مادری را میشناسم كه درآمد روزانهاش ده هزار تومان است كه3000 تومانش را خرج خواستههای كودكش در مسیر مهد كودك تا خانه میكند.یعنی هنوز به خانه نرسیده 30 درصد درآمدش را برای خواستههای غیرمنطقی فرزندش هزینه كرده است.
كودك دستها را به كمرش میزند و سر مادرش داد میكشد و حرف ناشایستی میزند. او تنها سه سال دارد و در مقابل این بدرفتاری او پدر تنها میخندد.
پاسخ تقویت كننده به گستاخی خردسالان سبب میشود قبح گستاخی در نظر آنان از بین برود و به خود برای این بیادبیها مجوز بدهند.اما برخوردهای تند و خشن هرگز حلال مشكل نیست.
پرتابكردن اجسام، زدن مادر و پدر و جیغهای ممتد از جمله نمونههای دیگر پرخاشگری و گستاخی در خردسالی است.اما در سنین مدرسه پرخاشگریها و گستاخی كودكان اشكال واضحتری به خود میگیرد. در خیابان به وضوح میبینید كه كودك پدر خود را دعوا و حتی كتك میزند. بر سرش داد میكشد و والدین را مجبور میكند كه به خواسته غیرمعقولش تن دهند.
از همان ابتدا والدین نباید از كوچكترین رفتار زشت و ناپسند كودك خود بگذرند. برخورد قاطع والدین كودك را نسبت به رفتار خود هشیار میسازد.وقتی این رفتارها با درخواستی غیرمنطقی توام باشد بهترین و اصولیترین واكنش والدین مقاومت مطلق و بیچون و چرا با این موضوع است. تاكنون هیچ كودكی از جیغ و داد مریض نشده است.
به كودك خود بگویید كه این درخواست تو به دلیل این كه در حال حاضر غیرمنطقی است، عملی نمیشود و هر زمان كه خودم صلاح دانستم برایت عملی خواهم كرد.اگر در منزل هستید به او بگویید به اتاقش برود و در حالی كه در اتاق باز است تا اطلاع ثانوی از اتاق بیرون نیاید.
ساعتی كم محلی به او مشكل را حل میكند. مادری را میشناسم كه درآمد روزانهاش ده هزار تومان است كه3000 تومانش را خرج خواستههای كودكش در مسیر مهد كودك تا خانه میكند.یعنی هنوز به خانه نرسیده 30 درصد درآمدش را برای خواستههای غیرمنطقی فرزندش هزینه كرده است.
فقط برای این كه نمیتواند تحمل كند او جلوی دیگران جیغ میكشد و التماس میكند، به او مشت و لگد میزند. نه طاقت اشكهای او را دارد نه تحمل این كه مردم فكر كنند دارد به بچه ظلم میكند.
بچههای گستاخ اینطور رفتارهای خود را گسترش میدهند.سعی كنید هرگز مقابله به مثل نكنید و از سر خشونت با او رفتار نكنید. مقاومت داشته باشید و منتظر بمانید.
منبع : jamejamonline.ir