ترین قرص سرگیجه تجویز شود. نوع داروی تجویز شده به علت سرگیجه بستگی دارد.


دیدگاهتان را بنویسید